Διοικητικές ανακατατάξεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2017
Διοικητικές ανακατατάξεις ακούγονται στη Φαμάρ. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα που έπρεπε στέλεχος της διοίκησης -νόμιμος εκπρόσωπος- να υπογράψει κάποιες τροποποιητικές κινήσεις στο Υπουργείο Εργασίας διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει καθώς το αρμόδιο -έως τότε- στέλεχος είχε παραιτηθεί και η θέση ήταν κενή. Πληροφορίες λένε ότι το κενό καλύφθηκε άμεσα.

Το κλίμα επί του παρόντος -μετά και από τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς- φήμες λένε ότι είναι καλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και ήρεμο. Και εξηγώ: Kοντοζυγώνει η μέρα που οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από την νυν (νέα) διοίκηση να επιβεβαιώσει την δέσμευση που έχει πάρει η παλιά διοίκηση και συγκεκριμένα ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν θα πειραχτούν!

Ανεβαίνουν τα μεγέθη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2017
Σταθερά μειούμενη ακούγεται ότι είναι πλέον η πριμοδότηση του Ερρίκος Ντυνάν από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας ότι η κλινική ανεβαίνει από πλευράς θεμελιωδών μεγεθών.

Κάποτε , λέει το πιστωτικό ίδρυμα, έδινε στην κλινική περί το 1 εκατ. ευρώ το μήνα για την κάλυψη των αναγκών της. Σήμερα το συγκεκριμένο ποσό έχει μειωθεί και κάτω από τα μισό! Και μάλλον αληθεύουν τα προαναφερθέντα, καθώς πια η κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία έχει τριπλασιαστεί, ενώ η κάλυψη των κλινών ακούγεται ότι έχει φθάσει στο 50% περίπου (130 ασθενείς) από μόλις 30 που ήταν πριν από μια εξαετία (σε σύνολο 300 κλινών).

Πλησιάζει η ώρα και πολλοί το περιμένουν...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2017
Ο λόγος για το Athens Science Festival 2017 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων,στο οποίο σημαντική θα είναι η παρουσία του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας (ΕΚΠΑ) πλησιάζει.Συγκεκριμένα την Κυριακή στις 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής (ΕΚΠΑ), το workshop με τίτλο: "Νανοεπιστήμονας για μία μέρα" , στο οποίο χορηγός είναι η εταιρεία UNI-PHARMA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ.

Την ίδια μέρα στην αίθουσα ο Καθ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος θα μιλήσει για «Έξυπνα» βιονανο - ρομποτικά φάρμακα.

Στη χώρα μας οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού φτάνουν τις 6.000

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2017
Οι γυναίκες αυτές χρειάζονται τη βοήθεια ιατρών, οικείων, φίλων, αλλά και συλλόγων εθελοντών για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά, εξαιτίας της ασθένειας.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε η νέα πλατφόρμα της Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού http://www.w4life.gr

Στην πλατφόρμα υπάρχουν χαρτογραφημένες πληροφορίες για ιατρούς, νοσοκομεία, συλλόγους ασθενών, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία και κέντρα πόνου. Επίσης ενημέρωση για παροχές & επιδόματα, ιατρικά θέματα, κλινικές μελέτες, διατροφή & άσκηση και θα βρείτε επίσημες οδηγίες για ασθενείς με ΜΚΜ.

Επαφές για συνεργασίες στον ιατρικό τουρισμό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2017
Eπαφές τετ α τετ μαθαίνουμε ότι διοργανώνονται τον Απρίλιο και τον Μάιο στην Jeddah, στο Abu Dhabi και στο Lebanon και ήδη η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έχει ενημερώσει τα μέλη της για τις επικείμενες επιχειρηματικές συναντήσεις, καθώς μπορεί να προκύψουν ενδιαφέρουσες συνεργασίες και στο επίπεδο του ιατρικού τουρισμού.

Το σίγουρο είναι ότι αν η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν το βάλει σκοπό να κινήσει τον "τροχό" της υγείας δεν πρόκειται να γίνει και κάτι ουσιαστικό!

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στους αρμόδιους της Ένωσης για περαιτέρω πληροφορίες.

Αυξάνονται οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαρτίου 2017
Οι παράνομες αποκλειστικές λέει αυξάνουν και πληθαίνουν και κανείς δεν κάνει τίποτα και οι νόμιμοι ψάχνονται να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, καθώς όπως ισχυρίζονται ότι οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα

Άραγε, οι εδώ -οι του υπουργείου δηλαδή- γιατί δεν το κάνουν όπως στην Αγγλία. Εκεί λοιπόν υπάρχει το Nmc, που είναι το nursing council. Για παράδειγμα αν πας στην σελίδα του nmc και κάνεις αναζήτηση μπορείς να βρεις την καρτέλα της κάθε νοσηλεύτριας με μόνο στοιχείο το όνομά της. Έτσι μπορείς να έχεις όλα τα στοιχεία της άδειά της, αν έχει ποινικό μητρώο κ.λπ.

Νέο παράρτημα απέκτησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαρτίου 2017
Αυτή τη φορά στην Αιτωλοακαρνανία (Μεσολόγγι). Ήδη έχει μία πρώτη συνάντηση και παράλληλα ενημέρωση του κοινού για το κάπνισμα και τον καρκίνο του μαστού.

Την ίδια στιγμή, η ΕΑΕ συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, το πρόγραμμα των κινητών μαστογραφιών. Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης συνεργασίας ΕΑΕ - ΚΕΔΕ στο πρόγραμμα των κινητών μαστογράφων είναι πράγματι εντυπωσιακά: 26 περιοχές σ' όλη τη χώρα, 2.500 δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι.

Άλλα κόλπα!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαρτίου 2017
Η κρίση όχι μόνο ανέδειξε "καλά κρυμμένα" προβλήματα, αλλά δημιούργησε και πολλά ακόμα. Το θέμα είναι ότι και στην πριν κατάσταση και στη νυν βασιλεύει η παρανομία.

Και εξηγώ: Δήμος στην Βόρειο Ελλάδα αποφάσισε σε συνεργασία με ιδιώτη να δημιουργήσουν ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Ως εδώ καλά και μπράβο τους, καθώς είναι γνωστό ότι η Τρίτη ηλικία περνά δύσκολα με τις κουτσουρεμένες συντάξεις (υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις). Τα ερωτήματα δημιουργούνται από τη στιγμή που κάποιοι νοσηλευτές που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τις προϋποθέσεις για να προσληφθούν στο κέντρο τους ζητήθηκε από τους διαχειριστές το ποσό των 100 ευρώ (ως προϋπόθεση πρόσληψης).

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου...το ακούσατε;
Σελίδες: Επόμενη