Από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

« Τα σημειώματα Claw back που απεστάλησαν στις Ιδιωτικές Κλινικές για το Α’ εξάμηνο του 2017, σε επιταγή μνημονιακων υποχρεώσεων που υπέγραψαν προηγούμενες Κυβερνήσεις αλλά συνεχίζει ως μόνιμο μέτρο, είναι μικρότερα ως ποσοστά, όμως εξακολουθούν να είναι άδικα και καταστροφικά για τους παρόχους.

Οφείλουμε βέβαια να παραδεχτούμε ότι σε ορισμένους κωδικούς είναι σχεδόν μηδενικά, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που ήταν αποτέλεσμα δημιουργίας νέου υπο-κωδικου που χρηματοδοτήθηκε με τα αναγκαία κονδύλια, ύστερα από αίτημα της ΠΕΙΚ προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η οποία επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία το αποδέχτηκε, εισηγουμενη θετικά στον αρμόδιο αν. Υπουργό Υγειας κο Παύλο Πολλακη, ο οποίος υπέγραψε την σχετική Υπουργική Απόφαση.

Για αυτό θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε τον Αν. Υπουργό Υγείας αλλά και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, επιφυλασσόμενοι όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για έναν προϋπολογισμό του Οργανισμού ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και όχι σε λογιστικές λογικές ώστε το claw back να εκμηδενιστεί και κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε, βάσει συμφωνηθέντων με την πολιτεία τιμών, να αμείβεται στο ακέραιο».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα