Ανατροπή κανόνων αγοράς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Δεκεμβρίου 2016
Κάτι μου λέει ότι σε λίγο θα βρέξει μηνύσεις κατά συγκεκριμένης πολυεθνικής, από φαρμακαποθήκες, διότι όπως έχουν διαμηνύσει και στους αρμοδίους του Υπουργείου, ανατρέπει τους κανόνες της αγοράς για ίδιο όφελος, προμηθεύοντας κατά βούληση και όχι με βάση τις ανάγκες που της δηλώνονται!

Η φαρμακαποθήκη πάντως, που ''τα έχει πάρει περισσότερο''...ήδη ''τρέχει'' εδώ και καιρό άλλη πολυεθνική στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Ημερίδα για τον HPV

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Δεκεμβρίου 2016
Μια πολύ σημαντική ημερίδα, με πρωτοβουλία του ενιαίου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Ν.Ι.Φ.Η.Μ. (Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Το θέμα της ημερίδας «Πρόληψη εναντίον των ιογενών λοιμώξεων HPV του τραχήλου της μήτρας» αφορά κάθε γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της και ενδιαφέρεται για την υγεία της.

Ενδιαφέρον για νοσηλευτές από βρετανικό νοσοκομείο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Δεκεμβρίου 2016
Η κρίση μας έμαθε πολλά πράγματα...ένα από αυτά ότι το ιατρικό προσωπικό της Ελλάδος είναι περιζήτητο στο εξωτερικό. Tο δημόσιο νοσοκομείο Basildon and Thurrock University Hospitals NHS Foundation, στην περιοχή του Essex, ψάχνει για Νοσηλευτές Τ.Ε.

Απαραίτητη προϋπόθεση το πτυχίο νοσηλευτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τουλάχιστον 6 μήνες προϋπηρεσία.
Οι συνεντεύξεις, όπως μάθαμε, θα διεξαχθούν στις 14 Δεκέμβρη 2016 μέσω Skype στα αγγλικά.
.
Προσφέρονται:
• μισθός μεταξύ 23,004 - 29,885 λίρες το χρόνο
• δωρεάν διαμονή για ένα μήνα
• κάλυψη του αεροπορικού σας εισιτηρίου
• πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 6 μηνών
• δωρεάν μαθήματα αγγλικών για το πτυχίο του IELTS.

H γνώση πρέπει να διαχέεται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2016
Κάλεσμα να μην απεμπολήσουν την επιστημονική τους υπόσταση με αποτέλεσμα να μεταβληθούν σε απλούς εκτελεστές κεντρικά εκδιδόμενων γραφειοκρατικών οδηγιών, κάνει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Επιστημόνων Υγείας. Κατά την ίδια, η γνώση πρέπει να διαχέεται και όχι να επιστρέψουμε στην παλιά καλή εποχή των «αυθεντιών»…

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της ΠΕΕΥ απευθύνεται στους επιστήμονες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγους κλπ.) και τους καλεί να εγγραφούν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο επιστημονικό (όχι συνδικαλιστικό) σωματείο της Ένωσης.

Αλεπάλληλες συναντήσεις για το ΕΣΠΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2016
Τι και αν έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις ανάμεσα στην Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και το Υπουργείο Υγείας;...το τελευταίο, όπως ακούγεται, δεν έχει ακόμη προχωρήσει τις διαδικασίες του νέου ΕΣΠΑ. Πάντως, η ΕΡΕ σε συνεργασία με γραφείο μελετών έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας δύο προγράμματα για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Αφορούν: Ι. «Στοχευμένες παρεμβάσεις παροχής υπηρεσιών υγείας για την υποστήριξη ασθενών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με ρευματικές παθήσεις».

Το πρόγραμμα αναφέρεται σε πιλοτικό δίκτυο δράσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. ΙΙ. «Ανάπτυξη συστήματος αναφοράς των ρευματικών παθήσεων ως μέτρο ελέγχου και διαχείρισης των υπηρεσιών υγείας». Το πρόγραμμα αφορά κυρίως την ανάπτυξη Registries ασθενών και ασθενειών.

Θέατρο του παραλόγου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2016
Αποδόμηση παντού, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την είδηση που έμαθα και η οποία είναι ότι από την πρώτη Δεκεμβρίου η δύναμη των ασθενοφόρων που επιχειρούν στο νησί της Ρόδου -αυτό δεν είναι που έχει τουρίστες όλο το χρόνο (;)- αναρωτιέμαι εγώ, μειώνεται από τέσσερα σε τρία, λόγω λήξης προγράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αποχώρησης 9 εργαζομένων που υπηρετούσαν στο ΕΚΑΒ Ρόδου.

Τα τρία εναπομείναντα ασθενοφόρα θα εξυπηρετούν όλο το νησί, σε επείγοντα περιστατικά, όπως επίσης και σε δευτερογενείς διακομιδές (επανεξετάσεις – εξιτήρια και μεταφορές από και προς λιμάνια και αεροδρόμια).

Και η Ομοσπονδία του ΕΚΑΒ έβγαλε την ανακοίνωση -που κατά τη γνώμη μου άλλος φορέας θα έπρεπε να τη βγάλει για να δείξει και κάποια ευαισθησία- ότι λόγω της μείωσης σε ασθενοφόρο, είναι αυτονόητο να υπάρξουν καθυστερήσεις, όχι μόνο σε τακτικά άλλα και σε επείγοντα περιστατικά. Τελικά, σε αυτό τον τόπο ένας και μόνο ένας θα είναι αυτός που θα πληρώνει το μάρμαρο...ο πολίτης!

Σε εγρήγορση οι φαρμακαποθήκες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2016
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι φαρμακαποθήκες μετά το δημοσίευμα του Ιatronet ότι κάποιοι εμπλεκόμενοι με το φάρμακο φορείς έχουν προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να μπει δασμός στις παράλληλες εξαγωγές προκειμένου αφενός να τις φρενάρουν και αφετέρου να αυξηθούν και τα κρατικά έσοδα... Μάθαμε, ότι κάποιοι εκπρόσωποι φαρμακαποθηκών ήδη έκαναν ραντεβού με παράγοντες της Κυβέρνησης -όχι με το Υπουργείο Υγείας- θυμίζοντας ότι το 2013 η Ελλάδα πήρε κίτρινη κάρτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το αιτιολογικό ότι παράνομα εμποδίζει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Μετά από αυτό, και εφόσον περάσει το "προτεινόμενο μέτρο" του δασμού είναι σίγουρο ότι θα πάμε και για πρόστιμο από την Ε.Ε., καθώς οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι....

Νέο, καινοτόμο σκεύασμα ετοιμάζεται να βγει στην αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Δεκεμβρίου 2016
Άκουσα ότι ετοιμάζεται να βγει στην αγορά ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα. Και θα μου πείτε: τι διαφορετικό θα έχει αυτό από τα άλλα καινοτόμα που κυκλοφορούν στην εσωτερική αγορά; Ναι! δεν αντιλέγω, αλλά αυτό λέει είναι ένα κράμα δύο δραστικών ουσιών για δύο από τις σημαντικότερες παθήσεις που υπάρχουν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έμαθα ότι η εταιρία είναι πολυεθνική. Επίσης, ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα αναμένεται να μπει και στη θετική λίστα. Μέχρι τότε, σημαίνει ότι θα το πληρώνει ο ασφαλισμένος από την τσέπη του, η οποία ξέρουμε πόσο υποφέρει….
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη