Aύξηση της τάξεως του 8% αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, στα έσοδα της Johnson & Johnson το 2018. Όπως επισημαίνεται, η αύξηση αυτή θα προέλθει κυρίως από τα ογκολογικά φάρμακα, ενώ στην άνοδο θα συνεισφέρουν και τα σκευάσματα για το καρδιαγγειακό, τον μεταβολισμό κ.λπ.

Με χαμηλότερους ρυθμούς, αλλά αυξητικούς, εκτιμάται ότι θα κινηθούν τα έσοδα και από την επιχειρηματική δραστηριότητα των καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η αύξηση των πωλήσεων από την φροντίδα του δέρματος πιθανόν να αντισταθμίσει πιέσεις που θα δεχθούν τα προϊόντα για τη φροντίδα του μωρού. Υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα ότι τα προϊόντα για τη  φροντίδα του μωρού έχουν μειωθεί λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού από ιδιωτικές ετικέτες. Εν τω μεταξύ, προβλέπεται ότι τα έσοδα από τις ιατρικές συσκευές θα αυξηθούν αλλά με μονοψήφιο ποσοστό. Η εταιρεία σημείωσε ισχυρή ανοδική πορεία στις πωλήσεις  το 2017 λόγω της εξαγοράς της AMO και αναμένεται ότι θα  επωφεληθεί από αυτήν και το 2018. 

Το καθαρό περιθώριο κέρδους της J & J ήταν κατά μέσο όρο 26% τα τελευταία χρόνια και εκτιμάται ότι θα παραμείνει σχετικά σταθερά και το 2018.  Η πρόβλεψη  για καθαρά έσοδα είναι για 21 δισ. δολάρια, το οποίο μεταφράζεται σε EPS ύψους περίπου 7,80 δολαρίων, το 2018.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο