Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. θα επιταχύνουν και θα επεκτείνουν τις επενδύσεις για την κλινική ανάπτυξη του αντισώματος cemiplimab PD-1  στην ογκολογία και του dupilumab στις αλλεργικές παθήσεις τύπου 2. Και οι δύο αυτές θεραπείες έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από διάφορους πληθυσμούς ασθενών και αυτή η στρατηγική επένδυση θα επιτρέψει στις εταιρείες να αξιολογήσουν το cemiplimab και το dupilumab σε ευρεία προγράμματα κλινικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους όρους της επέκτασης, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα,  η επένδυση στο cemiplimab θα αυξηθεί στα 1,64 δισ. δολάρια, αύξηση περίπου 1 δισ. δολαρίων έναντι της αρχικής συμφωνίας του 2015 και η Sanofi και η Regeneron θα εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν εξίσου την ανάπτυξη του cemiplimab. Οι εταιρείες θα συνεχίσουν επίσης την επένδυσή τους σε άλλα προγράμματα ανοσο-ογκολογίας σύμφωνα με την υπάρχουσα συμφωνία για την ανακάλυψη ανοσολογικών μελετών. Το ερευνητικό cemiplimab μελετάται ως μονοθεραπεία και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες σε ένα ευρύ φάσμα καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων των προχωρημένων δερματικών καρκίνων, του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των λεμφωμάτων, με περισσότερες μελέτες  να αρχίζουν το 2018.  "Οι εταιρείες αναμένουν να υποβάλουν τις ρυθμιστικές εφαρμογές των ΗΠΑ και της ΕΕ για το cemiplimab σε προηγμένο δερματικό καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018", δήλωσε η Sanofi.

Η πρόσθετη επένδυση στο dupilumab θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των προγραμματισμένων νέων μελετών σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αλλεργία στα φυστίκια και αλλεργίες στα χορτάρια, καθώς και σε ασθενείς που έχουν πολλαπλές αλλεργικές παθήσεις.  Το dupilumab εγκρίθηκε για τη θεραπεία ενηλίκων με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα στις Η.Π.Α. και στην ΕΕ και υποβλήθηκε αίτηση χορήγησης άδειας βιολογίας στην Αμερική για ανεξέλεγκτο, επίμονο άσθμα για ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω κατά το τέταρτο τρίμηνο 2017. 

"Η συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ της Sanofi και της Regeneron υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη φαρμάκων για τη θεραπεία σημαντικών ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών", δήλωσε ο Elias Zerhouni, Γενικός Διευθυντής Ε & Α στη Sanofi. "Η επέκταση αυτών των κλινικών προγραμμάτων τόσο για το cemiplimab όσο και για το dupilumab θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε γρήγορα τις ευκαιρίες θεραπείας σε άλλες περιοχές ασθενειών".

Σε δήλωση, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα επιταχύνουν επίσης τη συνεκπαίδευση του φαρμάκου "πολλαπλών στόχων" που χορηγείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη για τη θεραπεία του εκζέματος και υποβάλλονται σε εξετάσεις για τη θεραπεία του άσθματος, των ρινικών πολύποδων, της ηωσινοφιλικής οισοφαγίτιδας και τροφικών αλλαργιών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας