Στη διάρκεια της επίσκεψης της Ιρακινής αντιπροσωπείας τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τους πρόσφυγες και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών.

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κατέστησε σαφές ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν είναι δεδομένη η διάθεση για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

"Αγαπάμε τον Ιρακινό λαό. Συμμεριζόμαστε τα προβλήματά σας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά, με αποτελεσματικότητα. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει τις υποδομές για την αναζήτηση προσώπων και την επανασύνδεση οικογενειών. Με συμπαραστάτη τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να παράσχουμε τα μέγιστα", υπογράμμισε ο κ. Οικονομόπουλος.

Ενημέρωσε πως ήδη βρίσκεται υπό διαμόρφωση πρόγραμμα που όταν ολοκληρωθεί θα υποβληθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση για έγκριση, προκειμένου πέραν των βασικών αναγκών να εξασφαλιστεί στους πρόσφυγες η παροχή εφοδίων (διδασκαλία γλώσσας, εκμάθηση τέχνης) για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Ολοκληρώνοντας, με αφορμή την επισήμανση του Προέδρου της Ιρακινής Ερυθράς Ημισελήνου για την ανάγκη ασθενοφόρου που θα καλύπτει αποκλειστικά τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Οικονομόπουλος δήλωσε ότι ο Ε.Ε.Σ. θα επιδιώξει παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί ειδική μέριμνα που θα αφορά στην περίθαλψη των προσφύγων στους καταυλισμούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για τα προϊόντα θεραπευτικής κατηγορίας “Σκευασμάτων χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη”.
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;