Προβάδισμα έναντι της Mylan και της Reckitt έχει η Nestle όσον αφορά την απόκτηση των OTC του ομίλου Merck, αναφέρουν πρόσφατα δημοσιεύματα. 

Ο γίγαντας των τροφίμων,  αναδείχθηκε πρωτοπόρος μετά την υποβολή της υψηλότερης προσφοράς,  σύμφωνα με το Bloomberg.  

Η πώληση της μονάδας από την Merck αναμένεται να φθάσει μεταξύ 4 δισεκατομμυρίων και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Εταιρείες όπως η Perrigo - οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε μια προσφορά πριν από την προθεσμία του Δεκεμβρίου - και οι παίκτες με κεφάλαια ιδιωτικής συμμετοχής Bain Capital και Cinven έχουν ήδη αποχωρήσει, αφήνοντας το δρόμο στην Nestle να αναλάβει ηγετικό ρόλο, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg. 

Η Nestle, στο μεταξύ, έχει δείξει εδώ και καιρό την στρατηγική της να εντείνει την παρουσία της στον χώρο των καταναλωτικών προϊόντων που δίνουν έμφαση στην υγεία.   Το 2016, επέλεξε τον παλαίμαχο από τον χώρο του φαρμάκου    Mark Schneider ως επόμενο CEO του, και αργότερα ζήτησε από την εκτελεστική διευθύντρια στην Allergan Paul Navarre να αναλάβει επικεφαλής  του τμήματός της για την υγεία του δέρματος.

Μόλις τον περασμένο μήνα, σημείωσε σύμβαση αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να πάρει την εταιρεία προϊόντων θρεπτικών προϊόντων υγείας Atrium Innovations.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο