Ο ΦΣΑ πρότεινε στα μέλη του να προχωρήσουν στην προμήθεια του usb-token

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2017
Μέχρι πριν από δέκα μέρες, όπως με πληροφόρησαν, 30.000 περίπου ιατροί και φαρμακοποιοί προμηθεύτηκαν τα usb-token.

Το θέμα είναι ότι τώρα θα μπορούν μόνο με τον κωδικό τους να μπαίνουν στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ και να δίνουν ηλεκτρονικά τις συνταγές, καταργώντας το χαρτί.

Ο ΦΣΑ πρότεινε στα μέλη του να προχωρήσουν στην προμήθεια του usb-token από την στιγμή που η απόκτησή του είναι δωρεάν και, το βασικότερο, δεν υπάρχει καμία δέσμευση περίεργη (!) απέναντι στους αρμοδίους.

Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού με προγράμματα ΕΣΠΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2017
Τα νοσοκομεία, υποβάλλουν στις ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, τα αιτήματά τους για την ένταξη τόσο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού. Πολύ σωστά λειτουργούν ως προς τις διαδικασίες. Αν δούμε όμως τι εξοπλισμό εντάσσουν στα αιτήματά τους, αυτό είναι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα, τα οποία όμως δεν αξιολογούνται ούτε από τις ΥΠΕ ούτε από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.

Η 4η ΥΠΕ, εισηγήθηκε και το Υπουργείο ενέκρινε την προμήθεια διαφόρων ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων Υγείας, ύστερα μάλιστα από ιεράρχηση!

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο εγκρίνει την ένταξη σε ΕΣΠΑ της αγοράς ηλεκτρονικών πιεσόμετρων προϋπολογισμού 100 ευρώ το ένα και παλμικού οξύμετρου δακτύλου 100 ευρώ το ένα!

Τα συμπεράσματα δικά σας!


H ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Δεκεμβρίου 2017
Μακάρι! Γιατί όχι άλλωστε; η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Έμαθα λοιπόν, ότι μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του 2018, οι αρμόδιοι, και εν προκειμένω η Υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων, θα έχoυν βρει άκρη -κοινώς θα προσδιοριστεί ο προϋπολογισμός τους- σε τέσσερις κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα για τα φάρμακα για μελάνωμα, από του στόματος χορηγούμενα, ανοσοθεραπείες για πολλαπλές ενδείξεις σε καρκίνο, φάρμακα για πολλαπλή σκλήρυνση και σκευάσματα για την υπερχοληστερολαιμία.

Μέχρι το προαναφερθέν διάστημα, κατά το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει θα έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες διαπραγματεύσεις...

Φαίνεται προτιμούν...το χαρτί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Δεκεμβρίου 2017
Μου φαίνεται περίεργο την εποχή που τα πάντα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, κάποιοι να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο χαρτί, που και όγκο πιάνει και χάνεται! Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, λέει, ενέκρινε τη διενέργεια Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Αποθήκευσης και Διαχείρισης Αρχείου», προϋπολογισθείσας δαπάνης 3.900,000,00 ευρώ με ΦΠΑ, χρονικής διάρκειας 24 μηνών...

Την ύπαρξη διαθέσιμης τεχνολογίας για online αποθήκευση δεδομένων (cloud storage) την γνωρίζουμε; ‘H μήπως έχουμε "πλεόνασμα" και ξοδεύουμε;

Με ποιο κριτήριο γίνεται η επιλογή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Δεκεμβρίου 2017
Όπως ένας ανθρώπινος οργανισμός εξελίσσεται, έτσι και η επιστήμη που τον υπηρετεί -εν προκειμένω η ιατρική σε όλα της τα επίπεδα...θα πρέπει να μεταμορφώνεται και πάντα προς το καλύτερο! Και να εξηγήσω τι εννοώ...Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2017 να υπάρχουν νοσοκομεία που προμηθεύονται υλικά, όπως για παράδειγμα Ενδοστεφανιαίες προσθέσεις με φάρμακο τεχνολογίας του 2007! Δηλαδή δεκαετίας...

Η επιλογή των υλικών δεν μπορεί να γίνεται με κριτήριο μόνο τηn τιμή. Έπεσα πάνω σε έναν τέτοιο διαγωνισμό με το προαναφερθέν υλικό. Υπήρχαν διάφορες συμμετοχές εταιρειών. Μία εξ αυτών πρότεινε τρία διαφορετικά υλικά της ίδια κατηγορίας με τιμές αντίστοιχα 110.000, 149.000 και 320.000 ευρώ... Να μην πω πoιο υλικό τελικά επιλέχθηκε παμψηφεί!

Αλαλούμ με ραδιοφάρμακο σε νοσοκομείο της περιφέρειας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2017
Σε Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας, δεν γνώριζαν λέει ποιες εταιρείες μπορούν να το προμηθεύσουν ραδιοφάρμακο για τις εξετάσεις με το καινούργιο σύστημα PET/CT που εγκαθίσταται στο Νοσοκομείο από δωρεά! Έστειλαν, λοιπόν, έγγραφο στην αρμόδια αρχή με το οποίο ζητούνταν να τους αναφέρουν όλες τις εταιρείες που μπορούν να προμηθεύσουν το νοσοκομείο με το συγκεκριμένο ραδιοφάρμακο...

Σε απάντησή της η "Αρχή" τους ενημέρωσε ότι η παραγωγή του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG στην Ελλάδα πραγματοποιείται μόνο από μία και μοναδική ιδιωτική εταιρεία. Η αρχική προσφορά της τελευταίας για την προμήθεια του ραδιοφαρμάκου, ανέρχεται στο ποσό των 700 ευρώ / δόση πλέον ΦΠΑ (6%). Κατά συνέπεια ο προϋπολογισμός δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 840.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ ετησίως. Προκειμένου να είναι δυνατή η προμήθεια του ραδιοφαρμάκου με την παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία θα πρέπει να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Προμηθειών Υπηρεσιών Φαρμάκων Υγείας, να εγκριθεί και θα πρέπει με την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού στον αντίστοιχο ΚΑΕ να προβλεφθεί η παραπάνω δαπάνη. Αυτά! τι άλλα;

Ζητείται συνδρομή για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Δεκεμβρίου 2017
Σε καταγγελία προχώρησε ο φαρμακευτικός σύλλογος Λάρισας για τον τρόπο διανομής βασικών φαρμάκων από τις πολυεθνικές εταιρείες στο συγκεκριμένο νομό, καθώς επίσης και σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στέλεχος της διοίκησης του Συλλόγου, τόνισε ότι όλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εταιρειών φαρμάκου που διαθέτουν τα φάρμακα στις φαρμακαποθήκες με πλαφόν και όχι με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αύξηση των εξαγωγών λόγω συνεχούς μείωσης των τιμών φαρμάκων στη χώρα μας. Μόνο το 2017 είχαμε 3 μειώσεις τιμών, που στο σύνολο τους ανέρχονται στο ποσοστό των 18%, ενώ από το 2011 έως σήμερα οι μειώσεις επέφεραν ποσοστιαία αλλαγή των τιμών της τάξης του 200%.

Οι εξαγωγές από την άλλη έφτασαν στα ύψη, αφού το φάρμακο είναι το δεύτερο εξαγωγικό προϊόν μετά το πετρέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την συνδρομή του υπουργού υγείας και του ΕΟΦ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

2η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2017
Θα ήθελα, πάντως, να είμαι από μία πλευρά στη 2η Γενική Συνέλευση που προετοιμάζεται να κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο…Κάτι μου λέει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε με πολύ άγριες διαθέσεις και όχι επειδή δεν κατέχουν "καρέκλα" αλλά επειδή όταν έχουν έρθει τα πάνω- κάτω στον κλάδο, κάποιοι μιλούν για θέματα που είναι τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων, όπως τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Τη στιγμή που άλλα ζητήματα, όπως το ωράριο, το ιδιοκτησιακό, η σταθερή πτώση των εσόδων κ.λπ. τους καίνε!
Σελίδες: Επόμενη