1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2016
Σε Έλληνες φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας, καθώς και σε Φαρμακοποιούς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας απευθύνεται το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που διοργανώνουν οι Συνεταιρισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευθύνη του Φ.Σ. Ροδόπης και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη φαρμακευτική περίθαλψη και το ελληνικό φαρμακείο και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Θα εξαντλήσουν κάθε μέσο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2016
Εξώδικο, ακούστηκε ότι έλαβε χθες ο ΕΟΠΥΥ από τους συμβεβλημένους γιατρούς με τον οργανισμό, σχετικά με τον απαράδεκτο κατά αυτούς τρόπο της εκκαθάρισης που ακολουθείται, ενώ δεν επιτρέπεται το δικαίωμα της ένστασης. Η πληροφόρησή μας είναι ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί σκοπεύουν να εξαντλήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να βρεθεί λύση στα συσσωρευμένα τους οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι καθυστερημένες πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τα μέτρα των περικοπών (clawback και rebate).

Eπόμενος σταθμός για αυτούς, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πώς θα λειτουργήσει η νέα κλινική;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2016
Μέχρι τον φετινό Αύγουστο, λέει, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η νέα -οκταόροφη παρακαλώ- δημόσια κλινική του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα. Ήδη, όπως μάθαμε, διοικητικά έχει συγχωνευτεί σε αυτή μία άλλη μικρή κλινική της περιοχής της μονάδας "Νοσημάτων Θώρακος" που είχε 25 κλίνες, ενώ φημολογείται ότι υπό τη σκέπη του Αγ. Ανδρέα θα περάσουν και άλλες δημόσιες δομές.

Η νέα κλινική, εξοπλισμένη με καινούργια μηχανήματα θα είναι δυναμικότητας 450 κλινών. Το θέμα ωστόσο, αναφέρουν πάροχοι υγείας, είναι το πώς θα λειτουργήσει, καθώς οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες, όπως πληροφορήθηκε τελευταίως και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συνάντηση με Ρουμάνους φαρμακοποιούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2016
Συνάντηση με Ρουμάνους φαρμακοποιούς είχαν προ ημερών μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα οποία ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα για να μιλήσουν με τους συναδέλφους τους για την προοπτική του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τα έχουν, λέει, δει.... όλα οι Ρουμάνοι φαρμακοποιοί με τις αλυσίδες φαρμακείων που λειτουργούν στη χώρα.

Συγκεκριμένα, επί συνόλου 8.000 φαρμακείων, τα 5.000 φαρμακεία ανήκουν σε αλυσίδες και τα 3.000 σε φαρμακοποιούς. Οι τελευταίοι τόνισαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι δεν μπορούν να αγοράσουν το εμπόρευμα που θέλουν από τις χονδρεμπορικές εταιρείες, καθώς αυτές ελέγχουν τις αλυσίδες φαρμακείων και τους προμηθεύουν όπως και όποτε θέλουν. Το συγκεκριμένο θέμα ετοιμάζεται να πάει προς διερεύνηση και στις αρμόδιες επιτροπές των Βρυξελλών!

'Εφθασαν οι ''λυπητερές'' των εκκαθαρίσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαΐου 2016
Όπως είχαμε πει, έφθασαν οι ‘’λυπητερές’’ των εκκαθαρίσεων (την προηγούμενη Παρασκευή) και τώρα μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου, θα πρέπει οι πάροχοι να καταθέσουν στον ΕΟΠΥΥ Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα, με ισχύ ενός μηνόςν ώστε να εκδοθεί ένταλμα πληρωμής για τις υποβολές του Ιανουαρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι όσοι πάροχοι δεν προσκομίσουν τα ανωτέρω μέχρι την Τρίτη 24 Μαίου, θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τις επόμενες ημέρες, ώστε να εκδοθεί και νέο ένταλμα πληρωμής. Τα ωραία είναι τώρα: Οι κατά τόπου Περιφερειακές Διευθύνσεις θα ενημερώσουν τους παρόχους για τυχόν πιστωτικά τιμολόγια κατά περίπτωση, όπου αυτό χρειασθεί!

Εκθέσεις Καριέρας για Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας από το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαΐου 2016
Εκθέσεις Καριέρας για Ιατρούς και Επαγγελματίες Υγείας πρόκειται να διοργανώσει το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο στις 4 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 5 του ίδιου μήνα στην Αθήνα.

Οι εκθέσεις απευθύνονται σε τελειόφοιτους σπουδαστές και επαγγελματίες υγείας. Πιο συγκεκριμένα αφορά:

· ιατρούς (επιπέδου F1, F2, CT 1,2,3, ST3+, StR, SpR, consultants)

· νοσηλευτές

· επαγγελματίες στον τομέα Υγείας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με Βρετανικούς φορείς - British Medical Association BMA, Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust, ID Medical, Standard Nursing Agency- που θέλουν να προσλάβουν υποψηφίους στους προαναφερθέντες επιστημονικούς τομείς. Η είσοδος είναι ελεύθερη κατόπιν προεγγραφής.

Πάντως, το ενδιαφέρον που αναμένεται να συγκεντρώσουν οι συγκεκριμένες εκθέσεις πρέπει να είναι μεγάλο, καθώς ο επιστημονικός κόσμος της υγείας που ψάχνει επαγγελματικές ευκαιρίες σε άλλα κράτη είναι πολύς. Ήδη από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν φύγει στο εξωτερικό περί τους 10.000 γιατρούς και κάτι λιγότερο είναι οι νοσηλευτές.
Το μέλλον της σύμβασης θα συζητηθεί στη γ.σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαΐου 2016
Πέρσι, λέει φυσικοθεραπευτής, υπέβαλε για το πρώτο εξάμηνο τιμολόγια ύψους 10.000 ευρώ και το clawback που του ήρθε ήταν 2.500 ευρώ. Κάτι τέτοια πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών που πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα (28/29-6), ενώ θα ενημερωθούν και οι αντιπρόσωποι για το τι μέλλει γενέσθαι με τη σύμβαση. Η οποία όλο συζητιέται αλλά ακόμη δεν έχει υπογραφεί.

Η κατάσταση στον κλάδο, υποστηρίζουν μερικοί, είναι οριακή -σε αυτόν δραστηριοποιούνται 7.200 άτομα- καθώς για το 2016 δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ‘’τσακιστό’’, τη στιγμή που οι μηνιαίες δαπάνες που υποβάλλουν φθάνουν τα 5-6 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, με ένα πρόχειρο υπολογισμό το τετράμηνο υπέβαλαν περί τα 24 εκατ. ευρώ.

Για φέτος, ο προϋπολογισμός για τους φυσικοθεραπευτές έχει υπολογιστεί στα 68 εκατ. ευρώ από 62 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σεμινάριο για τα γαληνικά σκευάσματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαΐου 2016
Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει το Σεμινάριο Εναλλακτικής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, που πρόκειται να διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες, με θέμα την παρασκευή των γαληνικών σκευασμάτων.

Είχαμε προετοιμάσει το κοινό με σχετικό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι φαρμακοποιοί σχεδιάζουν την επαναφορά των ξεχασμένων γαληνικών σκευάσματων, στοχεύοντας, αφενός στην υψηλή τους κερδοφορία- που φθάνει και το 800% -και αφετέρου στη συμμετοχή του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Αναγνωρίζουν δε οι φαρμακοποιοί ότι αυτά είναι το κλειδί της επιβίωσής τους, καθώς οδηγούν στη διαφοροποίησή τους από τον ανταγωνισμό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και φοιτητές φαρμακευτικών σχολών που θέλουν να διευρύνουν το αντικείμενο της εργασίας τους, αλλά και σε βοηθούς φαρμακοποιών που θέλουν να συμπληρώσουν τη σχετική εκπαίδευση και γνώση τους.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη