Με κριτήριο το βαλάντιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2016
Το ξέρατε ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης έχει περισσότερα φαρμακεία από όσα έχει όλη η Αυστρία; Εγώ πραγματικά όταν το έμαθα από έγκυρη πηγή έμεινα άναυδη...και αναρωτιέμαι πώς θα αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς των φαρμακείων με την απελευθέρωσή τους!

Με τη θεσμοθετημένη, πλέον, είσοδο στο χώρο του όποιου ενδιαφερόμενου. Όπου το κριτήριο της εισαγωγής δεν θα είναι το πτυχίο αλλά το βαλάντιο! Κάτι μου λέει, όμως, ότι η προσφυγή τόσο του ΠΦΣ όσο και το ΦΣΘ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της τελευταίας ΚΥΑ δεν θα έχει το ποθητό αποτέλεσμα. Αλλά και αν το έχει.... μπορεί να αλλάξει με απόφαση υπουργού, όπως έγινε πριν μερικά χρόνια και με το βρεφικό γάλα!

Ποιανού η τσέπη θα αποζημιώσει τις νέες εξετάσεις;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2016
Όλοι οι πάροχοι πιέζουν για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός μετά και από την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τις 86 Ιατρικές πράξεις που πλέον θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά όπως φαίνεται θα μείνουν με την πίεση στο χέρι! Λόγω του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, κάθε υπέρβαση αυτού συνεπάγεται και επιστροφή χρημάτων από τα Εργαστήρια (claw back).

Να σημειώσουμε δε ότι τα ποσά επιστροφής (claw back) που έχει απαιτήσει και έχει λάβει ο ΕΟΠΥΥ μόνο από τους Εργαστηριακούς γιατρούς, από το 2013 (1ο έτος εφαρμογής του μέτρου) μέχρι σήμερα φτάνουν πλέον το 1 δισ. ευρώ!

Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού, συνεπάγεται επιβάρυνση, όχι του ΕΟΠΥΥ (ο οποίος δεν θα «αποζημιώσει κανέναν και τίποτα»), αλλά αποκλειστικά του εργαστηριακού γιατρού, η τσέπη του οποίου θα «αποζημιώσει» τις νέες αυτές εξετάσεις.

Η επένδυση που δεν πουλιέται!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Οκτωβρίου 2016
Για να "πιάσεις" τα λεφτά μιας επένδυσης που έχεις κάνει.... νομίζω ότι πρέπει να συντρέχουν και κάποιες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα λίγα οικονομικά που ξέρω. Μία τέτοια προϋπόθεση είναι να την πουλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη δημιουργία της...

Τουτέστιν, όσοι νομίζουν ότι η επένδυση των 10 εκατ. ευρώ που δημιούργησαν θα πουληθεί, και τόσο, μετά από 10 χρόνια...απατώνται οικτρά! Το πολύ 2 εκατ. ευρώ να πάρουν, καθώς η όλη επένδυση θέλει εκ βάθρων αναστήλωση. Και τα λέω αυτά μην κάνουν κάποιοι όνειρα, γιατί μπορεί ενδιαφερόμενοι να υπάρχουν δεν έχουν όμως και σκοπό να πετάξουν και άδικα χρήματα!

Λειτουργεί χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2016
Το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από την ίδρυσή του το 2010 -χρονιά έναρξης της οικονομικής κρίσης- μέχρι και σήμερα λειτουργεί δίχως να επηρεαστεί ή να παρεκκλίνει από τον στόχο του.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας και συμμετοχής, είτε εθελοντικής είτε οικονομικής -μέσω των μελών- φάνηκε περίτρανα στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, να διευρυνθεί το έργο του Παραρτήματος Αχαρνών και στο δήμο Φυλής και να μετονομαστεί σε Παράρτημα Αχαρνών και Φυλής (ΕΑΕΑΦ).

Πότε θα φθάσουν τα τιμολόγια στα λογιστήρια;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2016
"Τα λεφτά υπάρχουν αλλά δεν έχουν φθάσει ακόμη στα λογιστήρια".... Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Και οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων που ακούν τα παραπάνω, όταν παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν πότε θα πληρωθούν, βρίσκονται στα κάγκελα....

Και στο ερώτημα ‘’πότε θα φθάσουν τελικά αυτά τα τιμολόγια στα λογιστήρια’’ -καθώς υπάρχει και το ΦΠΑ- η απάντηση είναι ‘’το πολύ σε ένα μήνα!’’ Μα καλά, για να καθαρογράψεις τιμολόγια χρειάζεται τόσο πολύς καιρός;.... Ούτε οι ‘’Άθλιοι’’ του Βίκτωρος Ουγκώ να ήταν!

Έκρυθμη κατάσταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2016
Έκρυθμη ακούγεται ότι είναι η κατάσταση στα ενδότερα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, με τη μειοψηφία να αντιδρά έντονα κατά του Δ.Σ. -κάποιοι μιλούν και για αποχωρήσεις- υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από τη διοίκηση απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρέφουν τους ακτινολόγους. Όπως για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με τη μειοψηφία, η απόφαση για τη δωρεάν μαστογραφία, κόστος που στην τελική θα επιβαρύνει τον κλειστό προϋπολογισμό και θα είναι ένα ακόμη χαστούκι στα εργαστήρια- και μάλιστα άσχετα από το εάν έχουν μαστογράφο ή όχι, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά και τα μη συμβεβλημένα.

Επόμενο πεδίο μάχης (εάν δεν υλοποιηθούν)....οι εξαγγελίες περί δημιουργίας μητρώου Ακτινολόγων, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και συχνής διαδικτυακής επικοινωνίας.

Μπορείς να κάνεις μποϊκοτάζ;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2016
Αναρωτιέμαι: Μπορείς να κάνεις μποϊκοτάζ σε μία εταιρεία με την οποία συνεργάζεσαι...επειδή η τελευταία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της στην προώθηση -όχι όλων- ενός προϊόντος που διαθέτει;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορείς, διότι όταν μιλάς για ελεύθερη αγορά...τότε πρέπει να αποδεχθείς και τους ελεύθερους κανόνες που τη διέπουν! Δεν ξέρω...μπορεί στις Βρυξέλλες, όπου έχει πάει το θέμα να έχουν αντίθετη άποψη! Αναμένουμε!

Νέες συστάσεις για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων από τα παιδιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2016
Αφού αντιγράφουμε που αντιγράφουμε...μήπως θα έπρεπε να κάνουμε copy paste και το κάτωθι;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, λέει, δημοσίευσε νέες συστάσεις προκειμένου να βοηθήσει γονείς και παιδιά σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων με οθόνη από τα παιδιά.

Ειδικότερα:

Για παιδιά ηλικίας 18 μηνών και κάτω, η AAP συνιστά καθόλου χρόνο στην οθόνη, εκτός από video-συνομιλία.

Για τους γονείς που επιλέγουν να εισάγουν χρόνο στην οθόνη για τα παιδιά τους ηλικίας 18-24 μηνών, η AAP συνιστά την επιλογή περιεχομένου υψηλής ποιότητας (π.χ., PBS Kids) και να παρακολουθούν το περιεχόμενο και οι ίδιοι, μαζί με τα παιδιά τους.

Για τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών, ο υψηλής ποιότητας χρόνος στην οθόνη θα πρέπει να περιορίζεται σε 1 ώρα την ημέρα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να έχουν «συνετά όρια" στο χρόνο που ξοδεύουν μπροστά στην οθόνη τους, με ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση επαρκούς φυσικής δραστηριότητας (τουλάχιστον 1 ώρα/ημέρα) και επαρκούς ύπνου (8-12 ώρες νυχτερινού ύπνου για παιδιά σχολικής ηλικίας).

Προηγουμένως, η ΑΑΡ είχε συστήσει καθόλου χρόνο στην οθόνη για παιδιά ηλικίας κάτω των 2 χρόνων και όχι περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα για τα μεγαλύτερα παιδιά.


Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη