Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2018
Τελικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τους μήνες που έρχονται. Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζουν οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής, καθώς για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός τους θα είναι κλειστός, ενώ επιβάλλεται και μείωση αυτού κατά 30%.

Όμως υπάρχει ακόμη και μια ταλαιπωρία: θα πρέπει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να λαμβάνονται και γνωματεύσεις κάθε 4 μήνες.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν αντίθετοι στο voucher που προωθείται θεωρώντας ότι τους υποβιβάζει… Βέβαια, για να λέμε και την αλήθεια είχαν διαπιστωθεί στο παρελθόν κάποιες περιπτώσεις "αλεξιπτωτιστών" αλλά από την άλλη θα μπορούσε να γίνει και μία επιδημιολογική μελέτη για τις ανάγκες του πληθυσμού.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Αυγούστου 2018
Συγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 29 του ν. 3918/2011 (ΦΕΚ Α΄ 31).

Και οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν, καθώς από τις ειδικότητες των μελών, οι εταιρείες και όχι μόνο αναρωτιούνται ποιο μέλος γνωρίζει την ιατροτεχνολογία και έχει άποψη για το προϊόν-καταλληλότητα-αποτελεσματικότητα-τιμή . Επιπρόσθετα, ποιο μέλος γνωρίζει να αξιολογήσει την τεχνολογία στις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα στις ακτινολογικές πράξεις;

Αιτήσεις προσφυγής ακύρωσης νόμων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Αυγούστου 2018
Mπόλικη δουλειά πρόκειται να πέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από Σεπτέμβρη καθώς αρκετοί σύνδεσμοι, τα μέλη των οποίων κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της υγείας ετοιμάζονται σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία να καταθέσουν αιτήσεις προσφυγής ακύρωσης νόμων.

Παράγοντας συνδέσμου που ετοιμάζεται να πάει στο ΣτΕ μας ανέφερε ότι οι νόμοι που κατά καιρούς θεσμπίζονται είναι εκτός της ελληνικής πραγματικότητας και άρα ανεφάρμοστοι. Η επιλογή ωστόσο της δικαστικής οδού βασίστηκε στο γεγονός ότι σε κανένα κράτος του κόσμου δεν υπάρχουν ανάλογοι νόμοι.

Οι προσφορές για το Ερρίκος Ντυνάν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Αυγούστου 2018
Την Παρασκευή λήγει και ο χρόνος για την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών για το Ερρίκος Ντυνάν...Πράγματι το ενδιαφέρον απόκτησης της μονάδος είναι μεγάλο, αλλά ακόμη μεγαλύτερες είναι οι παρασκηνιακές συνομιλίες για το ποιος τελικά θα είναι από Σεπτέμβρη ο νέος ιδιοκτήτης.

Και μπορεί το τελευταίο διάστημα να κυκλοφορεί εντόνως το όνομα του Ωνασείου, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο και η μπίλια των εξελίξεων γυρίζει... Το σίγουρο είναι ότι αυτή η συμμετοχή αυξάνει το τίμημα, το οποίο ξεκινήσε πέριξ των 100 εκατ. ευρώ και το άκουσμα του Ωνασείου, το ανέβασε στα 120 εκατ. ευρώ.

Εξίσου σίγουρο είναι ότι ανεξάρτητα από τα πολιτικά ή μη τερτίπια ο νυν ιδιοκτήτης δεν θέλει να χάσει...ιδίως όταν ήδη μετρά χασούρα. Και μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχει ανεβάσει κάπως την επισκεψιμότητά του Ντυνάν...(στα 300 κρεβάτια, 140 ασθενείς), όμως είναι κόκκος άμμου στις προηγούμενες απώλειες.

Το τοπίο θα ξεκινήσει να ξεκαθαρίζει από την επόμενη εβδομάδα, αναλόγως βεβαίως των διαρροών.

Πολλά περίεργα στα οικονομικά του 2017....

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Αυγούστου 2018
Στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, αναρτήθηκαν στις 25.7.2018, τα συγκεντρωτικά οικονομικά δεδομένα του έτους 2017 από τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους και το clawback ανα κατηγορία αυτών!!! Από τον πίνακα προκύπτουν διάφορα περίεργα .... όπως Υπάρχει clawback στις υπηρεσίες ακτινοθεραπείας ...!!! Απο πότε η ακτινοθεραπεία έχει προκλητή ζήτηση ;;;;;

Υπάρχει clawback στις υπηρεσίες αιμοκάθαρσης ....!!! Αλήθεια, υπάρχει προκλητή ζήτηση ή υπερκατανάλωση στους νεφροπαθείς;;;;
Από την άλλη πλευρά ο ΕΟΠΥΥ θα διαθέσει 4.935.000,01 ευρώ για την "Ανάπτυξη νέων εφαρμογών και επέκταση λειτουργικότητας του Πληροφορικού του συστήματος-ΟΠΣ" και άλλα 482.382,63 Ευρώ για "Υπηρεσίες Μελέτης Στρατηγικής Τεχνολογιών Πληροφορικής & Τεχνικής Υποστήριξης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ."

Γκρίνια για την σύμβαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιουλίου 2018
Aνοικτή συγκέντρωση σκοπεύει να πραγματοποιήσει σήμερα η Πανελλήνια Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών στα γραφεία της προσκαλώντας μέλη της και όχι μόνο!

Θέμα συζήτησης τι άλλο η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ.

Φημολογείται ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα και ακόμη περισσότερη γκρίνια θεωρώντας ότι η σύμβαση με αυτά που παρέχει και αυτά που απαιτεί υποβιβάζει ακόμη περισσότερο το ήδη πια υποτιμημένο έργο των εκπροσώπων του κλάδου.... Τα νεώτερα από αύριο

Σε ενστάσεις προτρέπει η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουλίου 2018
Στην υποβολή ενστάσεων προτρέπει η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) όλους τους ωφελούμενους της Δράσης "Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής" που έχουν καταθέσει αίτηση για εγγραφή των παιδιών τους σε ΚΔΑΠ- ΜΕΑ και σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας της χώρας, αλλά δεν έγιναν δεκτοί σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( ΕΕΤΑΑ).

Αιτιολογικό της απόρριψής τους είναι ότι δεν διαθέτουν πλήρη φάκελο. Σε περίπτωση απόρριψης των ενστάσεων μπορούν να ενημερώσουν την Ε.Σ.Α.μεΑ. έως την 1η Αυγούστου 2018.

Έλλειψη σε τεχνολόγους - ακτινολόγους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουλίου 2018
Πάρα πολλές καταγγελίες ακούγεται ότι φθάνουν στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) από ιατρούς ακτινολόγους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι συνήθως λόγω έλλειψης προσωπικού "κάνουν" αυτοί τις λήψεις ακτινογραφιών αντί των τεχνολόγων ακτινολόγων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΕ έστειλε επιστολή στο ΚΕΣΥ τονίζοντας ότι ο ιατρός ακτινολόγος δεν είναι εκπαιδευμένος στο να εκτελεί απεικονιστικές εξετάσεις, παραδέχεται δε ότι ο ρόλος του τεχνολόγου ακτινολόγου στην ποιοτική απεικόνιση αλλά και στην χορήγηση της αντίστοιχης ποσότητας ακτινοβολίας είναι αναντικατάστατος. Συγκεκριμένα υποστηρίζει η επιστολή "..ότι λάθος στοιχεία που θα τοποθετηθούν από ένα ακτινολόγο ιατρό, πιθανότατα να ακτινοβολήσουν λανθασμένα ένα συνάνθρωπό μας".

Από την άλλη πλευρά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων (ΠΑΣΤΑ) έστειλε επίσης επιστολή στο ΚΕΣΥ ζητώντας να προκληθεί διάλογος για την επικαιροποίηση του ρόλου του τεχνολόγου ακτινολόγου και τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων στους χειριστές απεικονιστικού εξοπλισμού, με σκοπό την παροχή επαρκών, ασφαλών, και αναβαθμισμένων υπηρεσιών απεικόνισης στον άρρωστο.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη