Η AbbVie ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη μιας συνεργασίας με το Διεθνές Ίδρυμα για το Μυέλωμα (IMF) για τη διεξαγωγή αναδρομικής επισκόπησης για τη βελτίωση της κατανόησης του πολλαπλού καθώς και για την ενημέρωση νέων θεραπευτικών επιλογών.

"Υπάρχουν σημαντικά κενά γνώσης σχετικά με το πολλαπλούν μυέλωμα, και μεταξύ αυτών των κενών είναι ο ρόλος των γονιδιακών μεταλλάξεων ως απάντηση στη θεραπεία και στους ασθενείς", δήλωσε ο Brian GM Durie, MD, πρόεδρος του Ιδρύματος. "Αυτή η μελέτη έχει τη δυνατότητα να παράσχει πολύτιμα πραγματικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο της φροντίδας των ασθενών και είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την AbbVie για να προωθήσουμε περαιτέρω τις προσπάθειες στην έρευνα και στην εκπαίδευση όσον αφορά στο πολλαπλούν μυέλωμα".

Στόχος της νέας σύμπραξης είναι να προσδιοριστεί η συνολική επιβίωση των ασθενών με τη νόσο που εμφανίζουν μετάθεση t(11;14).

Οι δευτερεύοντες στόχοι περιλαμβάνουν τα ποσοστά ανταπόκρισης στις θεραπευτικές επιλογές, τον χρόνο μέχρι την μετάλλαξη, τον χρόνο έως την επόμενη θεραπεία κ.λπ. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από 86.000 ασθενείς διαγιγνώσκονται με τη νόσο κάθε χρόνο, με επιβίωση από 29 έως 62 μήνες. Πολλά ακόμη είναι άγνωστα για αυτόν τον καρκίνο του αίματος, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για νέα έρευνα. 

"Η συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα για το Μυέλωμα υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε ουσιαστικά την κατανόηση των καρκίνων του αίματος και να συνεχίσουμε να εντοπίζουμε επιστημονικές προσεγγίσεις που έχουν τη δυνατότητα βελτίωσης της περίθαλψης για ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα", δήλωσε ο Neil Gallagher, MD, PhD, αντιπρόεδρος και επικεφαλής για την παγκόσμια ανάπτυξη ογκολογίας της AbbVie. «Προσβλέπουμε στα ευρήματα και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις συνεχιζόμενες ερευνητικές μας προσπάθειες για την παροχή  θεραπειών σε ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα και άλλους καρκίνους αίματος».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια