Μέχρι 25 Μαίου η προσφυγή στο ΣτΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Απριλίου 2017
Μέχρι 25 Μαΐου έχει χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών να κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του νόμου που θέλει να φορολογούνται τα εταιρικά αυτοκίνητα. Όπως μπορούμε να ξέρουμε επί του θέματος, η Ομοσπονδία έχει ζητήσει τη συνδρομή του δικηγόρου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αλλά και Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Και ενώ το Δ.Σ της Ομοσπονδίας τρέχει για να δει τι θα κάνει τελικώς με τον Νόμο, υπάρχει μια διάχυτη κατήφεια από Μέλη, τα οποία θεωρούν ότι οι όποιες κινήσεις γίνονται πολύ αργά. Την ίδια στιγμή, όλοι αναμένουν την απάντηση από την φαρμακοβιομηχανία, τι δηλαδή θα πράξει για να στηρίξει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Πάντως την περυσινή χρονιά, λέγεται ότι μόνο η Μenarini είχε βάλει το χέρι στην τσέπη για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Για το 2017 και μετά, ακούγεται ότι πολλές εταιρείες ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις. Ίδωμεν.

Ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν καινούργια ΜΗΣΥΦΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Απριλίου 2017
Ετοιμάζονται που λέτε καινούργια Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα να βγουν στην αγορά, όχι αύριο αλλά μέσα στο καλοκαίρι. Αίσθηση πάντως, ακούγεται ότι θα προκαλέσει ένα σκεύασμα που ετοιμάζει ο leader στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης, ο οποίος για να διατηρήσει την πρωτιά του - που μπορεί στη συγκεκριμένη κατηγορία να είναι και πάνω από 60%- θα καινοτομήσει με το εν λόγω σκεύασμα. Αυτό, ενημερωτικά, θα απευθύνεται αποκλειστικά στον γυναικείο πληθυσμό.

Συνάντηση φυσικοθεραπευτών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Απριλίου 2017
Συνάντηση έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή η Ολομέλεια του Επιστημονικού Τμήματος Αθλητικής Φυσικο-θεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ.) με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι, μεταξύ άλλων η στελέχωση και οργάνωση των Ομάδων Εργασίας του Ε.Τ.Α.Φ, προτάσεις για μελλοντικές δράσεις του, εξελίξεις σχετικά με τον Οδηγό Πιστοποίησης της IFSPT, αλλά και προτάσεις συνεργασίας του Ε.Τ.Α.Φ. με άλλα Επιστημονικά Τμήματα του Π.Σ.Φ., καθώς και με επιστημονικούς συλλόγους και φορείς.

Οι "μη αποδοτικοί" γιατροί......

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Απριλίου 2017
Πολλά τα παράπονα από γιατρούς του ψυχιατρικού κλάδου για τους ιατρικούς επισκέπτες, καθώς ισχυρίζονται ότι οι τελευταίοι δεν τους επισκέπτονται επειδή δεν συνταγογραφούν τα φάρμακα της εταιρείας που εκπροσωπούν. Τουτέστιν δεν τους επισκέπτονται με την αιτιολογία ότι δεν είναι "αποδοτικοί". Το θέμα όμως είναι, ότι έτσι δεν ενημερώνονται και οι γιατροί για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν με τα νέα σκευάσματα.

Από την άλλη, αναρωτιέμαι μήπως οι ριπές θα έπρεπε να έχουν άλλη κατεύθυνση. Οι ιατρικοί επισκέπτες είναι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου ακολουθούν διαταγές της εκάστοτε διοίκησης. Κακά τα ψέματα. Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι εμπορικές εταιρείες με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους. Η δεοντολογία υπεισέρχεται στη φαρμακευτική έρευνα ως την κυκλοφορία το φαρμάκου.

Από κει και πέρα όλα είναι αγώνας της εταιρείας να ισοσκελίσει, στα επόμενα 5 χρόνια, το κόστος για την έρευνα, τις ειδικές μελέτες για την άδεια κυκλοφορίας, που είναι πραγματικά ασύλληπτα υψηλό. Μετά τον ισοσκελισμό αρχίζει η κερδοφορία. Άρα το ερώτημα είναι τι πρακτικές ακολουθούνται στην πρώτη πενταετία προκειμένου να τοποθετηθεί επιτυχώς το φάρμακο στην αγορά.

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Απριλίου 2017
"Κάτσε να δούμε αν του χρόνου θα υπάρχει ελληνική παραγωγή φαρμάκου", ανέφερε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ...όχι γενικά στον κόσμο αλλά στην υπογράφουσα. Και μπορώ να πω ότι η πίκρα που έβγαλαν τα λεγόμενά του ήταν μεγάλη.

Στη μεταξύ μας κουβέντα, ο ίδιος αναρωτήθηκε δε με ποια μέτρα και με ποια κίνητρα η Πολιτεία θα καταφέρει να επιτύχει την μνημονιακή δέσμευση να φθάσουν τα γενόσημα να ελέγχουν το 60% της αγοράς. Όταν το 2009 ήταν 18% (μερίδιο αγοράς ) και το 2016 έκλεισαν στο 23%.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν τον λογαριασμό για την επιβίωσή τους αλλά δεν βγαίνει, καθώς από το 2009 μέχρι σήμερα οι τιμές των γενοσήμων έχουν πέσει κατά 60% και σε αυτή τη μείωση, αν μπει και η επιβάρυνση του clawback και του rebate , δηλαδή άλλα 35%, γίνεται αντιληπτό ότι ο κίνδυνος του λουκέτου αιωρείται πάνω από τα κεφάλια της ελληνικής βιομηχανίας φαρμάκου.

Θετικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου και του πέους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2017
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα νέα για την υγεία δεν έχουν εθνικό χαρακτήρα αλλά παγκόσμιο- και για αυτό και πρέπει να ακούγονται σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θετικές εξελίξεις υπάρχουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου στις γυναίκες και του καρκίνου του πέους στους άνδρες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τα εμβόλια για τον ΗPV έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν την επιδημία και να προλάβουν χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο. Έχει παρατηρηθεί πως μετά την εισαγωγή του εμβολίου το 2006 έχει σημειωθεί μία μείωση στη μόλυνση. Στους μεν εφήβους κατά 60% στις δε νέες κοπέλες κατά 34%.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ το 45% των ανδρών κάτω των 60 ετών έχουν μολυνθεί από τον ιό HPV (με το 25% από στελέχη υψηλού κινδύνου). Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 40% (με 20% να έχουν μολυνθεί από υψηλού κινδύνου τύπους του ιού), σύμφωνα με το U.S. Center for Disease Control and Prevention.

Οι υψηλού κινδύνου τύποι του ιού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του κόλπου στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες καρκίνο του πέους. Και στα δύο φύλα προκαλούν καρκίνο του πρωκτού και του τραχήλου.

Της τελευταίας στιγμής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Απριλίου 2017
Και επειδή, ως γνωστόν, είμαστε της τελευταίας στιγμής όσον αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών επισκεπτών κτύπησε τα "τέλια" στα 15 πρωτοβάθμια σωματεία που έχει, ότι όσα δεν έχουν αποκτήσει ακόμα Φορολογικό μητρώο και δεν έχουν υποβάλει μέχρι και σήμερα Φορολογική Δήλωση σαν ΝΠΙΔ να το πράξουν- αλλιώς επίκεινται πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, λόγω των αυξημένων προστίμων που θα τους επιβληθούν από την τοπική Εφορία, με τον Νόμο 4446/2016 (ΦΕΚ 240/Α/16) "περί αδήλωτων φορολογικών δηλώσεων" και την ΠΟΛ 1009/2017 (ΑΔΑ:6ΑΧΤΗ-ΜΩ2/19.1.17), τους δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ΑΦΜ με την υποβολή φορολογικής δήλωσης Εσόδων-Εξόδων από κάθε σωματείο μέχρι τις 31/5/2017 χωρίς την επιβολή προστίμου από την Εφορία και την ακύρωση όλων των προστίμων.

Για δεύτερη συνεχή θητεία εκλέχθηκε o κ. Γρηγόρης Σαραφιανός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Απριλίου 2017
Για δεύτερη συνεχή θητεία εκλέχθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρηγόρης Σαραφιανός ως μέλος στο Διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων UEHP.

Μόλις πριν από δύο ημέρες έγιναν οι σχετικές αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. του θεσμικού οργάνου, η θητεία του οποίου θα είναι για τη διετία 2017-2018. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Γάλλος καθηγητής Dr. Paul Garassus. Εκτός από τον 'Ελληνα εκπρόσωπο, το Δ.Σ απαρτίζουν μέλη από την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Μονακό και την Ιταλία.
Σελίδες: Επόμενη