Άκαρπη η συνάντηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαΐου 2016
‘Aκαρπη κατέληξε η χθεσινή συνάντηση που έγινε μεταξύ των Ιδιωτικών Κλινικών και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με θέμα, τι άλλο; τους όρους της νέας σύμβασης. Συζήτησαν.... συζήτησαν αλλά δεν κατέληξαν πουθενά, καθώς καμιά μεριά δεν θέλει να αφήσει τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει, οι οποίες κατά τα λεγόμενα των εμπλεκομένων προστατεύουν τα συμφέροντά τους. Το μόνο που βγήκε από τη συγκεκριμένη συνάντηση είναι ότι πρέπει να ξαναγίνει... συνάντηση.

Αναμένεται η απόφαση για το πειθαρχικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαΐου 2016
Σήμερα ή αύριο αναμένεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να δημοσιοποιήσει την απόφασή του -χθεσινή- να περάσει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο τους τρεις Βουλευτές-μέλη του που ψήφισαν τελευταίως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το είχε πει ότι θα το πράξει και το έκανε!

H είδηση έφερε παγωμάρα στους εργαζόμενους γνωστής φαρμακοβιομηχανίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2016
Πάγωσαν οι εργαζόμενοι γνωστής φαρμακοβιομηχανίας όταν έμαθαν ότι πολυεθνική, που συνεργάζεται μαζί της και συγκεκριμένα της έχει αναθέσει την παραγωγή -φασόν- δύο πρωτοκλασάτων σημάτων της αγοράς (καταναλωτικά προϊόντα), ενημέρωσε ότι σταματά τη συγκεκριμένη συνεργασία -κοινώς δεν θα παράγονται εγχωρίως- και μεταφέρει την παρασκευή τους στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να έχει χαμηλότερο κόστος.

Η διακοπή της συνεργασίας, σαφώς και ταρακούνησε τους εργαζομένους της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς για αυτήν απασχολούνταν ‘’κόσμος και λαός’’. Αν σκεφτεί κανείς ότι η ετήσια παραγωγή ξεπερνούσε το 1 εκατ. τεμάχια, καταλαβαίνει κανείς και τον αριθμό των εργαζομένων που τη στήριζαν!

'Eντονη κινητικότητα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Μαΐου 2016
'Eντονη κινητικότητα παρατηρείται στην αντιπροσώπευση σημάτων. Οι οίκοι του εξωτερικού ακούγεται ότι ψάχνουν εκ νου τον καλύτερο αντιπρόσωπο των σημάτων τους επί ελληνικού εδάφους.

Ο οποίος πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: να τα πηγαίνει καλά με όλους τους παρόχους, να καλύπτει πολλά σημεία λιανικής πώλησης και να μπορεί να εισπράττει τις οφειλές άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό έρχονται τα νέα και μάλιστα άμεσα… την ερχόμενη εβδομάδα… με μεγάλο deal στα συνταγογραφούμενα σκευάσματα. Θα ενημερωθείτε σχετικά από το Iatronet....

Πώς ανεβαίνει η τιμή ''παλιών'' σκευασμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαΐου 2016
Πώς μπορείς να πάρεις νέα τιμή σε ένα σκεύασμα που επί της ουσίας είναι παλιό; Πολύ απλά, λανσάρεις μία εξελιγμένη μορφή του εν λόγω σκευάσματος - μπορεί να περιέχει ένα επιπλέον έκδοχο και άρα η δράση του στην ασθένεια να είναι πιο άμεση από πλευράς χρόνου (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εταιρείες) ή πολύ απλά να κάνεις μία καινοτόμο αλλαγή πάνω στη συσκευασία.

Τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές; Ότι το νέο σκεύασμα είναι ακριβότερο (τουλάχιστον κατά 20% στην τιμή χονδρικής) από το παλιό. Εάν σε αυτή την τιμή ξεκινήσουμε να "κτίζουμε" τα περιθώρια κέρδους όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διακίνησής του βγαίνει και η τελική τιμή στο ράφι – όπου μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά τιμής από το παλιό.

Το συμπέρασμα: Όλα έχουν την εξήγησή τους!

Η Ματίνα Παγώνη επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαΐου 2016
Νέα θητεία στη θέση της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ξεκινά για την Ματίνα Παγώνη.

Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη στα γραφεία της Ένωσης και στην οποία συμμετείχαν 14 από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:

Πρόεδρος εξελέγη η Ματίνα Παγώνη, αντιπρόεδρος ο Ηλίας Σιώρας, ταμίας ο Κώστας Λιβαδάς και ειδικός γραμματέας ο Δημήτρης Βραχάτης.

Μέλη του συμβουλίου είναι οι: Αγρογιάννη Μαίρη, Αντύπας Γιώργος, Γέρου Ηλέκτρα, Δρίτσας Σπύρος, Ζάκκα Μαρία, Κολοκάθης Φώτης, Κοσμοπούλου Όλγα, Παπανικολάου Πάνος, Σιδέρης Γιώργος, Σωκιανός Μάνος και Τσιλίκας Κωνσταντίνος.

Για το αξίωμα του προέδρου υπήρξαν τρεις υποψηφιότητες: Κολοκάθης Φώτης ((ψήφος 1), Παγώνη Ματίνα, (ψήφοι 11), Παπανικολάου Πάνος (ψήφοι 2).

Για τη θέση του γενικού γραμματέα δεν υπήρξε υποψηφιότητα και η θέση, προς το παρόν, παρέμεινε κενή.

Για τη θέση του αντιπροέδρου, υποψήφιος ήταν ο κ. Σιώρας (ψήφοι 11 και 3 λευκά), ο οποίος και εκλέχτηκε.

Για τη θέση του ταμία, υποψήφιος ήταν ο κ. Λιβαδάς (ψήφοι 11 και 3 λευκά) ο οποίος και εκλέχτηκε.

Για τη θέση του ειδικού γραμματέα, υποψήφιος ήταν ο κ. Βραχάτης (ψήφοι 11 και 3 λευκά) ο οποίος και εκλέχτηκε.

Ξεκινά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαΐου 2016
Διασώστες και υπεύθυνοι των Υπηρεσιών Ασθενοφόρων ξένων κρατών βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.

Το Συνέδριο καλύπτει όλα τα θέματα της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στις Νέες Kατευθυντήριες Οδηγίες 2015 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ΕRC) για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στο Τραύμα και στις Μαζικές Απώλειες Υγείας, στο παρόν και στο μέλλον της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, διεθνώς.

Κάντο όπως ο... γείτονας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Μαΐου 2016
Εμείς ως χώρα, μπορεί να απαξιούμε τον Ιατρικό Τουρισμό, αυτό όμως δεν ισχύει για τη γειτονική μας Τουρκία!

Από τους περίπου 40 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον περασμένο χρόνο, περίπου μισό εκατομμύριο πήγε για χειρουργικές επεμβάσεις- από μεταμοσχεύσεις μαλλιών και λιποαναρροφήσεις μέχρι χειρουργεία για καρκίνο και ορθοπεδικά προβλήματα- σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Ο αριθμός των ιατρικών τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία ανήλθε σε 414.658 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 86.011 Τούρκων πολιτών που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, με τα έσοδα να ανέρχονται σχεδόν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μια αύξηση της τάξης του 75 τοις εκατό στους ξένους «ιατρικούς» επισκέπτες στη χώρα σε σύγκριση με τους 188.295 το 2013.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη