Οι φαρμακοποιοί ανακαλύπτουν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Απριλίου 2013
Νέες εμπορικές λεωφόρους αναζητούν οι φαρμακοποιοί.

Η καθίζηση της φαρμακευτικής δαπάνης και η πληρωμή μετ΄ εμποδίων από τον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι στρέφει τον κλάδο σε πιο προχωρημένες πρακτικές.

Η Πανελλήνια Συνεταιριστική Φαρμακοποιών (ΠΑΝΣΥΦΑ), διοργανώνει στις 29 Απριλίου εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα 'Ηλεκτρονικό Εμπόριο - Εκπαίδευση στο e - shop'.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της ΠΑΝΣΥΦΑ (Αιγαίου 35, Κορωπί).

Σημειωτέον ότι η ΠΑΝΣΥΦΑ λειτουργεί ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα, το www.supermedical.gr, το οποίο διαθέτει πλήθος παραφαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών.

Μάθε τέχνη κι άστηνε...

ΟΕΝΓΕ κατά Πατούλη για την Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Απριλίου 2013
Τριβές με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), προκάλεσε η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για τη σύσταση Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης για Έκτακτες Καταστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας άφησε αιχμές για την επέκταση του ΙΣΑ ανά την επικράτεια.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ απάντησε ότι 'βρισκόμαστε σε δημοκρατικό πολίτευμα' και πως η πρωτοβουλία του Συλλόγου υλοποιείται με τη συνδρομή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Σημείωσε, δε, ότι το πρόγραμμα δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ο οποίος δεν έχει μέλη γιατρούς, αλλά Συλλόγους.

Ο κ. Βαρνάβας ανταπάντησε, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα έωλα, σημειώνοντας - μεταξύ άλλων - ότι ο ΠΙΣ διαθέτει γενική συνέλευση, η οποία συγκροτείται από εκλέκτορες και προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων...

Δεν μεταφέρεται η αργία της πρωτομαγιάς στο δημόσιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Απριλίου 2013
Αργία θα είναι η Μεγάλη Τετάρτη για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η αργία της 1ης Μαΐου δεν θα μεταφερθεί.

Έτσι, δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δεν θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Τετάρτη (1η Μαΐου).

Ενημέρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Απριλίου 2013
Σύσκεψη με κλιμάκιο του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τους ενημέρωσε στο γραφείο του (έπειτα από δικό τους αίτημα) για τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας, καθώς και για την εκκρεμότητα με τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Επικεφαλής των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο βουλευτής κ. Συμεών Κεδίκογλου και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Διευκρινίσεις Καλλίρη για τις μικτές εφημερίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2013
Έχει λυθεί το θέμα πραγματοποίησης των μικτών εφημεριών από τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική του εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας Υγείας .

Ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης διευκρινίζει ότι γνώμονας είναι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλίρη, ο νόμος 4093/12 προβλέπει τις ώρες απασχόλησης της μικτής εφημερίας, καθώς και την αποζημίωση.

Λυκουρέντζος: Ζήτησε 600 γιατρούς και πήρε 159...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απριλίου 2013
Δεν καλύφθηκε το αίτημα του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για πρόσληψη 600 γιατρών στο ΕΣΥ.

Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Υγείας έχει δικαίωμα να προσλάβει 150 ειδικευμένους γιατρούς όλων των βαθμών και ειδικοτήτων και εννέα γιατρών σε προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις.

Όλα αυτά, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζονται από σοβαρές ελλείψεις και παραμένουν κλειστά πάνω από 130 κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Κοινωνικό έγκλημα χαρακτηρίζουν το 'φακελάκι' οι γιατροί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Απριλίου 2013
Άστοχη χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης να νομιμοποιήσει τη δωροληψία των γιατρών με υλικά και μη υλικά δώρα.

Το 8ο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε ότι η διαφθορά στην υγεία συνιστά κοινωνικό έγκλημα:

'Μας αρκεί ένα χαμόγελο, μια χειραψία ευχαριστίας για την εκπλήρωση του όρκου του Ιπποκράτη', αναφέρουν οι γιατροί.

Καλούν, δε, τον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κοινοβούλιο να απαλείψουν το ταχύτερο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία προκαλεί τους έντιμους γιατρούς και την ελληνική κοινωνία.Επιστολή ΟΕΝΓΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις εφημερίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Απριλίου 2013
Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξόφληση των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ).

Σε επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Οκτώβριο του 2012, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει εφημερίες εδώ και 16 μήνες, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2012:

'Δεδομένης της δραματικής περικοπής στις τακτικές αποδοχές η εν λόγω κωλυσιεργία στην αποπληρωμή των εφημεριών έχει θέσει οξύ βιοποριστικό πρόβλημα για τους 22.000 γιατρούς που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας', αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη