Έλληνες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στη Μέση Ανατολή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2017
Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες γιατροί καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει φύγει στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες. Οι περισσότεροι δε εξ' αυτών εργάζονται σε ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και στη Μέση Ανατολή. Γεγονός που επιβεβαιώνουν και κάποια τελευταία στοιχεία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία και αφορά το 2016. Στο σύνολο λοιπόν των 42.768 γιατρών που απασχολούνται εκεί, το 66,5%, δηλαδή οι 28.464 προέρχονται από άλλες χώρες, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι αρκετοί εξ αυτών είναι Έλληνες.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, έδειξε ότι ο αριθμός των νοσοκόμων ανδρών και γυναικών ανήλθε το συγκεκριμένο έτος σε 101.256 άτομα. Οι Σαουδάραβες αντιπροσωπεύουν περίπου το 57,5%, φθάνοντας τους 58,274 νοσηλευτές.

Το Υπουργείο Εργασίας σε μία προσπάθεια να φρενάρει την είσοδο ξένου επιστημονικού προσωπικού σταμάτησε τις ξένες προσλήψεις οδοντιάτρων δημιουργώντας από την άλλη επιπλέον θέσεις εργασίας για τους οδοντιάτρους της Σαουδικής Αραβίας σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας.

Ξέχασε να το πληρώσει

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2017
Το Γ΄ Τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, μάθαμε ότι υποχρέωσε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας να καταβάλει σε μία εταιρεία από την οποία προμηθεύτηκε ιατρικό υλικό το ποσό των 80.000 ευρώ. Το πήρε μεν η μονάδα αλλά ξέχασε να το πληρώσει.

Το ποσό αυτό, όπως αναφέρεται και στη δικαστική απόφαση, πρέπει να καταβληθεί εντόκως με βάση το προβλεπόμενο από το άρθρο 4 παρ. 4 του π.δ. 166/2003 επιτόκιο υπερημερίας.

Άδεια λειτουργίας σε Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαΐου 2017
Το ΙΑΚΕΝΤΡΟ είναι πλέον κάτοχος άδειας από την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Mετά από έλεγχο που διεξήχθη από την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, του χορηγήθηκε, όπως μάθαμε, η άδεια λειτουργίας ως Τράπεζα Κρυοσυντήρησης Γενετικού Υλικού, καθώς και λειτουργίας ως Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαΐου 2017
Μια παροιμία λέει ότι αν καίγεται το σπίτι του γείτονα περίμενε να καεί και το δικό σου.

Στη γειτονική μας Ιταλία λέει (αλλά σχεδόν και σε όλη την Ευρώπη), υπάρχει επιδημία ιλαράς, με σχεδόν 2.400 κρούσματα από την αρχή του έτους, που ευτυχώς για αυτούς φαίνεται να εξαπλώνεται με βραδείς ρυθμούς, από ότι αναφέρουν.

Η Ελληνική Πολιτεία το έχει πάρει χαμπάρι. Σκοπεύει να κάνει κάτι; 'Εχει έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς σε περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσει μία επιδημία;

Πάντως, στην Ιταλία συζητείται για την επόμενη σχολική χρονιά να μην μπορούν να εγγραφούν στο σχολείο όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί για το νόσημα αυτό, ισχυριζόμενοι ότι μπορεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση να είναι ισχυρό, αλλά το δικαίωμα στην υγεία είναι ισχυρότερο.

Η τακτική αυτή ισχύει εδώ και χρόνια για την Βόρεια Αμερική, όπου τα ανεμβολίαστα παιδιά δεν μπορούν σε περίπτωση επιδημίας να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό για όσο διάστημα κρατάει η επιδημία.

Τελικά η αντιγραφή δεν είναι πάντα κακή!

Στο επίκεντρο τα εταιρικά αυτοκίνητα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαΐου 2017
Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αυτοκινήτων φημολογείται ότι έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων, θεωρώντας ότι μία τέτοια επιβάρυνση θα πάει ακόμα πιο πίσω την αγορά των οχημάτων, που τα τελευταία χρόνια διανύει μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης.

Από όσο ξέρουμε, ο Σύνδεσμος δεν έχει λάβει κάποια απάντηση επί του θέματος... Ήταν βέβαια και το πολυσέλιδο 4ο μνημόνιο που καθυστέρησε τους αρμόδιους, για να το διαβάσουν!

Άραγε πότε θα ολοκληρωθεί η αγορά...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαΐου 2017
Όταν ακούω για διαγωνισμούς του Δημοσίου, πραγματικά δεν ξέρω τι να αισθανθώ....Να χαρώ ή απλά να μην δώσω σημασία.
Υπογράφηκε στις 11.5.2017 από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης η απόφαση για την αγορά από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), από το ελεύθερο εμπόριο, 78 ασθενοφόρων οχημάτων και 10 κινητών μονάδων, για κάλυψη υπηρεσιακών του αναγκών, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 6.324.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τι να πω....; Για να δούμε, πότε θα ολοκληρωθεί η αγορά αυτή !

Πάνε και έρχονται...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαΐου 2017
Πάνε και έρχονται τα υλικά στα δημόσια νοσοκομεία... Στο ΓΝΑ "Ιπποκράτειο", λέει, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ εγκρίθηκαν τα αιτήματα για απ' ευθείας προμήθειες τον μήνα Απρίλιο, υλικών συνολικής δαπάνης 1.524.624,08 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Από αυτή την δαπάνη το 69,3% αφορά υγειονομικό υλικό και το 10% αντιδραστήρια.

Επίσης στο Νοσοκομείο πρόκειται να εγκατασταθεί στεφανιογράφος με μορφή χρησιδανείου (για 7 χρόνια και μετά θα το πάρει πίσω) από την εταιρεία Medtronic, η οποία είναι η βασική προμηθεύτρια καρδιολογικών συσκευών στο νοσοκομείο. Μάλιστα τον Απρίλιο μόνο, το νοσοκομείο αγόρασε απ' ευθείας 6 διακαθετηριακές βαλβίδες EvolutR της Medtronic, έναντι 112.260 ευρώ συν ΦΠΑ .

Το θέμα είναι όλα αυτά τα υλικά να είναι προς όφελος της υγείας και των Ελλήνων ασθενών και όχι των γειτόνων...λέω εγώ!

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2017
Σήμερα το πρωί, όπως μαθαίνουμε, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος θα παρουσιάσει στην Ολομέλεια της Βουλής τις θέσεις του κλάδου για το 4ο μνημόνιο.

Ο ίδιος παρά τις συνεχόμενες διαφοροποιήσεις και τα συνδικαλιστικά προβλήματα, θεωρεί ότι θα καταφέρει να εκπροσωπήσει όπως πρέπει τον κλάδο.

Στόχος του είναι να τεθούν όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι όπως παρουσιάζονται από την πολιτική ηγεσία το Ασφαλιστικό, τα ΜΥΣΥΦΑ, τα γενόσημα, ο έλεγχος συνταγογράφησης κλπ- και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Σελίδες: Επόμενη