Σχολείο ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, στην Πάτρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Δεκεμβρίου 2016
Μέρα με την ημέρα…πιστεύω όλο και πιο πολύ ότι τα καλύτερα σε αυτή τη ζωή γίνονται από εμάς, τους απλούς και χωρίς αξιώματα ανθρώπους...

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σχολείου ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στην Πάτρα, και σύμφωνα με πληροφορίες, παραδίδεται σήμερα στη Δημοτική αρχή, ώστε τον καινούργιο χρόνο να λειτουργήσει.

Το 2004 είχε δρομολογηθεί η κατασκευή του με πολλές προσπάθειες και δυσκολίες και θα λειτουργήσει στις 7 Ιανουαρίου του 2017 ! Οι γονείς του σωματείου ΕΨΥΕΠΕΑ που έτρεξαν όλα αυτά τα χρόνια για την υλοποίηση του τόσου σημαντικού έργου, νιώθουν δικαίωση και ανακούφιση για την αποπεράτωση, παρόλο που τα παιδιά τους δεν θα το χρειαστούν τώρα πια ! Οι νεότεροι γονείς με παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού θα πρέπει να φροντίσουν με τη σειρά τους για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών στα παιδιά τους, ανάλογες με τις υπερσύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές !

Δεύτερος στόχος από την Πάτρα, η δημιουργία Κέντρου ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Δεκεμβρίου 2016
Και καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, οι ενέργειες αλληλεγγύης που πραγματικά έχουν τη δύναμη να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, αυξάνονται. Αν και τέτοιου είδους ενέργειες, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να γίνονται όλο τον χρόνο.

Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδος συγκεντρώθηκαν παιχνίδια και βιβλία για τη Μονάδα Παιδικής Αιμοκάθαρσης του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η παράδοσή τους έγινε χθες στην Παιδονεφρολογική κλινική, στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων και στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας σκορπίζοντας δεκάδες χαμόγελα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους στην όμορφη και δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων στις παραπάνω κλινικές και μονάδες.

ΠΦΣ: Πού θα εστιαστεί η ενημέρωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Δεκεμβρίου 2016
Συνέντευξη τύπου έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα - τη Δευτέρα συγκεκριμένα- ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, και όπως μαθαίνω...μεγάλο μέρος αυτής θα κινηθεί γύρω από τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Άραγε, εκπρόσωποι της τελευταίας θα είναι στη συνέντευξη τύπου;

3 Συνέδριο Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2016
Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου το 3 Συνέδριο Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Στα θέματα που θα αναλυθούν και αναμένεται να συγκεντρώσουν μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ένα κλινικό Φροντιστήριο που θα πραγματοποιηθεί από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος και αφορά τη σχέση των εφήβων με το διαδίκτυο, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του.

Aλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Δεκεμβρίου 2016
Το θέμα όλων των -πολυεθνικών- εμπλεκομένων με το φάρμακο είναι ένα! Πώς θα γράψουν κέρδη...κρατώντας χαμηλά τον πήχη των εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό θα δούμε πολλές συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες του τύπου...αναλαμβάνεις τη διάθεση του σκευάσματος που ελέγχω για να σιγουρέψω τα έσοδά μου από αυτό και στο μέλλον...

Σαφώς, το πλεονέκτημα σε αυτό το "αλισβερίσι" το έχουν 3 ελληνικές, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη διείσδυση στα φαρμακεία αλλά και στους γιατρούς! Από την άλλη, και στο εμπόριο θα δούμε αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, κάποιος μου είπε για ...τιμοκατάλογο προβολής στη βιτρίνα!Το βλέπουμε...κοινώς, το ψάχνουμε!

Μια χαραμάδα αφήνει φως να μπει

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Δεκεμβρίου 2016
Τελικά δεν είναι όλα μαύρα....πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες που θα μπαίνει φως! Έμαθα ότι κάποιο ιδιωτικό κέντρο (που συνεργάζεται με γνωστό όμιλο από τον χώρο της υγείας) που βρίσκεται σε νησί που προσελκύει πολύ κόσμο ζητά Τεχνολόγο Ακτινολόγο για πλήρη απασχόληση με καλές αποδοχές και ΙΚΑ για Αξονικό, Κλασικό, Μαστογράφο και Οστική Πυκνότητα. Μάλιστα το κέντρο αυτό θα καλύπτει και τα έξοδα διαμονής! Τέτοιες εποχές... προσφορές όπως η προαναφερθείσα ξεχωρίζουν!

Τα άκουσαν για τα καλά...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Δεκεμβρίου 2016
Πόσο εύκολο είναι να γίνει παρασκευαστήριο φαρμάκων; Τι να πω…δεν ξέρω! Πάντως, ακούστηκε ότι βρέθηκε ένα τέτοιο πέριξ του λεκανοπεδίου και χτύπησε συναγερμός στον ΕΟΦ....με το επιτελείο να είναι στα κάγκελα.

Κλήθηκαν, λέει, οι εκπρόσωποι του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται οι παρανομούντες και τα άκουσαν για τα καλά. Το θέμα είναι ότι η κρίση δεν γεννά μόνο καλές ευκαιρίες....αλλά και κακές- και εκεί μπορούν να υπάρξουν και ανθρώπινα θύματα. Ένα εξίσου βασικό συμπέρασμα είναι ότι κανείς, όσο ηθικός και αν είναι και διαρρηγνύει για αυτό τα ιμάτιά του δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τα του οίκου του....Καλή σας ημέρα!

‘’Μαθήματα ζωής και ο μύθος του καρκίνου’’

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Δεκεμβρίου 2016
Τα φυτοφάρμακα προστατεύουν την παραγωγή, αλλά μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για όσους τα χρησιμοποιούν και για τους καταναλωτές.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία- το Παράρτημα της Λάρισας- διοργανώνει την πρώτη από μια σειρά ομιλιών με θέμα: «Μαθήματα ζωής και ο μύθος του καρκίνου».

Το πρώτο «μάθημα» με θέμα « Σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και υγεία» θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Λάρισας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Κ. Ελλάδας), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αιματολογικής Κλινικής ΠΓΝ Λάρισας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη