Λείπει η υπουργική απόφαση για να μπει και η..."βούλα"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2018
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες των τελευταίων ημερών ότι ο ΕΟΠΥΥ για να "χρυσώσει" το χάπι των  μηνιαίων περικοπών του clawback σε ιδιωτικές κλινικές θα μείωνε το ποσοστό περίπου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό, τα σημειώματα που έλαβαν οι κλινικάρχες για το ClawBack Α' εξαμήνου 2017 είναι 35,73% για την νοσηλεία, 15,36% για την αιμοκάθαρση και 48,38% για τους Υπερήχους. 

Ως εδώ μια χαρά. Όμως, αν προστεθεί  το 5% του rebate επί του τιμολογίου και μεσοσταθμικά ένα 35%  από τις περικοπές που γίνονται από τους ιατρικούς ελέγχους, τότε οι υποχρεωτικές περικοπές ανέρχονται σε  75% για την νοσηλεία, 30% για την αιμοκάθαρση και 55% για τους Υπερήχους.

Για τα ποσά αυτά έχει συμφωνηθεί  με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να κρατηθούν  6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, 16,66% για κάθε επόμενη πληρωμή. Λείπει η υπουργική απόφαση για να μπει και η..."βούλα" στη δέσμευση. 

 

'Ερχονται εκλογές στον ΠΣΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2018
Σε προεκλογική περίοδο έχει μπει για τα καλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Οι εκλογικοί κατάλογοι θα κλείσουν στις 11 Μαΐου 2018, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων
Στους καταλόγους θα συμπεριληφθούν όσα μέλη είναι ταμειακά τακτοποιημένα τουλάχιστον μέχρι και το οικονομικό έτος 2017 ή έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης χρεών για το έτος 2017 ή/ και για το έτος 2018 ή έχουν εξοφλήσει το τρέχον έτος.

Εάν η ρύθμιση χρεών είναι ημιτελής, δεν μπορεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Όποιο μέλος δεν έχει μπει στη ρύθμιση χρεών του Π.Σ.Φ. μέχρι τώρα και χρωστάει παλιές συνδρομές, θα πληρώσει ένα παλιό έτος και την τρέχουσα συνδρομή. Μετά τη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων, θα πρέπει να σταλούν στο Κ.Δ.Σ. για ενημέρωση.

Αλλαγές στη διακίνηση διαγνωστικών δειγμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2018
Αλλαγές έχουμε ως προς τη διακίνηση διαγνωστικών δειγμάτων. Καταργήθηκε, λέει, η παράγραφος 6 του άρθρου 19 του Ν.3534/2007 που προέβλεπε την έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων με σκοπό τη μεταφορά αίματος, πλάσματος και βιολογικού υλικού. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μεταφορές αίματος, πλάσματος ή βιολογικού υλικού μπορούν να διενεργούνται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές για λογαριασμό τρίτων (μεταφορικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις ταχυμεταφορών).

Επιστροφή στα χρόνια της μασέλας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2018
Οι εξελίξεις στην ιατρική τρέχουν με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ωστόσο…στην Ελλάδα και όσον αφορά τη στοματική υγιεινή πάμε πίσω ολοταχώς!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία για τη στοματική υγεία των Ελλήνων, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πρόληψη και αργούν την αποκατάσταση των δοντιών τους.

Λόγω κόστους, δεν κάνουν πια αποκατάσταση και προσθετική. Προτιμούν ως φθηνότερη επιλογή τη μασέλα.

Πάμε πίσω λοιπόν, σε παλαιότερα χρόνια, στα χρόνια της μασέλας, αν και κανείς δεν τρώει πια με χρυσές μασέλες.

Κινητικότητα στα κτηνιατρικά φάρμακα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2018
Mεγάλη κινητικότητα εμφανίζουν τα κτηνιατρικά φάρμακα στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τα φάρμακα για κτηνιατρική χρήση (CVMP) έδωσε θετική γνωμοδότηση σε μια αρχική αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το fluralaner / moxidectin, από την Intervet International B.V., που είναι για την καταπολέμηση παρασίτων και για τους ψύλλους σε γάτες.

Επίσης ενέκρινε την επέκταση της ισχύουσας άδειας για το πόσιμο διάλυμα telmisartan από τη Boehringer Ingelheim Vetmedica Gmb για την θεραπεία συστημικής υπέρτασης σε γάτες.

Οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες στη σίτιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2018
Πολλά τα λεφτά, λένε, που πέφτουν για την σίτιση στα νοσοκομεία, και το θέμα δεν είναι μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες αναλαμβάνουν την προμήθειά τους.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, που από το 2011 έχει σταθερά τον ίδιο προμηθευτή, ο οποίος, όπως λέγεται, δεν ρίχνει και καθόλου τις τιμές του παρά την κρίση. Κάθε μήνα το νοσοκομείο πληρώνει σχεδόν 100.000 ευρώ για τη σίτιση των ασθενών του. Ο δε τελευταίος διαγωνισμός πρόσκλησης ενδιαφέροντος έγινε στις αρχές του 2016...

Δημιουργήθηκε θέμα με τα Κολέγια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2018
Θέμα έχει δημιουργηθεί με τα Κολλέγια, καθώς πληροφορούμαστε ότι ένα πάροχος υγείας που αμφισβητεί τους σπουδαστές σε αυτά αρνείται να τους εγγράψει καταρχήν στον Σύλλογο και αφετέρου ενημέρωσε άλλο πάροχο υγείας ότι δεν είναι νόμιμο να χρησιμοποιεί όσους έχουν πτυχίο από Κολλέγιο, καθώς δεν αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών. Για το θέμα αυτό ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας αλλά και η Εισαγγελία Αθηνών.

Εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαρτίου 2018
Διεξήχθη το Σάββατο η τελική εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σε μία κρίσιμη περίοδο που διέρχονται όλες οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αφού η επιβολή πολλών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την αποζημίωση των διενεργούμενων εργαστηριακών εξετάσεων, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Κέντρων.

Η εντολή της Γενικής Συνέλευσης προς το νέο Δ.Σ. είναι να αναδείξει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαστηριακές αυτές μονάδες οι οποίες εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να προσπαθήσει, σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Οργανισμού να βρεθούν οι λύσεις εκείνες οι οποίες θα ανακόψουν την καταστροφική αυτή πορεία.

Μέσα στην εβδομάδα το νέο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. θα συγκροτηθεί σε σώμα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη