Και διαδικτυακό κανάλι από τον ΕΟΠΥΥ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Αυγούστου 2016
Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει πολύ μεγάλα σχέδια για τον Οργανισμό.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης υλοποίησε ένα νέο σύστημα εκκαθάρισης απαιτήσεων από τους παρόχους. Το οποίο συνάντησε πολλές αντιδράσεις, αλλά και αναγνώριση από εχθρούς και φίλους...

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζει παρεμβάσεις στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, την οποία θέλει να κάνει διαδραστική. Να λαμβάνουν, δηλαδή, οι ασφαλισμένοι και να παρέχουν πληροφόρηση στον Οργανισμό.

Εκτός των άλλων, ο κ. Μπερσίμης σχεδιάζει και διαδικτυακό κανάλι του ΕΟΠΥΥ. Το οποίο, μάλιστα, υλοποιεί με διοικητικές παρεμβάσεις.

Σε αυτές, περιλαμβάνεται η ανάθεση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του έργου διαχείρισης των ενημερωτικών βίντεο που θα αναρτώνται στις ιστοσελίδες youtube και vimeo.

Οι φήμες περί συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν επιβεβαιώνονται...

Αναβαθμίζονται τα στατιστικά στοιχεία της Υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Αυγούστου 2016
Στον ορισμό “στατιστικού επικεφαλής” προχώρησε ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο των αλλαγών και την αλλαγή της μεθοδολογίας στην τήρηση στατιστικών δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, τα στοιχεία που θα συλλέγονται θα λαμβάνουν και σχετικές πιστοποιήσεις.

Υπό την πίεση των δανειστών, αλλά και την έλλειψη ποιοτικών βάσεων καταγραφής δεδομένων, καθίσταται αναγκαία η συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων, όπως του μητρώου ασθενών και ελέγχου νοσηλείας και δαπανών.

Δεν είναι τυχαίο πως ο ΕΟΠΥΥ μπόρεσε να ελέγξει έναν θηριώδη τομέα, με την εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων, τα οποία θεωρούνται αξιόλογα σε παγκόσμια κλίμακα.

Παρόμοια συστήματα καταγραφής διαθέτει και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος μετράει τις καταναλώσεις σε ιδιωτικά φαρμακεία, δημόσια νοσοκομεία και τις “παράλληλες” εξαγωγές.

Κατατίθενται το φθινόπωρο τρία νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Αυγούστου 2016
“Μεγαλύτερη συχνότητα νομοθετικών πρωτοβουλιών”, αναμένεται από το υπουργείο Υγείας το φθινόπωρο.

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι πρόθεσή του είναι να έχουν ολοκληρωθεί τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις έως το τέλος του έτους.

Αφορούν νομοσχέδια για τις προμήθειες, την Ψυχική Υγεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρώτο θα προχωρήσει το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία, το οποίο βρίσκεται ήδη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

Παρεμβάσεις, ωστόσο, αναμένονται από τον επόμενο μήνα και στη φαρμακευτική πολιτική, δεδομένων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα για σταδιακή μείωση του clawback.


Άρωμα αμερικανικών εκλογών στην αντιπαράθεση για την ελονοσία!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Αυγούστου 2016
Από σαράντα κύματα έχει περάσει η κόντρα για τα μέτρα που έχει (ή δεν έχει) λάβει η χώρα μας για την πρόληψη της ελονοσίας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης επιτέθηκε αρχικά κατά του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, ζητώντας την παραίτησή του.

Ακολούθησε απάντηση του υπουργείου Υγείας και ανακοινώσεις από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και άλλων.

Το πιο πρόσφατο σχόλιο είναι εκείνο του τέως προέδρου της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, τον οποίο ο κ. Πατούλης είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα "συνδικαλιστή - ορντινάτσα".

Ο κ. Βαρνάβας αντεπιτίθεται, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΙΣΑ αποδοκιμάζεται αγρίως για τις δηλώσεις του από περιφερειάρχες, δημάρχους και τους επιστήμονες.

Τον εγκαλεί ότι ως πρόεδρος του Συλλόγου της Αθήνας παρεμβαίνει σε ένα θέμα που είναι αρμοδιότητας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Προχωρεί, δε, ακόμη περισσότερο, σχολιάζοντας ότι “...η Ελλάδα έχει βρει τη δική της εγχώρια έκδοση του Ντόναλτ Τράμπ”.

Αναμένεται παρέμβαση της Χίλαρι Κλίντον...

Δεξιοί και αριστεροί συνδικαλιστές για τη χρηματοδότηση του ΠΑΜΕ από την ΟΕΝΓΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Αυγούστου 2016
Όλο και περισσότεροι συνδικαλιστές εμπλέκονται στην υπόθεση με τη χρηματοδότηση του ΠΑΜΕ από τα ταμεία της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Μέχρι τώρα, η διένεξη αφορούσε γιατρούς προερχόμενους από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαφνικά, στο “παιγνίδι” μπήκε και η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), με πρόεδρο την προερχόμενη από το ΝΔ Ματίνα Παγώνη (φωτό).

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τις καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ περί “χρηματισμού στελεχών του ΚΚΕ από το ταμείο της ΟΕΝΓΕ” και “υπεξαίρεσης χρημάτων από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ”.

Ως επιχείρημα, το προεδρείο της Ένωσης προβάλλει το ότι η ΕΙΝΑΠ – σαραντάχρονη πορεία της – έχει στηρίξει σωματεία, συνδικάτα και φορείς του μαζικού κινήματος...

Υπό έκδοση το δελτίο τιμών για 590 νέα φάρμακα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Αυγούστου 2016
Υποβλήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) στο υπουργείο Υγείας ο κατάλογος με την πρόταση για τιμολόγηση 613 νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και 23 σκευάσματα, τα οποία δεν κοστολογήθηκαν, καθώς δεν πληρούν τις διατάξεις τιμολόγησης, όπως αναφέρεται.

Στα υπόλοιπα που αναμένεται να τιμολογηθούν, περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – 48 νέες δραστικές ουσίες, 77 νέα προϊόντα αναφοράς και 354 γενόσημα.

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων την ερχόμενη εβδομάδα και έκδοση του νέου δελτίου τιμών. Στο μεταξύ, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους.

Ένας μήνας λειτουργίας για το νοσοκομείο Σαντορίνης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Αυγούστου 2016
Πέρασε ένας μήνας και μία εβδομάδα από τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Σαντορίνης από τον πρωθυπουργό.

Ακολούθησαν πολιτικοί διαξιφισμοί, σχετικά με το εάν το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν σε θέση να λειτουργήσει και εάν ήταν επαρκώς στελεχωμένο.

Στο διάστημα αυτό, έγινε και η περιβόητη αιμορροϊδεκτομή, στην οποία συμμετείχε ο κ. Πολάκης.

Ας δούμε, όμως, τι άλλο συνέβη κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νοσοκομείου:

Αντιμετωπίστηκαν 2.764 επείγοντα περιστατικά. Εξυπηρετήθηκαν 3.395 ασθενείς στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Πραγματοποιήθηκαν 580 εργαστηριακές εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό και τέσσερις στο κεντρικό χειρουργείο.

Στο νοσοκομείο Σαντορίνης νοσηλεύονται σήμερα έντεκα ασθενείς (Έλληνες και ξένοι), ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα εφημερεύει καθημερινά για τον νομό Κυκλάδων και απασχολεί 140 εργαζόμενους.

Όλα αυτά δείχνουν καλά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο...

Πολιτικές εξελίξεις και αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Αυγούστου 2016
Οι περισσότεροι λείπουν σε καλοκαιρινές διακοπές. Η αγωνία, ωστόσο, για το τι θα γίνει από τον Σεπτέμβριο παραμένει.

Ο λόγος, για τους επιχειρηματίες του χώρου της Υγείας. Το ασταθές περιβάλλον που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια έχει διαμορφώσει αρνητικά αντανακλαστικά στους περισσότερους.

Αυτό που περιμένουν είναι να ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση στην οικονομία και να υπάρξει σταθερότητα για ένα διάστημα, προκειμένου να δουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Η πρόσφατη εκλογολογία δεν συμβάλλει καθόλου στο να καθησυχαστούν. Το αντίθετο μάλιστα...

Ίσως ο επιχειρηματικός κόσμος να ήταν ο κύριος αποδέκτης της διάψευσης από τον πρωθυπουργό των σεναρίων για πρόωρες εκλογές. Εάν τον έχουν πιστέψει ή όχι, εξαρτάται από το βαθμό...αισιοδοξίας του καθενός.

Όλοι, πάντως, ελπίζουν να κλείσει η υπόθεση το πολύ με έναν ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο.

Κυριακή κοντή γιορτή...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη