Αναμένεται ο ισολογισμός του ΙΦΕΤ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουνίου 2018
Eντός των ημερών αναμένεται η δημοσίευση του ισολογισμού του ΙΦΕΤ για το 2017 και, όπως μαθαίνουμε, είναι σημαντικά καλύτερος έναντι του 2016. Συγκεκριμένα, για την περσινή χρονιά παρουσιάζει αύξηση εσόδων κατά 33,22% και άνοδο στην κερδοφορία της τάξεως του 115,95%.

Το 2016, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 37,08% και ενίσχυση κατά 66,71% στα κέρδη.

Βεβαίως αυτά τα αποτελέσματα έχουν και μία δεύτερη ανάγνωση... Αποτυπώνουν την αποχώρηση αρκετών σκευασμάτων από την αγορά, την οποία καλύπτει ο ΙΦΕΤ, και από την άλλη έχει ενισχυθεί η διαπραγματευτική γραμμή από τον Οργανισμό πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές σε σχέση με το παρελθόν.

Το ΣτΕ θα βρει τη λύση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιουνίου 2018
"Καμία συζήτηση για το clawback δεν αξίζει πια να γίνεται και τη λύση θα βρει το Συμβούλιο της Επικρατείας". Τάδε έφη παράγοντας από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο πλαίσιο του Συνεδρίου που διοργανώνει από χθες το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με θέμα την Υγεία στην Μεταμνημονιακή Εποχή, δείχνοντας την απογοήτευσή του για τις κρατικές επιλογές και επιβεβαιώνοντας από την άλλη ότι πλέον οι συζητήσεις για την κατάργηση ή έστω περιορισμό του εισπρακτικού έπεσαν στο κενό...

Πέρσι, μόνο για το clawback η φαρμακοβιομηχανία κατέβαλε 480 εκατ. ευρώ.

Ανακήρυξη του Καθηγητή κ. Ν. Κατσιλάμπρου σε επίτιμο μέλος της DNSG

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουνίου 2018
Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Κατσιλάμπρου ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος της Diabetes and Νutrition Study Group (DNSG) και για αυτή τη σημαντική διάκριση έχει δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Opatija της Κροατίας, 27-30 Ιουνίου 2018.

Τέτοιες επιτυχίες αναμφίβολα αναδεικνύουν τη σημαντική συμμετοχή της Ελλάδας στη διεθνή ιατρική εκπαίδευση και από την άλλη δίνουν κίνητρο στους νέους επιστήμονες να συνεχίσουν το δύσκολο έργο αντιμετώπισης του Σακχαρώδους Διαβήτη και των επιπλοκών του.

Ο κ. Σαραφιανός στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της UEHP

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιουνίου 2018
Στη γαλλική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο Προέδρος της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, προκειμένου να λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της UEHP που είναι το ευρωπαϊκό όργανο των ιδιωτικών κλινικών.

Όπως μαθαίνουμε, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίας με θέμα: ‘’Pricing policy in Europe", ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει την πολιτική τιμολόγησης και αποζημίωσης των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Συνάντηση για να ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2018
Κλειστά όλα τα τηλέφωνα και δεν μπορούμε να μάθουμε και κανένα νέο! Για ποιο πράγμα μιλάω; μα για την συνάντηση που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα σε παράγοντες του Υπουργείου και την Τρόικα, για να ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια. Κάτι μου λέει ότι και την τελευταία στιγμή θα γίνουν αλλαγές, καθώς αυτά που απαιτεί το Νομοσχέδιο είναι ανεφάρμοστα και σίγουρα όχι φιλικά για νέες επενδύσεις.

Στα σκαριά άλλη λύση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιουνίου 2018
Αυτά είναι νέα! Βρίσκεται, λέει, σε εξέλιξη, διάταξη Νόμου που θα επιτρέψει εκ νέου σε όσους παρόχους δεν αποδέχτηκαν το συμψηφισμό οφειλών 2012-2015 να το πράξουν μέχρι 15 Ιουνίου 2018, διαφορετικά το οφειλόμενο ποσό για clawback 2014-2015 θα γίνει άμεσα απαιτητό από τις τρέχουσες οφειλές στο σύνολό του- και σίγουρα όχι σε 12 ή 24 δόσεις.

Πώς το έλεγαν αυτό για το καλό το παλικάρι;

Όλα θα κριθούν μέχρι το βράδυ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2018
Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το Νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς πρόκειται να το πάρουν οι Διευθυντές των διαφόρων τμημάτων του Υπουργείου και κοινώς να το κάνουν φύλλο και φτερό. Αυτοί θα δώσουν το τελικό Οk για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο νομοσχέδιο, μετά και από τις πιέσεις που έγιναν από εκπροσώπους του κλάδου. Μία σημαντική αλλαγή που πέρασε την τελευταία στιγμή, είναι ότι δεν θα ισχύσει το άρθρο που άφηνε δυνατότητα μετεγκατάστασης της μονάδας εντός 20 χλμ. Θα υπάρχει η δυνατότητα μετεγκατάστασης εντός των ορίων Περιφερειακής Ενότητας.

Την ίδια στιγμή, καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι σήμερα θα κριθεί και σε ποιες περιπτώσεις ο κλινικάρχης είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο. Πηγές αναφέρουν ότι ακούγεται να υπάρχει καταδίκη πρώτου βαθμού και όχι τελεσιδικία. Όλα θα κριθούν μέχρι το βράδυ, διότι αύριο το προσχέδιο πηγαίνει στη τρόικα...

Με λίγη καθυστέρηση...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2018
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λένε, αλλά και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις. Μολονότι ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation) 679/2016, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Μάϊου 2018, ακούγεται ότι δημόσιο νοσοκομείο προκήρυξε διαγωνισμό στις 30.5.2018 για την κάλυψη των αναγκών του για την εφαρμογή του κανονισμού με προϋπολογισμό 24.000 ευρώ.

Από το 2016, που ήταν γνωστή η ημερομηνία εφαρμογής του κανονισμού τι έκαναν ; Ψιλά γράμματα...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη