Παρέμβαση Πρωθυπουργού ζητούν οι συνεταιρισμοί φαρμακοποιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2012
Για συνθήκες ασφυξίας σε ολόκληρη την αλυσίδα του φαρμάκου, κάνουν λόγο οι συνεταιρισμοί των φαρμακοποιών, αποδίδοντας την ασφυξία στην έλλειψη ρευστότητας και ομαλής ταμειακής ροής από την παραγωγή μέχρι την πώληση φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Και σε συνδυασμό με τη μηδενική ρευστότητα των τραπεζών, οι συνεταιρισμοί, ενώ είναι υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της αδυναμίας λειτουργίας.

Την κατάσταση αυτή, οι συνεταιρισμοί, την εξέθεσαν με σημερινή επιστολή τους στον Πρωθυπουργό Παν. Πικραμμένο, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να υπάρξει μια στοιχειώδης αποκατάσταση στις ταμειακές ροές, με την εξόφληση συσσωρευμένων χρεών.

Διαφορετικά, βλέπουν τις ελλείψεις των φαρμάκων να διευρύνονται…

Μεταγραφή πήρε ο D. Simmons από τη Pfizer

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαΐου 2012
Νέο επικεφαλής αποκτά από τον Ιούνιο, το τμήμα αναδυόμενων αγορών και καθιερωμένων φαρμάκων της μητρικής Pfizer, τον μέχρι σήμερα επικεφαλής του τμήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Olivie Brandicourt.

Η αλλαγή γίνεται ύστερα από τη ‘μεταγραφή’ του David Simmons (π. διευθύνων σύμβουλος και της θυγατρικής της Pfizer στη χώρα μας) από τη διεύθυνση του τμήματος καθιερωμένων προϊόντων της Pfizer, σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Pharmaceutical Product Development, από τις 4 Ιουνίου.

Ο στόχος τώρα της Pfizer είναι να ενισχύσει την παρουσία της στις αναδυόμενες αγορές όπου ‘βασιλεύουν’ τα γενόσημα, προωθώντας τα επώνυμα γενόσημα με κύριο στοιχείο προβολής το ότι η παραγωγή από έναν γνωστό οίκο, διασφαλίζει την ποιότητά τους.

Η κρίση ‘κλυδωνίζει’ την Kleva

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαΐου 2012
Σημαντικούς κλυδωνισμούς αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η ελληνική φαρμακευτική Kleva, εξαιτίας της διαρκώς παρατεινόμενης ύφεσης που περνά η χώρα.

Οι εντάσεις είναι τόσο μεγάλες, που οι ‘κακές γλώσσες’ έκαναν λόγο μέχρι και για κλείσιμο της εταιρίας.

Όμως επειδή η εταιρία διατηρεί ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο γενοσήμων και εξαγωγές στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες, άλλες φήμες, έλεγαν πως η διοίκησή της κατάφερε να πουλήσει φάρμακα για το κεντρικό νευρικό σύστημα σε άλλη εταιρία, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να αντέξει. Και απ΄ ότι φαίνεται, ο αγοραστής, ήταν άλλη ελληνική εταιρία, ευτυχώς …

Συλλογικές ‘κόντρες’ γιατρών λόγω οφειλών…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαΐου 2012
Σύγχυση ‘περιβάλει’ τους γιατρούς, όπως εξάλλου και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σύστημα υγείας, καθώς δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα χρωστούμενα του δημοσίου ή των ασφαλιστικών ταμείων, πριν και μετά τον ΕΟΠΥΥ.

Και η ταραχή εντείνεται, αφού ο κάθε σύλλογός τους, προτείνει το δικό του για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τους προτείνει να διακόψουν τις συμβάσεις και να μείνουν με την πιστοποίηση μονάχα, για να πληρώνονται απ΄ ευθείας από τους ασθενείς.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, δηλώνει πως θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, συνεχίζοντας την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά προτιμά τη δέσμευση της περιουσίας του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή των μελών του.

Με την οικονομική στενότητα και τις πολλαπλές προτάσεις, δεν θα αργήσουμε να έχουμε σκηνές από καυγά σε Γαλάτικο χωριό…

Καινούρια χρέη από τα νοσοκομεία για φάρμακα…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2012
Στρογγυλό ένα δισ. προβλέπεται να γίνει το χρέος των νοσοκομείων ως το τέλος Ιουνίου, βάσει των προβλέψεων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Με αδρούς υπολογισμούς από τη μηνιαία δαπάνη όπως διαμορφώνεται μετά τις παρεμβάσεις στη συνολική φαρμακευτική πολιτική, οι προμηθεύτριες εταιρίες ‘βλέπουν’ τα χρέη των νοσοκομείων του ΕΣΥ να φτάνουν τα 850 εκ. ευρώ και των στρατιωτικών τα 150 εκ. ευρώ –ορισμένες οφειλές των στρατιωτικών νοσοκομείων ξεκινούν από το 2007, με το ‘κλείσιμο’ του εξαμήνου…

Το θέμα ανησυχεί τις φαρμακευτικές, με αποτέλεσμα ο ΣΦΕΕ να στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Χρ. Κίττα, ζητώντας να προγραμματιστεί η καταβολή τουλάχιστον 200 εκ. ευρώ έναντι, προκειμένου να συνεχιστεί η προμήθεια των νοσοκομείων με φάρμακα, ‘για την αδιάκοπη προμήθεια φαρμάκων, απαραίτητων για τους ασθενείς’.

Πιστοποίηση έχετε; Συνταγογραφείτε…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2012
Την πιστοποίηση των γιατρών τους θα πρέπει να ψάχνουν στο εξής οι ασθενείς -ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ο γιατρός τους δεν απασχολείται στο Ταμείο ή σε κάποιο νοσοκομείο ιδιωτικό ή δημόσιο.

Οι ασθενείς αυτοί ή θα πρέπει να αλλάξουν γιατρό ή να τρέχουν στο Ταμείο τους για θεώρηση της συνταγής, σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου για τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων.

Με τη θεωρημένη πλέον συνταγή στο χέρι, θα πρέπει να ψάχνουν από ΕΟΠΥΥ σε νοσοκομείο για να βρουν το φάρμακό τους.

Γιατί από την 1η Ιουνίου, οι φαρμακοποιοί δεν θα τα αγοράζουν κάν για το φαρμακείο τους – έστω κι αν πληρωθούν έναντι- αφού το κέρδος τους θα είναι μικρότερο από το ΦΠΑ που θα πρέπει να καταβάλλουν!

Πληρωμές με την ημερομηνία των επιταγών…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαΐου 2012
Με τις ημερομηνίες των μεταχρονολογημένων επιταγών των φαρμακοποιών ‘πληρώνονται’ τελευταία οι φαρμακευτικές.

Οι φαρμακοποιοί, προμηθεύονται φάρμακα από τις φαρμακαποθήκες, και εκδίδουν επιταγές σε ημερομηνίες που εκτιμούν ότι ο λογαριασμός θα έχει χρήματα.

Οι φαρμακαποθήκες, για να πάρουν φάρμακα από τις εταιρίες, πληρώνουν με τις επιταγές των φαρμακοποιών.

Και όταν φθάνει η ημερομηνία, και στο λογαριασμό του φαρμακοποιού δεν υπάρχουν τα χρήματα, οι φαρμακευτικές επιστρέφουν στις φαρμακαποθήκες, ζητώντας άλλη επιταγή, με πιο απομακρυσμένη ημερομηνία…

Μόνο που οι ‘κακές γλώσσες’ των φαρμακοποιών, κάνουν λόγο για σφράγισμα 840 επιταγών μέχρι σήμερα…

Με την πληρωμή από το Γενικό Λογιστήριο 195 εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς ως το τέλος του μηνός, κάποιες επιταγές θα ‘τη γλιτώσουν’.

Αυτό όμως που φοβούνται οι φαρμακοποιοί, είναι η πρόταση για εντολή πληρωμής στις 15 Ιουνίου, δυο μέρες πριν τις εκλογές…

Το ‘μέσο’ για τα ακριβά φάρμακα θεσμοθετείται…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2012
Περίπου ένας μήνας πέρασε, από τότε που το υπουργείο Υγείας έψαχνε τρόπο να φτάσουν τα ακριβά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία των νοσοκομείων, και ακόμη εκκρεμούν οι οδηγίες κάθε υγειονομικής περιφέρειας.

Στο μεταξύ, μια καρκινοπαθής, χρειάστηκε να περπατήσει στα νοσοκομεία της Αθήνας, να επιστρατεύσει ‘μέσο’ για να προμηθευτεί μια δόση από ιδιωτικό φαρμακείο, και να λιποθυμήσει στο φαρμακείο άλλου νοσοκομείου (από την πίεση και την ταλαιπωρία που είχε υποστεί προηγουμένως), προκειμένου να βρει την επόμενη δόση…

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ίδρυσαν γραφείο στο σύλλογό τους για να αναζητούν εκείνοι τα φάρμακα, για λογαριασμό των ασθενών. Μονάχα που η …θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου ‘μέσου’, έχει ημερομηνία λήξης.

Από την 1η Ιουνίου, οι φαρμακοποιοί δεν θα συμφέρει να πωλούν πλέον τα φάρμακα αυτά…

Όσο για τη λύση του υπουργείου, είναι η εξής: κάθε νοσοκομείο ή κλινική θα εκτελεί τις συνταγές που εκδόθηκαν από τους γιατρούς του, ενώ οι συνταγές νοσοκομειακών φαρμάκων από ιδιώτες γιατρούς, δεν θα εκτελούνται από τα νοσοκομεία!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη