Η Air Liquide εξαγόρασε τον κλάδο αναπνευστικής υποστήριξης της Thimar Al Jazirah Company (TAC) στη Σαουδική Αραβία, γεγονός που σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι στο Βασίλειο και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Κλάδου Healthcare στη Μέση Ανατολή.

Η TAC αποτελεί ένα σημαντικό παίχτη στους τομείς της φαρμακευτικής, ιατρικής και οδοντιατρικής βιομηχανίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Ο κλάδος «Home Healthcare» της TAC, στον οποίο η Air Liquide συμμετέχει πλέον πλειοψηφικά (60%), ειδικεύεται στη διανομή εξοπλισμού αναπνευστικής υποστήριξης και σε υπηρεσίες διάγνωσης διαταραχών ύπνου για ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα (υπνική άπνοια, ανάγκη υποστήριξης με μηχανικό αερισμό, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια). Η TAC αποτελεί τον ηγέτη της συγκεκριμένης αγοράς στη Σαουδική Αραβία, εξυπηρετώντας περισσότερους από 1.400 κατ’ οίκον ασθενείς σε όλη τη χώρα, με τον κλάδο «Home Healthcare» να καταγράφει έσοδα άνω των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ το 2016.

Η συγκεκριμένη εξαγορά ενισχύει τη θέση της Air Liquide στην αγορά υγείας της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία ήδη διαθέτει παρουσία προμηθεύοντας με ιατρικά αέρια τα νοσοκομεία. Σηματοδοτεί επίσης την είσοδο σε μια περιοχή που παρουσιάζει  σημαντική δυναμική για τον Κλάδο Home Healthcare της Air Liquide. Το τμήμα που εξαγοράστηκε έχει ενσωματωθεί κάτω από το brand VitalAire, τη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα της Air Liquide για τον τομέα της Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι.

Ο τομέας υγείας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας παρουσιάζει σημαντική δυναμική, καθώς ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια κατοίκους και οι ανάγκες στον τομέα της υγείας διαρκώς αυξάνονται. Παράλληλα, οι δημόσιες αρχές έχουν δεσμευτεί  να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας ενώ το πρόγραμμα «Vision 2030» της κυβέρνησης της χώρας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, Υπεύθυνος για τoν Κλάδο Healthcare, δήλωσε: «Με αυτή την εξαγορά, η Air Liquide συνεχίζει την ανάπτυξή της στη Σαουδική Αραβία και ενισχύει τις δραστηριότητες του Κλάδου Healthcare στη Μέση Ανατολή. Καλωσορίζουμε το νέο ανθρώπινο δυναμικό από την TAC, ενώ στρέφουμε το βλέμμα μας στο να προσφέρουμε καινοτόμες, υψηλής ποιότητας λύσεις και υπηρεσίες σε ασθενείς στη Σαουδική Αραβία, όπως κάνουμε καθημερινά για περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο