Θεωρούν υπερβολικές τις περικοπές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2018
Σε σύνολο 275 παρόχων -ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, γενικές κλινικές κ.λπ.- οι 195 συμφώνησαν στον συμψηφισμό των οφειλών 2012-2015, έτσι όπως τις έχει προσδιορίσει ο ΕΟΠΥΥ. Οι υπόλοιποι έχουν "στυλώσει" τα πόδια θεωρώντας ότι οι περικοπές που τους έχουν καταλογίσει είναι αναίτιες και απίστευτα υπερβολικές.

Όμως για να προχωρήσει το σύστημα (πληρωμών-οφειλών) ...χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων...ίσως για αυτό και να ζητήθηκε η συνδρομή θεσμικού οργάνου για να πείσει και τους τελευταίους (!) να αποδεχτούν τον συμψηφισμό. Ουσιαστικά, μιλάμε πια για door to door συζητήσεις από το θεσμικό όργανο.

Θα καταλήξουν στον κάδο των αχρήστων;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2018
Σοβαρό κίνδυνος να καταλήξουν στον κάδο των αχρήστων έχουν τα αποθέματα που διατηρούν τα φαρμακεία σε υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη εάν αυτά έχουν ως τώρα τον αριθμό ΕΑΝ στη συσκευασία και όχι στο αυτοκόλλητο πλαίσιο. Ήδη οι σύλλογοι έχουν ενημερώσει σχετικά τα μέλη τους, καθώς αν δε δοθεί νέα παράταση από τον ΕΟΠΥΥ ή οι εταιρίες δεν στείλουν πρόσθετα πλαίσια, το απόθεμα είναι πιθανό να είναι άχρηστο.

Πληροφορίες λένε ότι το σχετικό πρόβλημα αφορά το σύνολο των αναλωσίμων Σακχαρώδους Διαβήτη, δηλαδή και τις ταινίες και τις βελόνες που χρειάζονται αλλαγή στα πλαίσιά τους.

Οι όποιες αλλαγές στις συσκευασίες θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 30/6 οπότε εκπνέει και η σχετική προθεσμία.

Απλήρωτοι τρεις μήνες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαΐου 2018
Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ και βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πότε αυτό θα γίνει...Το σίγουρο είναι πως ακούγεται στα "πηγαδάκια" ότι αυτή η καθυστέρηση αφενός είναι χωρίς αιτία και αφετέρου, ακόμη και αν σήμερα δοθεί εντολή οριστικοποίησης ..το χρώμα του χρήματος -στις οθόνες των υπολογιστών- θα φανεί στην καλύτερη περίτπωση μετά τις 10 Ιουνίου.

Κάτι μου λέει ότι για το θέμα επίκειται άμεση συνάντηση μεταξύ των παρόχων με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.

Ανησυχίες για ελλείψεις σκευασμάτων στην Ευρώπη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2018
Eντείνονται οι φόβοι για ελλείψεις σκευασμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019 και οι λόγοι -επί του παρόντος - είναι δύο: Η οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα (FMD), η οποία απαιτεί από τις βιομηχανίες φαρμακευτικών προϊόντων να εφαρμόζουν γραμμικό κώδικα 2D πάνω στη συσκευασία εξασφαλίζοντας έτσι την αυθεντικότητα του σκευάσματος, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Περίοδο που, όμως, η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου 2019.

Αν και η μετάβαση της βιομηχανίας στη νέα κατάσταση έχει δρομολογηθεί από τις διοικήσεις των εταιρειών εδώ και καιρό, αυτό δεν αποτελεί και εγγύηση ότι δεν θα υπάρξουν τριγμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Θα φτάσουν οι μέρες;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαΐου 2018
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου έδωσε η τρόικα στο Υπουργείο Υγείας για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή 1η Ιουνίου, έτσι ώστε την εβδομάδα 4-8/6 να συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όμως, από όσο μπορώ να ξέρω, το νομοσχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς η Επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με το "γράψιμο" του Νομοσχεδίου έχει σταματήσει τις εργασίες της από τα μέσα Φεβρουαρίου και απομένουν προς συζήτηση και συγγραφή το ήμισυ των άρθρων.
Μετά τις χρονικές προσθαφαιρέσεις, απομένουν περίπου 10 ημέρες. Φτάνουν;

Ψάχνονται για ασφάλεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαΐου 2018
Η αστυνόμευση αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν είναι η καλύτερη και ως εκ τούτου τον τελευταίο καιρό ψάχνονται πολλοί, είτε επιχειρηματίες είτε Οργανισμοί, να συνάψουν συμβάσεις με εταιρείες security. Όπως φαίνεται, τα συστήματα συναγερμών, και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, που είναι τοποθετημένα δεν αρκούν.

Κάπως έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι ψάχνεται και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς η περιοχή που εδρεύει κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι!

Μακάρι και να χρησιμοποιηθεί και να μη χαθεί!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαΐου 2018
Τι εννοώ; Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου αποδέχτηκε τη δωρεά Τηλεχειριζό΅ενου Ακτινοδιαγνωστικού Ψηφιακού Συγκροτήματος τύπου SWING, του οίκου GENERAL MEDICAL MERATE S.p.A, Συστήματος Ψηφιακής Μαστογραφίας του κατασκευαστικού οίκου IMS INTERNATIONAL MEDICO SCIENTIFICA SRL Ιταλίας τύπου GIOTTO CLASS, Αξονικό το΅ογράφο του Α΅ερικανικού οίκου GE, τύπου LIGHTSPEED 16 το΅ών και Συσκευή ΅έτρησης οστικής πυκνότητας του Γαλλικού κατασκευαστικού οίκου DMS τύπου STRATOS C.

Αυτά είναι ωραία νέα και γίνονται ωραιότερα, γιατί από πίσω δεν υπάρχει κάποια εταιρεία, αλλά οικογένεια που έχει την οικονομική επιφάνεια να τα πράξει, δείχνοντας έμπρακτά την αγάπη της για το διάσημο νησί των Κυκλάδων.

Παραίτηση μέλους στον ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2018
Για αύριο έχει προγραμματιστεί το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τα θέματα που υπερτερούν είναι όχι τα συνδικαλιστικά αλλά τα διοικητικά. Βασικότερο όλων, από πολλές πλευρές και απόψεις, η αποδοχή παραίτησης που υπέβαλε το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Μακρυγιάννης.

Το ερώτημα είναι ποιος θα καλύψει τη θέση και αν αυτός ο κάποιος θα έχει την εμπειρία που πρέπει...καθώς το παραιτηθέν μέλος ήξερε καλά και τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Σελίδες: Επόμενη