Αυτή την Τρίτη, η Bayer έλαβε την υπό όρους έγκριση της προτεινόμενης εξαγοράς της Monsanto από την Διεύθυνση Ανταγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DOJ).

«Η έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών μας φέρνει κοντά στο στόχο μας να δημιουργήσουμε μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της γεωργίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Werner Baumann. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς σε ολόκληρο τον κόσμο να αναπτύξουν πιο θρεπτικά τρόφιμα με πιο βιώσιμο τρόπο».

Η Bayer έχει αποκτήσει πλέον σχεδόν όλες τις διαβεβαιώσεις που αποτελούν προϋποθέσεις για το κλείσιμο της συναλλαγής. Η εταιρεία αναμένει να λάβει τυχόν εκκρεμείς εγκρίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής πολύ σύντομα.

Η Bayer θα γίνει ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας Monsanto μετά την παραλαβή των εγκρίσεων που εκκρεμούν. Σύμφωνα με την υπό όρους έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ενσωμάτωση της Monsanto στην Bayer μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις στην BASF. Αυτό αναμένεται να συμβεί σε περίπου δύο μήνες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]