Μετρητοίς αγορά; Μετρητοίς πώληση…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Αυγούστου 2012
Δεύτερη μέρα στην Κρήτη, που οι ασθενείς αγοράζουν τα φάρμακά τους τοις μετρητοίς και η ταραχή είναι μεγάλη.
Όχι τόσο από τους ασθενείς, όσο από τους φαρμακοποιούς.

Γιατί οι φήμες θέλουν να ζητά ο Συνεταιρισμός της Κρήτης, εξόφληση εντός 15νθημέρου για τα φάρμακα που προμηθεύονται από την επιχείρηση στην οποία οι ίδιοι είναι μέτοχοι, όταν οι ίδιοι πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ μετά από πεντάμηνο…

Μερικοί μάλιστα βλέπουν να ΄ρχονται και ατομικές συμβάσεις…

Προς νέο πρόεδρο ο ΕΟΠΥΥ;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Αυγούστου 2012
Ολοένα και πληθαίνουν οι συζητήσεις για αλλαγή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Οι φήμες μάλιστα, θέλουν τη μετακίνηση στη συγκεκριμένη θέση, του σημερινού προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρου Αμπατζόγλου.

Βέβαια, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα, αναδεικνύοντας προβληματισμούς ακόμη και του ίδιου του κ. Αμπατζόγλου.

Πάντως, δε λείπουν και τα σχόλια περί ασυμβίβαστου, λόγω ελεγκτή και ελεγχομένου, αλλά και σχόλια υποστηρικτικά, ακριβώς για τον ίδιο λόγο…

Εμείς απλά θα περιμένουμε την τελική απόφαση…

Ένα ‘κλικ’ για κάθε εξέταση στον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Αυγούστου 2012
Ολοκληρωτική αναμόρφωση προετοιμάζεται στον ΕΟΠΥΥ, με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης, αφού από προηγούμενους ελέγχους είχαν διαπιστωθεί πρόσθετες χρεώσεις και ‘περίεργες’ εξετάσεις σε ασφαλισμένους.

Εκτός από τη συνταγογράφηση, θα παρακολουθούνται και οι ιατρικές και παρακλινικές εξετάσεις των ασφαλισμένων.

Δηλαδή, οι φορείς παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αντί να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις όπως γίνεται τώρα, θα εγγράφουν στο σύστημα e- ΔΑΠΥ όλες τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται, τη στιγμή που γίνεται η εξέταση, μαζί με την απόδειξη που εκδίδουν για τον ασφαλισμένο με τη συμμετοχή του 15%.

Το νέο σύστημα, με την υποβολή των παραστατικών σε πραγματικό χρόνο, αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται από 1ης Σεπτεμβρίου, όπου θα υπάρχουν ειδικά πεδία για την κάθε εξέταση και την κάθε απόδειξη που θα εκδίδεται.

Και όλοι περιμένουν εναγωνίως να δουν αν και πόσο θα μειωθεί ο …λογαριασμός του ΕΟΠΥΥ…

Προς συμψηφισμό οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ με τις φαρμακευτικές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Αυγούστου 2012
Τον συμψηφισμό των χρεών του με το rebate των φαρμακευτικών εταιριών, ‘βάζει μπροστά’ ο ΕΟΠΥΥ.

Το …μπαλάκι περνάει στις εταιρίες, αφού μετά τις επιστολές που έχουν δεχθεί οι εταιρίες με τον καταλογισμό των rebate από τον Οργανισμό, αυτές καλούνται να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις, γράφοντας τα ποσά που τους αναλογούν να καταβάλουν και των ποσών που ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά, από τις προμήθειες φαρμάκων για τα φαρμακεία του Οργανισμού κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2012.

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι ο συμψηφισμός οφειλών των φαρμακευτικών, των Ταμείων και των νοσοκομείων, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Νέος επικεφαλής στη Pfizer

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Αυγούστου 2012
Νέος επικεφαλής στην Pfizer Hellas αναλαμβάνει αυτές τις μέρες ο Erik Nordkamp, που από τον Οκτώβριο του 2010 είναι επικεφαλής του τμήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της εταιρίας, αρμόδιος για την Ευρώπη, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ. Nordkamp έχει από μέρες ξεκινήσει τη …μετακόμιση, αφού όλα δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει, τουλάχιστον για μια τριετία στη χώρα μας…

Πάντως απ’ ότι μάθαμε, ο κ. Λουκιανός Ντεπόρτου θα παραμείνει στη θέση του προέδρου της εταιρίας.

Ανέλαβε σήμερα γραμματέας Υγείας ο Πελοπίδας Καλλίρης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2012
Τα καθήκοντά του ως γενικός γραμματέας Υγείας ανέλαβε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, όμως οι αρμοδιότητες δεν έχουν ακόμη υπογραφεί!

Βέβαια, όλα δείχνουν πως θα αναλάβει να …αντιμετωπίσει τις διεκδικήσεις των γιατρών, τα οικονομικά των νοσοκομείων και τις διαπραγματεύσεις που αυτά συνεπάγονται...

Μπορεί θαύματα να μη γίνονται, όμως ο κ. Καλλίρης, από τις θέσεις του προέδρου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, και του μέλους στην εκτελεστική επιτροπή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής φαίνεται να διαθέτει τη γνώση, τόσο για τα οικονομικά, όσο και για τις διαπραγματεύσεις…

Εμείς, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.

e-syntagografisi χωρίς ‘ενημερώσεις’…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2012
Το σύστημα της e-συνταγογράφησης, μπορεί να δέχεται να ‘περάσει’ δυο φορές το ίδιο φάρμακο από το φαρμακείο, δεν δέχεται όμως αυτόματα να ‘περάσει’ από το ένα φάρμακο, στο άλλο, όταν η ηλεκτρονική συνταγή περιέχει περισσότερα από ένα είδη φαρμάκων.

Οι φαρμακοποιοί ενημέρωσαν την ΗΔΙΚΑ, όμως λύση δεν βρέθηκε από κει.

Οπότε μετακινούν το …βελάκι, με το χέρι, αφού δεν μετακινείται μόνο του, αυτόματα στο επόμενο πεδίο.

Και αναζητώντας τη λύση μόνοι τους, οι φαρμακοποιοί ανακάλυψαν το εξής: το πρόβλημα δημιουργείται από το browser…
Πρέπει λοιπόν να επιστρέψουν στο internet explorer 7 και να μην κάνουν ενημερώσεις…

Επισφάλεια του ΕΟΠΥΥ φοβούνται οι φαρμακοποιοί…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2012
Η ανασφάλεια για τη δυνατότητα του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, εντείνεται ανάμεσα στους φαρμακοποιούς, παρότι σήμερα κατατέθηκαν 90 εκ. ευρώ, δηλαδή τo 43% της οφειλής για τις συνταγές που εκτελέστηκαν μέχρι το Μάιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει αύριο, εν αναμονή της εξόφλησης μέχρι τις 15 Αυγούστου, όμως περιφερειακοί σύλλογοι όπως της Κρήτης και της Εύβοιας ξεκινούν αναστολή της πίστωσης τις επόμενες ημέρες, ενώ οι φαρμακοποιοί της Αττικής μελετούν την άρση της πίστωσης από το Σεπτέμβριο.

Και το θέμα που θέτουν, είναι η επισφάλεια του ίδιου του Οργανισμού, από την ίδρυσή του, και πολύ περισσότερο αυτές τις μέρες που συζητούνται και νέες περικοπές στο σύνολο των δαπανών υγείας…
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη