Αντικαπνιστικά σεμινάρια από την Αντικαρκινική Εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Φεβρουαρίου 2017
Έτοιμα να ξεκινήσουν είναι τα αντικαπνιστικά σεμινάρια Λειτουργών Υγείας που διοργανώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την αντιμετώπιση της μάστιγας του καπνίσματος.

Το πρώτο Σεμινάριο θα λάβει χώρα στην έδρα της Εταιρείας, Αν. Τσόχα 18 - 20 Αμπελόκηποι 3ος όροφος, εκάστη Τρίτη και Πέμπτη 4 μμ– 6μμ. Η διάρκεια του Σεμιναρίου θα είναι περίπου δίμηνη.

Η ημερομηνία έναρξης, προβλέπεται να είναι την 16/3/2017.

Και για διαβήτη και για καρδιαγγειακά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Φεβρουαρίου 2017
Εγκρίθηκε λέει από την ΕΕ αντιδιαβητικό φάρμακο για διαβήτη Τύπου 2 που μειώνει τα καρδιαγγειακά!

Σημαντικό θέμα και κανένας δεν το αμφισβητεί, καθώς τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι ο πρωταρχική αιτία θανάτου στα διαβητικά άτομα....

Κανείς όμως δεν λέει το κόστος αγοράς του φαρμάκου ή τέλος πάντων που θα κινείται! Σημαίνει κάτι αυτό;

Συνάντηση εκπροσώπου ΣΕΒ με τον κύριο Σαραφιανό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Φεβρουαρίου 2017
Συνάντηση με εκπρόσωπο του Συνδέσμου επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός προκειμένου να συμβάλλει στην έρευνα που διεξάγει για τις γνώσεις - δεξιότητες του εργατικού δυναμικού στον χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ εστιάστηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλινικές στην εξεύρεση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού), ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο.

Βρέθηκε τελικώς λύση με τα φαρμακεία των Ιδιωτικών Κλινικών...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Φεβρουαρίου 2017
Μετά το κακό χαμό για τις πόσες κλίνες πρέπει τελικά να έχει μία ιδιωτική κλινική προκειμένου να διαθέτει φαρμακείο...αποφασίστηκε ότι όλες οι μονάδες ανεξαιρέτως δυναμικότητας θα πρέπει να λειτουργούν σχετικό χώρο με υπεύθυνο βεβαίως φαρμακοποιό... για αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων!!!

Οπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει ..λένε και επιβεβαιώνω εγώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Φεβρουαρίου 2017
Τελευταίως είχαμε μία αποκλειστικότητα σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, όπου αλλάζει ο τρόπος πια για τη συνολική διαδικασία και πλέον δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι τρεις φθηνότερες χώρες αλλά έξι κράτη!

Ως εδώ καλά... Ομως έγινε μία παρανόηση.. Η σχετική ενημέρωση για την επικείμενη αλλαγή δεν έγινε στα γραφεία του ΕΟΦ...αλλά του ΣΦΕΕ!

Τα πράγματα είναι απλά.. Μήπως για αυτό γίνονται και δύσκολα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Φεβρουαρίου 2017
Τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα λοιπόν θα αποζημιωθούν κανονικά για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2017. Ομως, από 1/3/2017 θα αποζημιώνονται μόνο όσα υλικά έχουν εγγραφεί στο ΕΚΑΠΤΥ και άρα θα βρίσκονται μέσα στην πλατφόρμα του νέου e-dapy ...

Και ρωτώ εγώ από τις μερικές χιλιάδες των υλικών που υπάρχουν στην αγορά πόσα έχουν περάσει στο σύστημα;

Πάντως σε σχετική ερώτηση που έκανε πάροχος προς τον ΕΟΠΥΥ η απάντηση που πήρε είναι "τι μπορούν να κάνουν 3 άνθρωποι ....που είναι υπεύθυνοι να τα εντάξουν στο σύστημα. Σίγουρα όχι θαύματα!

Αν η πέτρα κυλά...δεν χορταριάζει...Ασχετο...αλλά και σχετικό με το νέο που έμαθα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Φεβρουαρίου 2017
Μετά την επικοινωνία του αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ανδρέα Σοφιανόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, η νέα ηλεκτρονική πύλη για την καταχώρηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, θα είναι σε λειτουργία σήμερα μετά τις 12.00 μ.μ.

Κάλεσμα ΠΦΣ στους επαγγελματίες από το εργατοασφαλιστικό και νομικό χώρο για ενημέρωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Φεβρουαρίου 2017
Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καλέσει επαγγελματίες από τον εργατοασφαλιστικό και νομικό χώρο για να ενημερώσουν αλλά και να απαντήσουν στα ερωτήματα των φαρμακοποιών σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στον χώρο τους και αλλάζουν άρδην την εικόνα του κλάδου.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα έγινε και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ιδιοκτησιακό.... Πάντως οι γνώστες ξέρουν ότι ακόμη και αν οι φαρμακοποιοί νικήσουν την μάχη...οι κατέχοντες τα σκήπτρα...μπορούν να περάσουν τις αλλαγές τους με διάφορα τερτίπια...
Οχι ότι ξέρω πράγματα.! απλώς υποθέσεις κάνω!
Σελίδες: Επόμενη