Ελεύθερες τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουλίου 2011
Η λίστα με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) ισχύει από πέρυσι.
Αυτό σημαίνει, ότι τα ταμεία δεν συμμετέχουν στη δαπάνη τους, και με την αλλαγή αυτή, οι ασθενείς, μετατράπηκαν σε καταναλωτές.

Το επόμενο βήμα λοιπόν, είναι και η πλήρης απελευθέρωση…

Του λόγου το αληθές, επιβεβαιώνεται με αίτημα των φαρμακευτικών εταιριών, οι οποίες ζητούν πλέον και την απελευθέρωση της τιμής τους.

Με το ενδεχόμενο αυτό, μπορεί να έρθει η αγορά σε ισορροπία (από πλευράς προσφοράς και ζήτησης), όμως τι γίνεται με την περίπτωση που ασθενείς με πολλαπλά νοσήματα χρειάζονται τα ΜΗΣΥΦΑ για να βελτιωθεί λίγο η κατάστασή τους;

Γι΄ αυτούς η επιβάρυνση είναι αναπόφευκτη…

Φάρμακα με ή χωρίς ραδιενέργεια;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2011
Τα φάρμακα που παίρνουμε από τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου», είναι πολλά, και αρκετά από αυτά, αφορούν σοβαρές παθήσεις. Οπότε με το δίκιο τους οι αρχές, ανησυχούν για τη ραδιενέργεια και το ατύχημα στη Φουκουσίμα.

Ολόκληρη η Ευρώπη λοιπόν, ζητά έλεγχο των φαρμάκων που εισάγονται από την Ιαπωνία.

Και στην Ελλάδα, οι αντιπρόσωποι των Ιαπωνικών φαρμακευτικών, για την εισαγωγή των φαρμάκων, πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους, πιστοποιητικά ότι τα φάρμακα δεν έχουν επιμολυνθεί από τη ραδιενέργεια.

Μέχρι πότε; Μέχρι νεωτέρας…

′Κούρεμα′ 5 εκ. ευρώ από τις διοικήσεις νοσοκομείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουλίου 2011
Ωδινεν όρος και έτεκε μυν, για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων…

Περιορίσθηκαν μόνο στις συγχωνεύσεις διοικήσεων και στην εξοικονόμηση από τους περιβάλλοντες μηχανισμούς…

Μάταια πρότειναν οι καθηγητές Λιαρόπουλος και Κυριόπουλος - ο καθένας από την πλευρά του - δραστικές περικοπές των νοσοκομείων, αλλαγές χρήσεων κλπ…

Η όλη επιχείρηση φαίνεται πως θα προχωρήσει σταδιακά… Τώρα οι διοικήσεις, αργότερα οι κλινικές, πολύ αργότερα οι ενοποιήσεις του δυναμικού τους…

Μόνο που από την εξοικονόμηση των 75 εκ. ευρώ ως το 2012, από τις περικοπές των διοικητών, η εξοικονόμηση θα είναι 5 εκ. ευρώ, λένε καλά πληροφορημένες πηγές…

Νέα Γενική Διευθύντρια στο Ερασίνειο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουλίου 2011
Τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ερασινείου νοσοκομείου, ανέλαβε η κ. Πέλη Γιαχνή, μετά την προαγωγή της από τη θέση της Διευθύντριας Οργάνωσης και Λειτουργίας του υπό δημιουργία νοσοκομείου.

Εμείς, να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Προσωποπαγείς ιατρικές ειδικότητες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουλίου 2011
Μια αίτηση σε νοσοκομείο του ΙΚΑ για ειδικότητα είναι αρκετή για όσους είχαν προλάβει, ως τις 31 Μαϊου…

Σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει ότι οι γιατροί αυτοί τοποθετούνται με προσωποπαγείς θέσεις στα νοσοκομεία υποδοχής, δηλαδή στα νοσοκομεία στα οποία εντάχθηκαν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Οι θέσεις θα είναι προσωποπαγείς αν δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία.
Μόνο που η μετάθεση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της περιφέρειας και θα τηρείται και η σειρά προτεραιότητας.

Λίστα ακριβών, χωρίς ογκολογικά φάρμακα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιουλίου 2011
Αλλαγές στη λίστα των 89 ακριβών φαρμάκων που πωλούνται σε νοσοκομειακή τιμή, φέρνει η εισαγωγή της άλλης λίστας των συνταγογραφουμένων φαρμάκων στα Ταμεία.

Η σκέψη στο επιτελείο του υπουργείου, ήταν η εξής: αφού με τη λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων δημιουργήθηκαν θεραπευτικές κατηγορίες, και αφού στη λίστα των 89 ακριβών περιέχονται αρκετά ογκολογικά φάρμακα αλλά όχι όλα, τότε να βγουν από τη λίστα τα ογκολογικά, και να μπουν τα ορφανά φάρμακα.

Απ΄ αφορμή τη λίστα των Ταμείων, θα δημιουργηθούν τιμές αναφοράς και για τα ογκολογικά, οπότε θα ξαναμπούν στη λίστα των 89, αλλά από Σεπτέμβριο…

Στο μεταξύ, ένας μήνας θα μείνει, οπότε οι ογκολογικοί ασθενείς θα καλυφθούν μέσω Ταμείου για τις λιανικές τιμές…

Λίστα φαρμάκων: Πυρετωδώς δουλεύουν οι επιτροπές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιουλίου 2011
Η πρώτη «κρυάδα» για τη λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων ήρθε περί τα τέλη Ιουνίου και αφορούσε τις φαρμακευτικές, όταν ο ΕΟΦ παρουσίασε την ομαδοποίηση των φαρμάκων.

Η δεύτερη «κρυάδα», αναμένεται αύριο για γιατρούς και ασθενείς, εάν η θεραπεία γίνει μέσω ασφαλιστικού ταμείου.
Πάντως, για την οριστική λίστα χρειάζονται και οι τιμές αναφοράς, οπότε είτε με διαβούλευση είτε με ενστάσεις, «βλέπω» να περνάει το καλοκαίρι μέχρι να αποφασιστεί τελικά ποια φάρμακα είναι εντός και ποια εκτός.

Γιατί ακόμη και τώρα, η μία επιτροπή του υπουργείου και η άλλη επιτροπή του ΕΟΦ, παραμένουν υπ΄ατμόν…

Αλλαγή ′φρουράς′ και στην Pfizer

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουλίου 2011
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Ελλάς, αναλαμβάνει ο κ. Λουκιανός Ντεπόρτου, στη θέση της κυρίας Κατερίνας Καρέλλα που διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής επί εξαετία.

Καθώς το ... 'διαζύγιο' ήταν συναινετικό, ο Ελληνο-πορτογάλος κ. Ντεπόρτου τοποθετείται στη θέση αυτή, έχοντας επί χρόνια διατελέσει στα κεντρικά του ευρωπαϊκού τμήματος της Pfizer σε θέσεις επικεφαλής για τα καταναλωτικά προϊόντα της εταιρίας, για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ν. Αφρική και τις χώρες BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο).

Να υποθέσουμε κι εμείς, ότι η εταιρία θα δώσει πλέον ιδιαίτερη έμφαση στα καταναλωτικά της προϊόντα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, αλλά και της επιχειρούμενης απελευθέρωσης του συγκεκριμένου τομέα με την καθιέρωση αρνητικής λίστας και στη χώρα μας...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη