Στο ΣτΕ η δραστική

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Απριλίου 2013
Συζητείται την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία.

Το προεδρείο του ΠΙΣ κάνει λόγο για περιορισμούς στη λειτουργία του ιατρικού σώματος, στη βάση μνημονιακών επιλογών άκριτης μείωσης δαπανών Υγείας.

Οι γιατροί τονίζουν ότι μεγάλο μέρος του κόστους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει μετακυλιστεί στις τσέπες των ασφαλισμένων.

Μήλον της Έριδος τα ΜΗΣΥΦΑ...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Απριλίου 2013
Χαμός έχει προκληθεί από τη συνεργασία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ).

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) εξέδωσε μία άκρως επιθετική ανακοίνωση κατά του εγχειρήματος, στην οποία κάνει λόγο για 'αυτοαποκαλούμενους θεραπευτές - φαρμακοποιούς...'.

Η ανακοίνωση επέσυρε την μήνιν του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ο κ. Λουράντος κάλεσε τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) να απαντήσει στους γιατρούς, σημειώνοντας ότι - σε διαφορετική περίπτωση - θα απαντήσει ο ίδιος.

ΜΗ ΣΥγχωρούντες ΦΑρμακοποιοί...


Ανακοινώνεται η δωρεάν περίθαλψη σε ανασφάλιστους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Απριλίου 2013
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για τη δωρεάν περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.

Τα κριτήρια έχουν εκδοθεί, ενώ έχει ολοκληρωθεί και ο σχετικός διαγωνισμός για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα λειτουργήσει το σύστημα.

Η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στο έργο, για το οποίο έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός.

'Αρρυθμίες' από την απουσία του κ. Μπεχράκη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Απριλίου 2013
Δεν λειτουργεί όπως πριν το γραφείο του υπουργού Υγείας.

Η απουσία - λόγω ασθένειας - του συμβούλου του κ. Νίκου Μπεχράκη, τις τελευταίες μέρες, είναι περισσότερο από αισθητή.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που γνωρίζει - όσο ελάχιστοι - το χώρο των νοσοκομείων και αποτελεί ένα από τα βασικότερα 'εργαλεία' της ομάδας του υπουργού.

Απ΄ ό,τι μαθαίνουμε, η απουσία του θα είναι ολιγοήμερη.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και καλή επιστροφή.

Καταγραφή ανασφάλιστων παιδιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Απριλίου 2013
Την καταγραφή ανασφάλιστων και άπορων παιδιών, ζητεί από τα δημόσια μαιευτήρια η υφυπουργός Υγείας.

Η κ. Φωτεινή Σκοπούλη καλεί τα γραφεία κίνησης να συγκεντρώσουν στοιχεία, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Τα στοιχεία θα στέλνονται ανά δίμηνο στο υπουργείο Υγείας και θα είναι εμπιστευτικά.

Από τ΄ αυτί στην επιτροπή Δεοντολογίας…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαρτίου 2013
Μια νέα πλατφόρμα για τη διαφάνεια της χρηματοδότησης συνεδρίων εσωτερικού σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές, για την ‘ευθυγράμμισή’ τους προς τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας κάνει αξιολογήσεις και γνωμοδοτεί για τα προγραμματισμένα συνέδρια.
Βέβαια, οι αξιολογήσεις αυτές είναι συμβουλευτικό εργαλείο για τις φαρμακευτικές και η τελική απόφαση αφορά την κάθε εταιρεία, ξεχωριστά.

Έτσι, εάν μία εταιρεία είχε εγγράφως δεσμευθεί για συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση, η επιτροπή δεοντολογίας, δεν θα επιμείνει στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων του Κώδικα Δεοντολογίας.

Το βασικό πάντως, είναι ότι θα υπάρχει διαφάνεια και θα γνωστοποιούνται οι αξιολογήσεις ηλεκτρονικά, είτε μέσω της νέας πλατφόρμας, είτε με e-mail.

Φαρμακευτικές: ποιοι μας χρωστούν και πόσα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2013
Στο ‘τρέξιμο’ βρίσκονται οι φαρμακευτικές για την πληρωμή τους από τα νοσοκομεία, καθώς τα … ‘λεφτά υπάρχουν’ στο γενικό λογιστήριο του κράτους, πλην όμως δεν εκταμιεύονται…

Και αφού δεν βλέπουν φως άμεσα και ο αρχικός προγραμματισμός για μερική πληρωμή ως το Μάρτιο φαίνεται πως δεν πετυχαίνει το στόχο, αποφάσισαν να δράσουν συλλογικά.

Παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας σχεδιάζουν τώρα συντονισμένες ενέργειες διεκδικήσεων των οφειλομένων, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα…

Το πρώτο βήμα είναι να μετρήσουν οι ίδιοι τα χρέη από δημόσια νοσοκομεία, στρατιωτικά, ΕΟΠΥΥ. Αλλά στη λίστα, περιλαμβάνονται επίσης και τα φάρμακα που έχουν προμηθευτεί το Ερρίκος Ντυνάν και το Ωνάσειο, τα νοσοκομεία των φυλακών, αλλά και τα χρέη του ΙΦΕΤ.

‘Μυριζόμαστε’ βεβαιώσεις οφειλών…

UCB: νέα διεύθυνση και Βελγικές ‘μεταγραφές’

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2013
Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής της βελγικής φαρμακευτικής UCB αναλαμβάνει από την ερχόμενη Δευτέρα η κ. Ευαγγελία Πατεράκη, που μέχρι τα τέλη του 2012 ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Amgen Hellas.

Η κ. Πατεράκη θα αντικαταστήσει την κ. Αθανασία Γκιουλέκα, η οποία ‘ετοιμάζει βαλίτσες’ γιατί επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα στη μητρική UCB, στο Βέλγιο.

Να ευχηθούμε και στις δύο, καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη