Τίποτα δεν τσουλάει…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2016
Πάνε και έρχονται οι συμβάσεις, αλλά από υπογραφές τίποτα. Και δεν μιλάω για τις συμβάσεις των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ -που σέρνονται για περίπου ένα δίμηνο- αλλά για αυτές που πρέπει να υπογράψουν οι πάροχοι ή οι φαρμακοβιομηχανίες με τους συνεργάτες τους.

Και να εξηγηθώ: εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης εργασίας ανάμεσα στις ιδιωτικές κλινικές με το νοσηλευτικό τους προσωπικό. Την ίδια στιγμή, σε συζητήσεις βρίσκεται για το ίδιο θέμα η φαρμακοβιομηχανία με τους ιατρικούς επισκέπτες που απασχολεί.

Τίποτα όμως δεν τσουλάει, καθώς οι μεν δεν ξέρουν τι θα αντέξουν να δώσουν... οι δε δεν ξέρουν τι επιπλέον να ζητήσουν φοβούμενοι την ανεργία!

Αδυναμία εκτέλεσης βασικών χειρουργικών επεμβάσεων λόγω ανύπαρκτου υλικού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2016
‘’Βουνό’’ έχουν γίνει oι επιστολές που έστειλαν οι δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι πια δεν μπορούν να εκτελέσουν βασικές χειρουργικές επεμβάσεις λόγω ανύπαρκτου υλικού. Το μεγαλύτερο θέμα ακούγεται ότι πλέον το έχει το ΚΑΤ, όπου οι τιμές στα ορθοπεδικά υλικά ξεκινούν στην καλύτερη των περιπτώσεων από το χιλιάρικο αλλά και οι κλινικές που εκτελούν χειρουργεία καρδιάς.

Και αν είχαν πριν από μερικούς μήνες έστω κάποιο υλικό αυτό πια τελείωσε, καθώς η κίνησή τους το φετινό τετράμηνο συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα έχει ανέβει, μετριοπαθώς, κατά 25%.

Συζητήσεις για το μέλλον των τιμών των φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2016
Ξεκίνησαν και οι Στενές επαφές του ΕΟΠΥΥ με το βαρύ πυροβολικό του φαρμάκου... τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις τιμές των σκευασμάτων.

Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και σε αυτές συμμετέχουν και παράγοντες από τον κλάδο των φαρμακοποιών. Και σε αυτή την περίπτωση το μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνεται σε περίπτωση υπέρβασης του προϋπολογισμού.

Μηνύματα για προσλήψεις ιατρικών επισκεπτών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2016
Μηνύματα κάποιων -μικρών αριθμητικά- προσλήψεων φθάνουν τελευταίως στα αυτιά των ιατρικών επισκεπτών, δημιουργώντας μία ελαφρά αισιοδοξία για το μέλλον τους, μετά από το πολύ άσχημο παρελθόν που βίωσαν.

Στις προσλήψεις αυτές το προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έναντι των πολυεθνικών. Όπως μάθαμε, οι ελληνικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επανδρώνουν επιλεκτικά κάποια τμήματά τους σε συνδυασμό και με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ κάποιες άλλες δημιουργούν τμήματα εκ του μηδενός-για παράδειγμα, νευρολογικά!

Μεγάλος αναβρασμός στον φαρμακευτικό κλάδο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαΐου 2016
'Εκτακτη γενική συνέλευση έχει συγκαλέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για σήμερα το απόγευμα.

'Οπως μάθαμε θα γίνει ενημέρωση από το Δ.Σ για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου, με βασικότερα βεβαίως το ιδιοκτησιακό, τα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα που θα περάσουν στα σούπερ μάρκετ, τις ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.

Αναμφίβολα ο αναβρασμός στον κλάδο είναι μεγάλος, καθώς τα λουκέτα συνεχίζουν αμείωτα. Τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι μόνο στη συμπρωτεύουσα έχουν αναστείλει τη λειτουργία πάνω από 100 φαρμακεία. Στην τοπική αγορά δραστηριοποιούνται σήμερα 1350 σημεία πώλησης.

Για ποιο λόγο πρέπει να γνωστοποιήσουν τις πιστοποιήσεις τους;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαΐου 2016
Για στατιστικούς λόγους (!), λέει, θέλει ο ΕΟΠΥΥ να του καταθέσουν οι πάροχοι υγείας τα πιστοποιητικά που έχουν. Αλλά και για αυτούς που δεν έχουν, ο οργανισμός δεν έχει την απαίτηση να αποκτήσουν!

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά αυτές τις εξηγήσεις έδωσε ο Οργανισμός σε όσους θέλησαν να μάθουν για ποιο λόγο πρέπει να γνωστοποιήσουν τις πιστοποιήσεις τους.

Δεσμεύτηκε δε απέναντί τους ο Οργανισμός, ότι η οποιαδήποτε απόφαση για αυτό το θέμα θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους ενδιαφερομένους φορείς και... ηρέμησαν!
Κατά τα άλλα, ενημερώθηκαν ότι ως προς το θέμα της εκκαθάρισης με δειγματοληπτικό έλεγχο, είναι έτοιμη η ΚΥΑ που θα ορίζει επακριβώς τις «μη αποδεκτές δαπάνες» και επίσης έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες με όλες τις τράπεζες που εκδίδουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ώστε αυτές να χρησιμεύουν και ως κάρτες υγείας με ΡΙΝ, μέσω των οποίων θα γίνεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Θα περιέχονται νέα σκευάσματα στα 216 που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Μαΐου 2016
Αναρωτιέμαι: τα 216 σκευάσματα που ετοιμάζονται να μπουν και με τις ευλογίες του κράτους στα σούπερ μάρκετ... είναι υπαρκτά ή κάποια από αυτά είναι νέα; Το λέω, γιατί ακούστηκε κάτι σχετικό.

Πάντως, στα ενδότερα των βιομηχανιών και συγκεκριμένα στα -όποια- τμήματα έρευνας λειτουργούν υπάρχει ένας αναβρασμός για λανσάρισμα καινούργιων αντιγράφων.

1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2016
Σε Έλληνες φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας, καθώς και σε Φαρμακοποιούς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας απευθύνεται το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που διοργανώνουν οι Συνεταιρισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευθύνη του Φ.Σ. Ροδόπης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη