Ημέρα πρόληψης για τον διαβήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Νοεμβρίου 2016
Μέσα στο πολυδαίδαλο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο φάρος του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης εκπέμπει σήμα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει την ‘’Ημέρα πρόληψης’’ για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κάτι τέτοιες ενέργειες είναι αναμφίβολα αχτίδες φωτός και αισιοδοξίας στις δύσκολες ημέρες που βιώνουν οι Έλληνες!

Ψάχνουν τις σχέσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Νοεμβρίου 2016
Aυτοί οι Εισαγγελείς στην Αμερική, πολύ ψάχνουν τις φαρμακοβιομηχανίες τελικά....Από πέρυσι έχουν ξεκινήσει να ξεψαχνίζουν μία πολυεθνική (βεβαίως, βεβαίως) και συγκεκριμένα τις σχέσεις που είχε με τα κανάλια διανομής των σκευασμάτων της, αφού λέει, έδινε το κάτι τις για προνομιακή μεταχείριση.

Τελευταίως, μάθαμε ότι η έρευνα έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλα παρακλάδια της εταιρείας- και συγκεκριμένα ψάχνουν να βρουν αν έχει εξαπατήσει και ασφαλιστικές εταιρείες!.... Κάτι έκαναν οι τελευταίες.... την έδωσαν να το πω....την μήνυσαν να το πω......

Το σίγουρο είναι ότι κάτι έκαναν.....Το ερώτημα είναι, αυτή έχει δραστηριότητα στην ελληνική αγορά;

Πρωτοβουλία για την Υγεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Νοεμβρίου 2016
"Υγεία: Απαραίτητες και Επείγουσες Μεταρρυθμίσεις" είναι το θέμα της ανοιχτής συζήτησης εργασίας, την οποία διοργανώνει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου η "Πρωτοβουλία για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική".

Η εκδήλβση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημοσίας Υγείας (ΕΣΔΥ), στις 7 το βράδυ.

Ομιλητές θα είναι οι Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Κοντοζαμάνης (ΝΔ), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), Κώστας Μπαργιώτας (Ποτάμι).

Θα σχολιάσει ο πρώην γενικός γραμματέας Υγείας Νίκος Πολύζος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος (φωτό)

Θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Υποτροφίες για νέους Αιματολόγους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Νοεμβρίου 2016
Είναι από τα νέα που πραγματικά χαίρεσαι να ακούς, αφού δίνουν μία νότα αισιοδοξίας! Το ΔΣ της ΕΑΕ (Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία), λοιπόν, αποφάσισε να χορηγήσει υποτροφίες για νέους Αιματολόγους, με σκοπό να υποστηριχθούν δραστήρια Αιματολογικά Τμήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης. Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσονται 2 υποτροφίες, διετούς διάρκειας η καθεμία, με την οικονομική ενίσχυση κάθε υποτρόφου να ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ μηνιαίως (μεικτά).

Υποψηφιότητα για την υποτροφία μπορούν να υποβάλουν Αιματολόγοι που δεν έχουν μόνιμη θέση στο Ε.Σ.Υ. ή θέση Επιμελητή Β’ επί θητεία και έχουν λάβει τον τίτλο ειδικότητας Αιματολογίας μετά την 15η Δεκεμβρίου 2013.

Τα Αιματολογικά Τμήματα τα οποία θα προταθούν στους υποτρόφους θα καθοριστούν με απόφαση του ΔΣ της ΕΑΕ. Ο κάθε υπότροφος θα κληθεί να δηλώσει δύο από τα ανωτέρω κέντρα με σειρά προτίμησης και η τελική επιλογή θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή της ΕΑΕ, υπό τον όρο ότι δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση δύο υποψηφίων στο ίδιο κέντρο.
Η ανάληψη των καθηκόντων των υποτρόφων θα πρέπει να γίνει εντός 3 μηνών από τη λήψη της υποτροφίας. Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και 16 Δεκεμβρίου 2016.

Θα δουν τι θα κάνουν με τις εξελίξεις στην αγορά του φαρμάκου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Νοεμβρίου 2016
Eνημερωτική μεν ...να δούν τι θα κάνουν δε με τις εξελίξεις στην αγορά του φαρμάκου. Πρόκειται για τη συνάντηση που έχει κλείσει ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε συνεργασία με το Σωματείο Εργατουπαλλήλων στην φαρμακοβιομηχανία Φαμάρ....

Η συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα εργασιακά και το επικουρικό ταμείο ΤΕΑΥΦΕ, καθώς θα υπάρχει και ο πρόεδρος του τελευταίου εκεί- θα γίνει το προσεχές Σάββατο, το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας.

Αλήθεια, μιας και το ανέφερα παραπάνω... τι γίνεται με την Φαμάρ; Άκουσα ότι κάποιοι κωδικοί που παρασκεύαζε πέρασαν σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες ελληνικές..... Σημαίνει κάτι αυτό; Δεν ξέρω, ρωτώ!

Δημοσιεύτηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2016
Αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Περιλαμβάνει 612 νέα σκευάσματα και προβλέπεται πως η δαπάνη που θα προκύψει από την ένταξη νέων φαρμάκων, σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, δεν επιβαρύνει πρόσθετα ούτε τον προϋπολογισμό, καθώς ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (clawback) στην υπέρβαση της φαρμακευτικής τους δαπάνης.

Το Δελτίο Τιμών περιλαμβάνει πρωτότυπα, γενόσημα και μη συνταγογραφούμενα (ΜΗΣΥΦΑ).

Διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2016
Σε κατάσταση αμόκ, βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Λουράντος το Σαββατοκύριακο, καθώς στο Facebook του έκαναν τρολαρίσματα εις βάρος του. Ειδικότερα, ότι μετακόμισε στη Τουρκία. Φίλοι τον ειδοποίησαν για αυτά και άμεσα ο ίδιος ενημέρωσε όλους τους φίλους του ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο και ότι οι εμπνευστές του χρειάζονται ψυχίατρο!

Βεβαίωσε ότι είναι στην Ελλάδα... ότι περνά το ΣΚ με την σύζυγό του και καλούς φίλους στο σπίτι του στη Σαρωνίδα, και δεν σκοπεύει να ... χαλάσει την οικογενειακή θαλπωρή του με αυτές τις αθλιότητες.

Έλληνας συμμετέχει στο ΔΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2016
Mπράβο! Τέτοια νέα πρέπει κάποια στιγμή να παίρνουν και την αξία που τους αναλογεί! Κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό…τη στιγμή που στην Ελλάδα όλοι σφυρίζουν!

Στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοδοντικής (FEO) που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016 στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2016-2018. Στο ΔΣ της FEO που προέκυψε συμμετέχει και Έλληνας, ο κ. Παναγιώτης Καρβελάς (Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος– ΕΛΛΑΔΑ). Ειδικότερα το σώμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Silvia Allegrini (Ιταλία)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Americo Ferraz (Πορτογαλία)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Καρβελάς (Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος– ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Alex Cash (Μεγάλη Βρετανία)
ΤΑΜΙΑΣ
Isabelle Schaack (Λουξεμβούργο)
ΑΠΕΛΘΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Angel Alonso Tosso (Ισπανία)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
Danny Op Heij (Βέλγιο)
WEBMASTER
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη