Oι Σαουδάραβες ψάχνουν Έλληνες γιατρούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιουλίου 2018
Τελικά η Σαουδική Αραβία είναι από τα κράτη που δείχνουν μεγάλη προτίμηση στους Ελληνες γιατρούς. Ακούστηκε ότι ακόμη μια φορά στελέχη από τον μεγαλύτερο νοσοκομειακό Όμιλο της Σαουδικής Αραβίας, τον Mouwasat Medical Group, βρέθηκαν στη χώρα μας και τη προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν συναντήσεις με Ελληνες γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό.

Το προσφερόμενο πακέτο παροχών του μάλλον εντυπωσιακό μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς δεν είναι μόνο οι αποδοχές (12.000USD μηνιαίως – διαπραγματεύσιμο αναλόγως ειδικότητας, προσόντων, προϋπηρεσίας για τους Επιμελητές), αλλά και η δωρεάν διαμονή, η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλη την οικογένεια, οι 40 ημέρες άδεια τον χρόνο κ.λπ.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο λόγω ανάρτησης στην "Διαύγεια"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιουλίου 2018
Nεύρα προκάλεσε η ανάρτηση στη "Διαύγεια", των Επιτροπών Εξετάσεων για χορήγηση επάρκειας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων από ιατρούς είκοσι (20!) άλλων πλην της Ακτινολογίας ειδικοτήτων. Η πρόταση προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας,είναι να ζητηθεί από το σύνολο των Ακτινολόγων οι οποίοι με Υπουργική Απόφαση διορίσθηκαν στις Επιτροπές αυτές να παραιτηθούν μαζικά.

Άλλη πρόταση, αλλά στο ίδιος μήκος κύματος είναι να σταματήσουν τα Ακτινολογικά Εργαστήρια των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, Αλεξανδρούπολης και Ιωαννίνων, να παρέχουν εκπαίδευση σε ειδικούς άλλων ειδικοτήτων ιατρούς.
Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα Εργαστήρια του ΕΣΥ που παρέχουν αντίστοιχη εκπαίδευση.Το θερμόμετρο των εξελίξεων ανεβαίνει ανάλογα με την θερμοκρασία του καλοκαιριού.

Τα νέα είναι καλά - από Δευτέρα θα μάθουμε λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουλίου 2018
Τι και αν άργησαν τα νέα περίπου 14 μήνες, πάντως είναι καλά. Βέβαια το μεγάλο ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί από εμάς καθώς είμαστε αναρμόδιοι, είναι γιατί άργησαν τόσο; Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα στο Iatronet.

Άραγε μετά από αυτά τα νέα θα έχουμε και δικαστικές εξελίξεις;

Σημαντικές δωρεές για την Υγεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιουλίου 2018
Τα καλά πρέπει να λέγονται και να ξαναλέγονται γιατί τις περισσότερες φορές στη διαδρομή ξεχνιούνται. Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ακτινοθεραπείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, με την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Το σημαντικό αυτό έργο για τους Ελληνες ασθενείς, οφείλεται αποκλειστικά σε δύο παράγοντες: Την κοινωνική ευαισθησία του Ιδρύματος Νιάρχου και την αέναη προσπάθεια και τον συντονισμό του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας για την εγκατάσταση, την εκπαίδευση και την αποτελεσματική αξιοποίηση των μηχανημάτων.

Πολλά μπράβο λοιπόν, αν και το ερώτημα που αιωρείται είναι αν οι υποδομές αυτές θα αξιοποιηθούν κατάλληλα τόσο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και από το υπάρχον προσωπικό, είτε λόγω ελλείψεων που υπάρχει σε αυτό είτε λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων είτε λόγω αδιαφορίας κ.λπ. κ.λπ.

Χασούρα και χρέη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2018
Αραγε πόσες να είναι οι επισφάλειες αυτή τη στιγμή; Όχι γενικώς στο φάρμακο αλλά ειδικά στις φαρμακαποθήκες... Κάποιοι που ξέρουν, λένε ότι αξίζει να δει κανείς το ύψος τους σωρευτικά, πως δηλαδή είναι το ποσοστό τους την τελευταία πενταετία. Κάποιοι πάντως που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι έσβησαν πολλά χρέη που όπως και να το κάνεις ουσιαστικά μιλάμε από τη μία για χασούρα αλλά και από την άλλη τα χρέη είναι βαρίδι....

Έλεγχοι για το ενέσιμο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιουλίου 2018
Οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής - ο αντίστοιχος ΕΟΦ - είναι λέει εδώ και ελέγχουν.

Τι ελέγχουν; Μονάδα ελληνική που εξάγει τα σκευάσματά της εκεί, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, ότι οι εγκαταστάσεις πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές που πρέπει για την ασφάλεια των φαρμάκων που η εταιρεία διακινεί προς τα εκεί. Ολα πηγαίνουν καλά...

Οι Αρχές θα είναι εδώ μάλλον μέχρι την Παρασκευή.... Πάντως είναι εδώ αρκετό καιρό...Ίσως γιατί το ενέσιμο θέλει και μεγάλο έλεγχο.

Αναμένοντας νέα σκευάσματα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιουλίου 2018
Ανεβαίνει και πάλι η κινητικότητα στο φάρμακο εις ότι αφορά τα νέα σκευάσματα που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Οι υπουργικές εξαγγελίες ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την υγεία από το 2019, ανάλογα με την αύξηση του ΑΕΠ και αυτό θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, ήταν κατά βάση το έναυσμα για τις φαρμακοβιομηχανίες να ξαναβάλουν μπρος το σχεδιασμό τους για νέα σκευάσματα. Ιδίως όταν ξέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης θα αφορά το φάρμακο. Σύντομα λοιπόν θα έχουμε και τα πρώτα νέα για τα καινούργια λανσαρίσματα...

Πρωταθλητές Ευρώπης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουλίου 2018
Υπάρχουν κάποια νούμερα που πραγματικά σου κόβουν την ανάσα, καθώς οριοθετούν το μέγεθος του προβλήματος παγκοσμίως, ενώ την ίδια στιγμή ξέροντας ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει χτυπήσει και την Ελλάδα αναρωτιέσαι πώς η χώρα σου έχει οχυρωθεί. Κάθε χρόνο, υποστηρίζουν έρευνες, 10 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από λοιμώξεις, οι οποίες το 2050 αναμένεται να έχουν εξελιχθεί ως η πρώτη αιτία θανάτου.

To ερώτημα που ανακύπτει είναι, εάν η Ελλάδα διαθέτει τα μέσα να ανακόψει την κούρσα του προβλήματος, βασική αιτία του οποίου είναι η υπέρμετρη κατανάλωση αντιβιοτικών. Παρεμπιπτόντως, σε αυτήν είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης.
Σελίδες: Επόμενη