Σύννεφα στον όμιλο Euromedica

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιουνίου 2016
Προβλήματα και πάλι στον όμιλο Euromedica, καθώς εκτός του ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί -οφείλει δεδουλευμένα μηνών- άρχισαν ξανά και οι απολύσεις. Έτσι, στο διαγνωστικό κέντρο της Αγ. Παρασκευής είδαν κάποιοι την πόρτα της εξόδου και, όπως ακούγεται, έπεται και συνέχεια.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος, για καλό και για κακό σκοπεύει -αν δεν το έχει κάνει ήδη- να ζητήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ομίλου έχουν γίνει στο παρελθόν τουλάχιστον 5 συναντήσεις.

To ζήτημα επιβίωσης αφορά όλους τους παρόχους υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιουνίου 2016
Λένε ότι ένας καλός τρόπος να ταράξεις την ηρεμία ενός σπιτιού είναι να φέρεις διχασμό στα μέλη του. Πήγε λοιπόν κλινικάρχης στον ΕΟΠΥΥ για κάποιο λόγο -όχι για την περιβόητη σύμβαση- και είδε εκπρόσωπο άλλης κλινικής που ανήκει σε άλλο θεσμικό όργανο από αυτό που ανήκει ο προαναφερόμενος, να συνομιλεί με μέλη από την Επιτροπή που διαπραγματεύεται τη σύμβαση. Παρεξηγήσιμο!

Και ενώ κανείς θα περίμενε μετά από το συμβάν να ψυχραθούν οι σχέσεις των δύο επιχειρηματιών από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Γιατί; Διότι έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό στους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ ότι ζήτημα επιβίωσης πλέον έχει τεθεί για όλους τους παρόχους υγείας, ανεξαρτήτου μεγέθους. Άρα, αν είναι να βγει κάτι καλό από τις συζητήσεις για την σύμβαση πρέπει να αφορά άπαντες.

Μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιουνίου 2016
Μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα περιλαμβάνουν οι συμβάσεις που έχει παρουσιάσει ο EOΠΥΥ στους παρόχους υγείας, όπως ισχυρίζονται οι τελευταίοι. Οι οποίοι κάνουν ραντεβού και ξανά ραντεβού, αλλά στο δια ταύτα, τίποτα.

Την ίδια στιγμή, μας λένε ότι το θεσμικό όργανο έχει βάλει πλώρη να τα "σπάσει" και με τους ιατρικούς συλλόγους, ζητώντας από τους παρόχους διαπιστευτήρια καλής λειτουργίας -όταν οι Σύλλογοι διά νόμου είναι αρμόδιοι να δίνουν άδειες λειτουργίας- ενώ κάνει και λόγο για εσωτερικούς ελέγχους σε τμήματα και εργαστήρια που θα τα κάνει ο ίδιος.

Και αναρωτιούνται: εκείνο το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει ο ΕΟΠΥΥ είναι μόνο για το θεαθήναι; Μολονότι, κατά τους ίδιους, από εκεί μπορεί να βρει όλες τις παραβατικές συμπεριφορές και αναλόγως να επιβάλει πρόστιμα, δεν το κάνει. Γιατί; Από αδυναμία ή από σκοπιμότητα;

Αναζητούν τρόπους συνεργασίας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιουνίου 2016
Το κοίταξαν από δω... το κοίταξαν από εκεί και είπαν κάποιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ότι μπορεί το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον να μην είναι το καταλληλότερο για επενδύσεις, αλλά με λίγο πίεση -από έξω- μπορεί να γίνει... βλέποντας και το μικρό φωτάκι που άναψε από τη διάθεση των Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων στα σούπερ μάρκετ.

Κάπως έτσι "ξεπακετάρισαν" και είπαν να έρθουν σε επαφή με ελληνικές.... πολυεθνικές και να αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι συζητήσεις καλά κρατούν και πολύ σύντομα κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και ευχάριστα νέα συμμαχιών ή θα δούμε αντιπροσωπείες να αλλάζουν χέρια εν μία νυκτί.

Το συνέδριο και οι.... απόντες (;)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2016
Έφθασε η ώρα για το ΚΘ' Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε) που θα γίνει στη Βέροια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε συνεργασία με το Μέλος- Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας- Πέλλας (ΣΦΗΠ).
Το ζητούμενο είναι ένα."Η Συνεταιριστική Οπτική για το Φαρμακείο- Η Λύση του Αύριο".

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι πραγματικά ένα και ένα: όπως τα Δίκτυα των Συνεταιρισμένων Φαρμακείων και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, τα προϊόντα συνεταιριστικής ετικέτας- τα οφέλη για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, η Δημόσια Υγεία σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας-ο ρόλος του φαρμακείου κ.λπ.

Και ενώ κοίταγα την πρόσκληση- και ομολογουμένως οι προσκεκλημένοι είναι πολλοί -και γιατροί και πολιτικοί, δεν είδα το όνομα κάποιου εκπροσώπου από τον ΣΦΕΕ αλλά και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αν και όπως αναφέρεται έχουν προσκληθεί! Άραγε πώς να το εξηγήσει κανείς αυτό;

ΜΗΣΥΦΑ: Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήρθαν σε επαφή με το οργανωμένο λιανεμπόριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουνίου 2016
Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε την απόφαση να απελευθερώσει τη διακίνηση μέρους των Μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ, καμία όμως φαρμακοβιομηχανία δεν έχει κάνει κίνηση να έρθει σε επαφή με το οργανωμένο λιανεμπόριο. Και ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το πλαίσιο διάθεσης δεν είναι ακόμη σαφές ή πιο σωστά, ευρέως γνωστό.

Ένας πολύ βασικός λόγος έχει να κάνει με τη θέση του φαρμακοποιού στη συνείδηση του καταναλωτή. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φαρμακοποιοί ανήκουν στο top 10 των πιο έμπιστων επαγγελματιών. Και μπορεί και στην Ευρώπη η απελευθέρωση των Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων να έχει γίνει εδώ και κάποια χρόνια, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι και τα πιο επιθυμητά από μέρους της φαρμακοβιομηχανίας. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι πάνω από 9,5 δις. συνταγές διανέμονται στην Ευρώπη ετησίως. Η πλειονότητα των φαρμάκων που προβλέπονται στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης χορηγούνται από τα φαρμακεία.

Ποιο θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2016
Την Κυριακή έχει Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Και κάτι μου λέει ότι μία όξυνση των πνευμάτων θα υπάρχει... Κύριο και μοναδικό θέμα θα είναι: ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ!

Ήδη κάποιοι φαρμακοποιοί δείχνουν την αντίθεσή τους.... στο μονόθεμα (!) τονίζοντας ότι μετά τα τελευταία νομοθετήματα και την ΚΥΑ, θα πρέπει να γίνουν τοποθετήσεις και για το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ και για τα 216 ΓΕΔΙΦΑ(ΜΥΣΥΦΑ)... που θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Τίποτα δεν τσουλάει…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2016
Πάνε και έρχονται οι συμβάσεις, αλλά από υπογραφές τίποτα. Και δεν μιλάω για τις συμβάσεις των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ -που σέρνονται για περίπου ένα δίμηνο- αλλά για αυτές που πρέπει να υπογράψουν οι πάροχοι ή οι φαρμακοβιομηχανίες με τους συνεργάτες τους.

Και να εξηγηθώ: εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης εργασίας ανάμεσα στις ιδιωτικές κλινικές με το νοσηλευτικό τους προσωπικό. Την ίδια στιγμή, σε συζητήσεις βρίσκεται για το ίδιο θέμα η φαρμακοβιομηχανία με τους ιατρικούς επισκέπτες που απασχολεί.

Τίποτα όμως δεν τσουλάει, καθώς οι μεν δεν ξέρουν τι θα αντέξουν να δώσουν... οι δε δεν ξέρουν τι επιπλέον να ζητήσουν φοβούμενοι την ανεργία!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη