Τα λάθη στις συνταγές για αναλώσιμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Αυγούστου 2017
Σε ετοιμότητα βρίσκονται αυγουστιάτικα οι φαρμακοποιοί.

Περιμένουν το email από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, με το οποίο επισημαίνονται οι «προβληματικές» καταχωρήσεις για πληρωμές αναλώσιμων υλικών.

Στο αρχείο excel που θα λάβουν από τον Οργανισμό, πρέπει να εντοπίσουν τα σφάλματα και τις ελλείψεις, όπως ελλιπείς διαγνώσεις.

Μέσα σε τρεις μέρες, πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στην οποία ανήκουν, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία των ενστάσεων.

Μπλέξιμο…

Τράπεζες κρυοσυντήρησης σε "Αττικόν" και "Έλενα"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Αυγούστου 2017
Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Τράπεζας Κρυοσυντήρησης, έλαβαν δύο δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα: το "Αττικόν" και το "Έλενα Βενιζέλου".

Η άδεια έχει τριετή διάρκεια, όπως προβλέπεται σε απόφαση του προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Αριστείδη Αντσακλή (φωτό).

Σκοπός των Τραπεζών Κρυοσυντήρησης είναι η συντήρηση, η διάθεση ανθρώπινων γαμετών, ωοθηκικού και ορχικού υλικού και ζυγωτών και γονιμοποιημένων ωαρίων.

Το υλικό αυτό προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς ή στο πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πρόκειται ασφαλώς για δυναμική είσοδο του δημόσιου τομέα σε έναν προνομοιακό χώρο για την ιδιωτική Υγεία...

Στο «μικροσκόπιο» του ΕΟΠΥΥ οι νοσηλείες στο εξωτερικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Αυγούστου 2017
Πλήθος αποφάσεων για μετάβαση ασφαλισμένων για νοσηλεία στο εξωτερικό, υπογράφει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης.

Ο Οργανισμός εμφανίζεται…γενναιόδωρος στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι.

Με αυτό το δεδομένο, ο κ. Μπερσίμης έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας, η οποία θα εξετάσει το πλαίσιο των νοσηλειών στο εξωτερικό και ποιες θεραπευτικές πράξεις που παραπέμπονται σε ξένα νοσηλευτικά ιδρύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στη χώρα μας.

Πρόεδρος της ομάδας ορίστηκε ο επικεφαλής του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ, νεφρολόγος Χρήστος Ιατρού (φωτό).

Καλά τα μπάνια...αλλά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Αυγούστου 2017
"Kαλά τα μπάνια...αλλά έχετε το νου σας και στις ανακοινώσεις του ΕΟΠΥΥ’’, λένε οι διοικήσεις Συνδέσμων προς τα μέλη τους, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά θα βρεθούν απροετοίμαστοι μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πάροχοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι, καθώς μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ο ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει σειρά δικαιολογητικών προκειμένου να προχωρήσει ο συμψηφισμός του claw back των ετών 2013-2015 με το αντίστοιχο 10% που έχει παρακρατηθεί.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι έχει λυθεί το θέμα της περαίωσης του συμψηφισμού, ως προς τον χρόνο που αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί. Ο Νόμος ήταν σαφής και έλεγε μέχρι τα τέλη του 2018 (!), αλλά η τρόικα ζητά να έχει γίνει μέχρι 31/8/2017, θέτοντάς αυτό ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης!

Mήπως έχει εκδοθεί;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Αυγούστου 2017
Αν δεν με απατά η μνήμη μου, από τον Ιανουάριο του 2017 η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά αυτεπάγγελτα, τον κλάδο των υλικών και σκευασμάτων σχετικών με τις παθήσεις των νεφρών, για ενδεχόμενη παράβαση των άρθρων 1 και 2 του Ν. 3959/2011 περί «Προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού» (ή/και άρθρων 1 και 2 του Ν. 703/1977, ως ίσχυε) ή/και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σ.Λ.Ε.Ε.) και η απόφαση ακόμη να εκδοθεί...

'Η μήπως έχει εκδοθεί;

Εμένα γιατί μου λέει ότι έχει εκδοθεί από το Πάσχα (!) που μας πέρασε και παίζουμε πού 'ναι πού 'ναι το δαχτυλίδι;

Κόστος συντήρησης των μηχανημάτων στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Αυγούστου 2017
Πάντα είχα μία περιέργεια με τα μαθηματικά και πάντα ρωτούσα! Να, εδώ και καιρό προσπαθώ να μάθω ποιο είναι το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων στα νοσοκομεία και άκρη δεν έχει βγει.

Καλά που υπάρχει και το πρόγραμμα Διαύγεια και έχουμε μία κάποια ενημέρωση!
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία από το πρόγραμμα “Διαύγεια”, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο 1ο επτάμηνο του 2017, υπεγράφησαν 534 συμβάσεις συντήρησης και επισκευής 692 απεικονιστικών μηχανημάτων, συνολικής δαπάνης 7,630 εκατ. Ευρώ. Πολλές οι επισκευές πάντως!

Από το σύνολο των συμβάσεων, το 28% αφορά τα συστήματα υπολογιστικής τομογραφίας, το 10% συστήματα μαγνητικής τομογραφίας, το 16% αφορά τα συστήματα αγγειογραφίας / στεφανιογραφίας, το 24% τα ακτινολογικά μηχανήματα, το 6% τα συστήματα υπερήχων, το 6% τα CR-εμφανιστήρια και το 10% τα υπόλοιπα μηχανήματα (μαστογράφοι, οστεοπυκνόμετρα, πυρηνικής ιατρικής, κλπ).

Από τις συμβάσεις, το 43% αποτελούν χρονικές συμβάσεις συντήρησης και το 44% συμβάσεις-αναθέσεις επισκευής. Στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής σε απεικονιστικά συστήματα παρέχουν 38 εταιρείες ! Και λίγες μου φαίνονται (!) αφού, όπως φαίνεται οι δουλειές στα δημόσια νοσοκομεία πάνε καλά!

Νέα επιχείρηση στο χώρο της υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2017
Με δεδομένο, όχι δηλαδή υπόθεση, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει τα θεματάκια του και με επίσης δεδομένο, ότι τέτοιες εποχές είναι κομματάκι δύσκολο να κάνεις επενδύσεις, όταν ακούς ότι δημιουργήθηκε μια νέα επιχείρηση και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ένα χαμόγελο χαράς σου βγαίνει. Ότι δηλαδή, κάτι γίνεται, κάτι γυρίζει. Ιδίως όταν αυτό το κάτι, αφορά ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας που δεν ξέρουν από ποιότητα ζωής, όπως είναι οι νεφροπαθείς οι οποίοι πλέον έχουν φθάσει τους 10.000 στη χώρα μας!

Έμαθα λοιπόν ότι από τον προηγούμενο μήνα ξεκίνησε να λειτουργεί μια νέα Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στην Χαλκιδική. Πρόκειται για την Νεφροξένια Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης ΑΕ, που βρίσκεται στο Κόμβο μεταλλείων Γερακινής.

Μα...τόσος χρόνος;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2017
Σκέφτομαι αρκετές φορές ότι το να κτισθεί ένα νοσοκομείο είναι πολύ σημαντική υπόθεση και σίγουρα θέλει το χρόνο του για την ανέγερσή του. Το ερώτημά μου είναι πόσο καιρό; τρία, πέντε, επτά χρόνια. Και πώς μου γεννήθηκε αυτή η απορία; με κάτι μακροχρόνιες συμβάσεις εκτέλεσης του έργου "Μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμός γενικού νοσοκομείου".

Τρεις τέτοιες συμβάσεις βρήκα- και συγκεκριμένα μία για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης κατασκευής στις 27.03.2009. Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, με την σύμβαση του έργου να έχει υπογραφεί από 21.12.2012, αλλά και του ΓΝ Καρπάθου, με την σύμβαση από 30.09.2014.

Είναι απορίας άξιο! Τόσος χρόνος;
Σελίδες: Επόμενη