Και η ανασκόπηση συνεχίζεται...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2017
Πόσες επιτροπές πρέπει να γίνουν για την υγεία μας;

1. Διυπουργική επιτροπή για τη συστηματική παρακολούθηση των οικονομικών της Υγείας και της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος .....!
2. Υπάρχει και η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Υγείας !
3. Το 2010 είχαμε πάλι Επιτροπή παρακολούθησης του μνημονίου για την στενή παρακολούθηση των οικονομικών του ΕΣΥ, αλλά και γενικότερα του χώρου της υγείας και της πρόνοιας, για να αποφευχθούν τυχόν παρεκκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί.
4. Έχουμε και την Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης (2014/2016/2017)
5. Είχαμε και Ειδική Επιτροπή Διοικητικού, Οικονομικού - Διαχειριστικού Ελέγχου (Ε.Δ.Ο.Δ.Ε.) για το διοικητικό, οικονομικό - διαχειριστικό έλεγχο των Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ.)
Και πόσες ακόμη έχουν συσταθεί .....!

Θα πρέπει να έχουμε τις περισσότερες επιτροπές στην Ευρώπη ....!

Σε αυτό είμαστε άπαιχτοι ...

Πότε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για τον Οκτώβριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2017
Πριν από τα τέλη του μήνα θα πληρωθούν, λέει, οι φαρμακοποιοί για τον Οκτώβριο (σημερινή ενημέρωση), ενώ προχωρά και το τελευταίο δίμηνο του 2017.

Η πληροφόρησή μας είναι θα υπάρξει ομαλή ροή χρήματος- και μάλιστα από αρχές του έτους...όπως διαμήνυσαν σε στέλεχος της διοίκησης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το μέλλον δείχνει μελανό για τον κλάδο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2017
Υποθετικά πάντα, μιλώντας και χρησιμοποιώντας τον νόμο των πιθανοτήτων. Από το 2010 μέχρι και το 2017 ανέστειλαν τη λειτουργία τους 15 διαγνωστικά κέντρα, πανελλαδικά. Με τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις, οι πάροχοι για το 2012-2015 πρέπει μηνιαίως να επιστρέψουν το 15% των ποσών που έχουν λάβει εκείνη την περίοδο. Σε αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προστεθεί και ένα 10% που αφορά το claw back με το οποίο τρέχει η υπέρβαση για το 2017. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το μέλλον δείχνει μελανό για τον κλάδο, ενώ εξηγεί και τις -φημολογούμενες- συζητήσεις ιδιοκτήτη δικτύου με διαγνωστικά κέντρα που ενδιαφέρεται να πουλήσει μερίδιο στην εταιρεία του.

Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Δεκεμβρίου 2017
Αίσθηση προκάλεσε μία από τις διαφάνειες που εμφανίστηκαν από εκπρόσωπο ιδιωτικής κλινικής στο 13o Συνέδριο της ΕΣΔΥ. Η διαφάνεια αυτή, επί της ουσίας περιέγραφε την αποζημίωση μιας νοσηλείας σε μια ιδιωτική κλινική σε σχέση με την αποζημίωση ενός κρατικού νοσοκομείου, αποδεικνύοντας την κατασπάταληση που υπάρχει σήμερα στις αποζημιώσεις των νοσηλειών...

Με βάση την συγκεκριμένη διαφάνεια, σε μια νοσηλεία που το ΚΕΝ της είναι 1.000ευρώ:

α) ο ασφαλισμένος του ΟΓΑ πληρώνει 450 ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ μετά τις κρατήσεις (όχι φόρους) πληρώνει 283.5 ευρώ
β) ο ασφαλισμένος των άλλων ταμείων πληρώνει 270 ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ μετά τις κρατήσεις πληρώνει 396.9 ευρώ
γ) το κρατικό νοσοκομείο εισπράττει 2.090 ευρώ χωρίς συμμετοχή του ασθενή.

Και δημιουργούνται οι εξής απορίες με βάση αυτή τη διαφάνεια:
ι) Είναι δυνατό να περιμένεις το ίδιο αποτέλεσμα σε περιεχόμενο και ποιότητα όταν ο ένας πληρώνεται 733 ευρώ και ο άλλος 2.090€; Αν όχι, ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι υπεύθυνος;
ιι) Είναι κατασπατάληση των εισφορών των ασφαλισμένων ή όχι το να πληρώνεις 2.090 ευρώ το ίδιο έργο που στον δίπλα το πληρώνεις 733 ευρώ;

Είπα να κάνω και εγώ έναν απολογισμό, αφού πλησιάσαμε στο τέλος του 2017!

Αδικεί τους πτυχιούχους το υπουργείο Υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Δεκεμβρίου 2017
Ηρθαν προσλήψεις! όχι γενικώς αλλά ειδικώς! Στο υπουργείο Υγείας, προσλήφθηκαν 955 άτομα στην βάση της ακόλουθης εκπαιδευτικής κατηγορίας:

α) 494 ατόμων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (51,8%)
β) 348 ατόμων, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (36,5%)
γ) 54 ατόμων, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (5,7%) και
δ) 59 ατόμων, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (5,9%).

Δηλαδή το 88,3% των νέων προσλήψεων είναι μέχρι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης...το 2017, όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι πτυχιούχοι (με περισσότερα από 2 πτυχία) για ένα υπουργείο τόσο νευραλγικό;

Κάτι δεν μου πάει καλά!

Ο ΦΣΑ πρότεινε στα μέλη του να προχωρήσουν στην προμήθεια του usb-token

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2017
Μέχρι πριν από δέκα μέρες, όπως με πληροφόρησαν, 30.000 περίπου ιατροί και φαρμακοποιοί προμηθεύτηκαν τα usb-token.

Το θέμα είναι ότι τώρα θα μπορούν μόνο με τον κωδικό τους να μπαίνουν στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ και να δίνουν ηλεκτρονικά τις συνταγές, καταργώντας το χαρτί.

Ο ΦΣΑ πρότεινε στα μέλη του να προχωρήσουν στην προμήθεια του usb-token από την στιγμή που η απόκτησή του είναι δωρεάν και, το βασικότερο, δεν υπάρχει καμία δέσμευση περίεργη (!) απέναντι στους αρμοδίους.

Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού με προγράμματα ΕΣΠΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2017
Τα νοσοκομεία, υποβάλλουν στις ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, τα αιτήματά τους για την ένταξη τόσο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού. Πολύ σωστά λειτουργούν ως προς τις διαδικασίες. Αν δούμε όμως τι εξοπλισμό εντάσσουν στα αιτήματά τους, αυτό είναι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα, τα οποία όμως δεν αξιολογούνται ούτε από τις ΥΠΕ ούτε από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας.

Η 4η ΥΠΕ, εισηγήθηκε και το Υπουργείο ενέκρινε την προμήθεια διαφόρων ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων Υγείας, ύστερα μάλιστα από ιεράρχηση!

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο εγκρίνει την ένταξη σε ΕΣΠΑ της αγοράς ηλεκτρονικών πιεσόμετρων προϋπολογισμού 100 ευρώ το ένα και παλμικού οξύμετρου δακτύλου 100 ευρώ το ένα!

Τα συμπεράσματα δικά σας!


H ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Δεκεμβρίου 2017
Μακάρι! Γιατί όχι άλλωστε; η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Έμαθα λοιπόν, ότι μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του 2018, οι αρμόδιοι, και εν προκειμένω η Υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων, θα έχoυν βρει άκρη -κοινώς θα προσδιοριστεί ο προϋπολογισμός τους- σε τέσσερις κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα για τα φάρμακα για μελάνωμα, από του στόματος χορηγούμενα, ανοσοθεραπείες για πολλαπλές ενδείξεις σε καρκίνο, φάρμακα για πολλαπλή σκλήρυνση και σκευάσματα για την υπερχοληστερολαιμία.

Μέχρι το προαναφερθέν διάστημα, κατά το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει θα έχουν ολοκληρωθεί οι όποιες διαπραγματεύσεις...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη