Μαθήματα Οικονομικών σε φαρμακοποιούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιουλίου 2016
Σεμινάριο του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 4ης Διημερίδας “Το Φαρμακείο στην Υγεία και την Ομορφιά” που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι Φαρμακοποιοί, κατά την καθημερινή τους εργασία καλούνται να πάρουν αποφάσεις οικονομικού περιεχομένου. Συνεπώς, οφείλουν να έχουν πλήρη γνώση των οικονομικών μεγεθών του φαρμακείου τους, και ταυτόχρονα την ικανότητα να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους, είτε αφορούν την περιστολή των εξόδων τους, είτε τον προγραμματισμό των αγορών τους. Το σεμινάριο σκοπεύει να προσφέρει βασικές, αλλά απαραίτητες οικονομικές γνώσεις, καθώς και πρακτικές μεθόδους οικονομικής διαχείρισης, ειδικά προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα του ελληνικού φαρμακείου.

Σκοπός αυτής της θεματικής ενότητας είναι να βοηθήσει τον Φαρμακοποιό να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και να εμβαθύνει σε εργαλεία σύνταξης, κατάρτισης, υλοποίησης και ελέγχου προϋπολογισμού και προγραμματισμού, μέσα από την συνολική προσπάθεια δημιουργίας ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου (Business Plan).

Γιατί όλα έχουν ένα όριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουλίου 2016
Ε! μα πια όλα έχουν ένα όριο. Κάπως έτσι σκέφτηκε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και όπως μάθαμε οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην τελευταία συνάντηση που έγινε στον ΕΟΠΥΥ για την υπογραφή της νέας σύμβασης όσον αφορά τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Και αρνήθηκαν να παρευρεθούν διότι όπως ισχυρίζονται τα νέα κείμενα των επεισοδίων στο πολύμηνο σήριαλ των διαπραγματεύσεων είναι κάθε φορά δυσμενέστερα από τα προηγούμενα, φυσικά μόνο για τους παρόχους, σε βαθμό που να διαφαίνεται ότι η συζήτηση γίνεται μόνο για το θεαθήναι και όχι για μια ισότιμη, ισοβαρή, δίκαια, βιώσιμη και αξιοπρεπή για τους ιδιωτικούς φορείς αλλά και για τους ασθενείς σύμβαση συνεργασίας.

Η ΠΕΙΚ αποφάσισε ότι δεν την ενδιαφέρει ο ρόλος του κομπάρσου και θα επανεξετάσει τη στάση της ανάλογα με τις εξελίξεις.

Tα πάντα είναι θέμα αποφάσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Ιουλίου 2016
Όταν δεν τις παίρνουν οι άμεσα αρμόδιοι πρέπει να βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε λοιπόν -και μπράβο του- μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Μ. Βλασταράκου να δώσουν κίνητρα για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του Καστελόριζου.

Εκανε λοιπόν Δ.Σ. και ομόφωνα αποφασίστηκε να ενισχυθούν οικονομικά για χρονικό διάστημα 2 ετών: 1.-ένας ή μία γιατρός με ειδικότητα Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής με το ποσό των 450,00 ευρώ μηνιαίως και 2.- μία νοσηλεύτρια ή ένας νοσηλευτής με το ποσό των 200,00 ευρώ μηνιαίως.

Τα οικονομικά αυτά κίνητρα θα δοθούν στον γιατρό και τον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα επιλεγούν με τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εργαστούν στο Καστελόριζο και θα δοθούν επιπλέον του μισθού που θα λαμβάνουν από το Κράτος.

Xαλίφης στη θέση του Χαλίφη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουλίου 2016
Το ακούσαμε και αυτό!
Εφθασε λέει στην Περιφέρεια Αττικής αίτημα ιδιώτη για εφαρμογή υπηρεσιών λεύκανσης σε χώρο εκτός Οδοντιατρείου και χωρίς την παρουσία Οδοντιάτρου.

Με έγγραφο του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ενημέρωσε την Περιφέρεια -λες και δεν έπρεπε να το γνωρίζει- ότι η λεύκανση αποτελεί θεραπευτική πράξη και απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Οδοντιάτρου που χορηγείται από την Περιφέρεια Αττικής και Αδεια λειτουργίας Οδοντιατρείου που χορηγείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.

Κατόπιν (!) του σχετικού εγγράφου η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιουλίου 2016
Μαζική εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα ξεκίνησαν οι Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde Greece/MdM) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν εμβόλιο, που καλύπτει 3 διαφορετικά αντιγόνα κατά της ιλαράς, ερυθράς και της παρωτίτιδας (MMR) καθώς και εμβόλιο κατά της Ηπατίτιδας Α.

Εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί τις προσεχείς εβδομάδες στο Ωραιόκαστρο, Διαβατά, Λαγκαδίκια, και Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, στο Χαλκερό Καβάλας, στο Σχιστό και τη Μαλακάσα Αττικής, καθώς και τη Χίο.

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των εκστρατειών εμβολιασμού προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών. Το πρωτόκολλο ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Νέος τομέας του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2016
Εγκαινιάστηκε το Σάββατο, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΚΑB Μιλτιάδη Μυλωνά, ο νέος τομέας του ΕΚΑΒ Αποκόρωνα - Σφακίων.

Ο τομέας θα στεγαστεί σε κτίριο του πρώην δημαρχείου Γεωργιούπολης και θα λειτουργεί παράλληλα με το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής, ενώ θα καλύπτει τις ανάγκες του Βόρειου Οδικού Άξονα, του παραλιακού μετώπου καθώς και της ενδοχώρας.

Ο δήμος Αποκορώνου, εκτός από την κτιριακή υποδομή, ανέλαβε και το κόστος για την υλικοτεχνική υποδομή τον εξοπλισμό καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων κοινής ωφέλειας (ρεύματος, νερού).

Στην επαγγελματική εκπαίδευση φαρμακοποιών προχοράει ο ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2016
Στην προκήρυξη Πλειοδοτικού Συνοπτικού Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου που θα αναλάβει τη διοργάνωση και τη διαχείριση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος μέσω διαδικτύου των ακαδημαϊκών περιόδων 2017 & 2018 από κοινού με την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΙΔΕΕΑΦ) αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος. Τα αποτελέσματα αναμένονται στις 27 Ιουλίου.

Μικρά βηματάκια πίσω...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιουλίου 2016
Μπορεί οι φαρμακοβιομηχανίες να ήθελαν διακαώς τα Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα να διανέμονται και στα σούπερ μάρκετ αλλά μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο του οργανωμένου λιανεμπορίου, κάνουν μικρά βηματάκια πίσω.... Και για του λόγου το αληθές, κάποιες εταιρείες είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με τον ανταγωνισμό προκειμένου να αναθέσουν φασόν κάποια σκευάσματά τους, αλλά οι εξελίξεις πάγωσαν τις επαφές !

Το θέμα, όμως, τώρα πια είναι προδιαγεγραμμένο και τα ΓΕΔΙΦΑ θα βγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από 1/1/2017.... Το ζητούμενο είναι ποιες φαρμακοβιομηχανίες θα θελήσουν να τα βάλουν στα σούπερ μάρκετ -μετά και από τα τελευταία νέα- και με τι όρους πληρωμής από τους εκπροσώπους των αλυσίδων. Ίδωμεν!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη