Αποθέματα ταινιών γνησιότητας για 1,5 μήνα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουνίου 2013
Ως την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να δηλώσουν οι φαρμακευτικές τα αποθέματα των παλαιών ταινιών γνησιότητας που έχουν στις αποθήκες τους, για να πάρουν τις καινούριες.

Στο εξής, οι καινούριες ταινίες θα φτάνουν στις φαρμακευτικές ύστερα από αίτημα για συγκεκριμένη ποσότητα, που θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά, τις πρώτες δύο μέρες κάθε 15θημέρου του μήνα. Τα αιτήματα, σταδιακά, θα πρέπει να φτάσουν σε απόθεμα ταινιών για 1,5 μήνα.

Το νέο σύστημα προβλέπει μάλιστα, πως αν το αίτημα δεν γίνει τις πρώτες δύο μέρες του κάθε δεκαπενθημέρου του μήνα, τότε, οι ταινίες θα παραδίδονται το άλλο δεκαπενθήμερο ή μήνα.

Καθώς λοιπόν ο ΕΟΦ θα διαθέτει τα στοιχεία ανά 15θήμερο της ζήτησης, θα μπορεί έτσι να ελέγχει και την προσφορά, άρα και την διάθεση τελικά των ποσοτήτων των φαρμάκων που φθάνουν στα φαρμακεία...

Και κάθε παραπάνω ποσότητα ταινιών θα πρέπει να αιτιολογείται.

Θα γίνεται άραγε και έλεγχος για μικρότερες ποσότητες που θα ζητούνται;

Νέες συμβάσεις ΕΟΠΥΥ=casus belli

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2013
Επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις ιδιωτικές κλινικές για την κάλυψη των ασφαλισμένων του, βλέπει και πάλι ο ΕΟΠΥΥ, ‘ανακατεύοντας’ και πάλι τους όρους λειτουργίας μέσα στην αγορά.

Το νέο σχέδιο συμβάσεων, κυκλοφορεί ως ... επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ στελεχών της διοίκησης του Οργανισμού.

Όμως οι ‘ψιθυριστές’ βλέπουν μείωση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλείων κατά 20% συμπεριλαμβανομένων και τον αμοιβών των γιατρών σε συνδυασμό με αδυναμία των κέντρων να χρεώνουν διαφορές θέσης στους ασθενείς, αν το ταμείο τους προβλέπει διαφορετικά...

Και τώρα, οι κλινικάρχες περιμένουν την εκ νέου διαπραγμάτευση ή τον καινούριο πόλεμο...

ΕΟΠΥΥ: παραιτηθείτε από προσφυγές για να πληρώσω...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαΐου 2013
Υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποποιούνται από τις νόμιμες προσαυξήσεις που προκύπτουν από την καθυστέρηση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, ζήτησε η διοίκηση του Οργανισμού από τις ιδιωτικές κλινικές.

Οποιαδήποτε κλινική έχει κάνει προσφυγή ζητώντας τους τόκους, θα πρέπει να παραιτηθεί από την προσφυγή αυτή, προκειμένου να πληρωθεί τις εκκαθαρίσεις από το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία που δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ.

Γιατί οι οφειλές του ΙΚΑ είναι εκκαθαρισμένες, πλην όμως δεν έχει γίνει η εκταμίευση...

Τώρα βέβαια, το σενάριο περιλαμβάνει εξόφληση σε 5 δόσεις, των 200 εκ. η καθεμία, μόνο που η πρώτη έπρεπε να έχει δοθεί μετά το Πάσχα, κάτι που επίσης δεν έγινε.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, οι συναντήσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με την τρόικα και τους κλινικάρχες δίνουν και παίρνουν...

‘ΕΣΠΑ’σαν τα φαρμακεία...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαΐου 2013
Δεν είναι μόνο τα rebate που επιβλήθηκαν στα φαρμακεία, ούτε μόνο η μείωση της κατανάλωσης φαρμάκων, που έχει ‘ταρακουνήσει’ τα φαρμακεία και πολλά από αυτά βρίσκονται στο όριο του κλεισίματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων των φαρμακοποιών, οι συνεχείς μειώσεις των τιμών των φαρμάκων έχουν προκαλέσει μείωση του κεφαλαίου του κάθε φαρμακείου, κατά τουλάχιστον 60.000 ευρώ, από τη μείωση των τιμών στο στοκ που διατηρούν.

Μάλιστα οι ίδιοι παράγοντες, παρατηρούν επίσης, πως ούτε στο ΕΣΠΑ δεν μπορούν να ενταχθούν για να πάρουν μια ‘ανάσα’...
Σημειώνοντας δε, πως στα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάσσονται πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων, υπηρεσίες επισκευών κλπ, ενώ τα φαρμακεία εξαιρούνται, τη στιγμή που για διάφορους λόγους η απορροφητικότητα των κονδυλίων είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Και διερωτώνται χαρακτηριστικά: ‘Την ανάπτυξη θα την φέρουν οι προαναφερόμενες επαγγελματικές δραστηριότητες που εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ’;

‘Διπλή’ τιμή για 200 φάρμακα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαΐου 2013
Διπλές τιμές σχεδιάζεται να κυκλοφορούν στα φάρμακα, για την ελεύθερη αγορά σε σχέση με τα συνταγογραφημένα φάρμακα που δίνονται μέσω φαρμακείων ΕΟΠΥΥ.

Στο αναθεωρημένο μνημόνιο, προβλέπεται μια πρόσθετη έκπτωση 5% για τα 200 πιο ακριβά φάρμακα και μόνο για τον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα ισχύει για το 2013 και 2014.

Το μέτρο φαίνεται να προτείνεται, προκειμένου να συμπιεστούν ακόμη περισσότερο οι τιμές των φαρμάκων, χωρίς όμως να επηρεάζεται η τιμή με την οποία εμφανίζονται να κυκλοφορούν στη χώρα μας, προκειμένου να μην αλλάξει η κοστολόγησή τους στις άλλες χώρες που χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως χώρα αναφοράς.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ θα αγοράζει τα συγκεκριμένα φάρμακα, πρακτικά, στη νοσοκομειακή τιμή τους.

Μπορεί το μέτρο να φαίνεται θετικό για τους ασθενείς που γυρίζουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν το ακριβό φάρμακό τους, και καταλήγουν στον ΕΟΠΥΥ, όμως οι διαπραγματεύσεις υπουργείου με φαρμακευτικές, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αποδίδουν...

Διορθώσεις και λάθη στη συμμετοχή για τα φάρμακα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαΐου 2013
Καρδιολογικά, ενδοκρινολογικά, νευρολογικά και διάφορα άλλα φάρμακα περιλαμβάνονται στη νέα θετική λίστα φαρμάκων που μπορούν να συνταγογραφούνται από την κοινωνική ασφάλιση, και η οποία κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή.

Η νέα αυτή λίστα εκδόθηκε για να διορθωθούν οι λάθος τιμές αναφοράς της προηγούμενης θετικής λίστας που περιελάμβανε το σύνολο των φαρμάκων που επιτρέπεται να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ταμεία.

Μόνο που και στις διορθώσεις αυτές, αρκετοί είναι αυτοί που διαπιστώνουν λάθη...

Οι λάθος τιμές αναφοράς, εάν είναι μειωμένες, τότε η κοινωνική ασφάλιση θα πληρώσει λιγότερα και ο ασθενής περισσότερα. Αν είναι αυξημένες, ανάποδα.

Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν...

Από τα γενόσημα στα βιο-ομοειδή...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2013
Περίπου 2,5 δις. δολάρια αναμένεται να απορροφήσουν φέτος από την παγκόσμια αγορά φαρμάκου τα βιο-ομοειδή, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία συμβούλων Visiongain.

Η σχετική μελέτη της προβλέπει μια σταδιακή ανάπτυξη δύο ποσοστιαίων μονάδων ετησίως στον τομέα των βιο-ομοειδών φαρμάκων, οδηγώντας σε, συνολικά, αύξηση της τάξης του 20% ως το 2023.

Μάλιστα προβλέπει μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης σε μονοκλωνικά αντισώματα και ινσουλίνες, τα οποία εκτιμά πως θα καταλαμβάνουν το 57% της παγκόσμιας αγοράς την επόμενη 10ετία.

Καθώς όμως τα βιο-ισοδύναμα περιέχουν βιολογικούς παράγοντες, δεν είναι δυνατόν να αποκτήσουν ποτέ γενόσημο, αφού πάντα κάτι θα είναι διαφορετικό...

Έτσι, το συγκεκριμένο είδος φαρμάκων, δείχνει τώρα να είναι το νέο επίκεντρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας...

Ταλαιπωρία Eλλήνων ασθενών made in India

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαΐου 2013
Ένα πρόβλημα σε ένα ινδικό εργοστάσιο, δημιουργεί ελλείψεις σε σημαντικό αντιβιοτικό που κυκλοφορούσε στη χώρα μας.

Η πρώτη ύλη για το αντιβιοτικό αυτό, παράγεται σε μεγάλο εργοστάσιο της Ινδίας, που όμως βρέθηκε να μην τηρεί την Καλή Πρακτική Παραγωγής (GMP) με αποτέλεσμα να σταματήσει η διάθεση αυτού και μερικών άλλων που όμως στην πορεία ‘ανέκαμψαν’...

Το θέμα είναι ότι οι γιατροί, με τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στη χώρα μας, δεν μπορούν κάθε φορά να γνωρίζουν ποιά φάρμακα υπάρχουν και ποιά όχι.

Έτσι, οι ασθενείς επιστρέφουν στο ιατρείο για αλλαγή της συνταγής αφήνοντας την λοίμωξη να καλπάζει...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη