Νερό στο κρασί τους, όπως φαίνεται, συμφώνησαν να βάλουν τα αντιμαχόμενα μέρη, και συγκεκριμένα η διοίκηση του νοσοκομείου Ντυνάν από τη μία και το σωματείο των εργαζομένων από την άλλη, προκειμένου να βρουν εξωδικαστική λύση στα μεταξύ τους προβλήματα με βασικότερο αυτό της καταβολής των αναδρομικών. Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε μία ακόμη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη.

Η Εργοδότρια Εταιρεία διαβεβαίωσε κατά τη συνάντηση πως η πρώτη πληρωμή θα γίνει το αργότερο έως στις 10 Μαΐου 2018 και θα αφορά 100 έως 150 εργαζόμενους .Επίσης η Διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημα του Σωματείου  και οριστικά συμφωνήθηκε ότι η εξόφληση των εργαζομένων θα γίνει με βάση τον χρόνο που έχουν κατατεθεί οι αγωγές και πάντα εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί.  

Μετά από αίτημα του ΣΕΝΕΝ  (Σωματείου) συζητήθηκε επίσης και το θέμα περί της μη εφαρμογής των ειδικών ωραρίων στους εργαζομένους των κλειστών τμημάτων που μονομερώς έχουν καταργηθεί  από τον εργοδότη. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να διαβουλευθούν και να αποφασίσουν και για αυτό το ζήτημα. 
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σωματείου, το Υπ. Εργασίας θεώρησε δίκαιο και νόμιμο το δικαίωμα της επαναφοράς των ειδικών ωραρίων και όπως δήλωσε ενθαρρύνει τα μέρη να προχωρήσουν σε συλλογική διαπραγμάτευση για όλο το εύρος των θεμάτων που εκκρεμούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]