ΠΕΙΚ: Ενδιαφέρον ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Μαΐου 2016
Eνδιαφέρον ένταξης στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Κοινότητα INTERREG Greece- Bulgaria για την κατηγορία Health SOS δείχνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε και σχετικό φάκελο στους αρμόδιους φορείς με συνδικαιούχους, όπως μάθαμε, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Υπουργεία των δυο χωρών, καθώς και Ασφαλιστικά ταμεία.

Τα νεότερα έρχονται, καθώς και άλλοι πάροχοι Υγείας -από την Ελλάδα- σκοπεύουν να διεκδικήσουν κοινοτικά κονδύλια.

Διχάζει το ωράριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Μαΐου 2016
Τα φαρμακεία της Λάρισας θέλουν να είναι κλειστά τις μεσημεριανές ώρες, ιδίως το καλοκαίρι που η θερμοκρασία φθάνει και τους 45 βαθμούς. Στην Κρήτη και στη Ρόδο, οι φαρμακοποιοί θέλουν να δουλεύουν νυχθημερόν λόγω των τουριστών, ενώ στην Αθήνα κάτι ακούγεται για 8 το πρωί με 8 το βράδυ (παρά τις αντιρρήσεις των 150 που το πηγαίνουν 8 το πρωί με 12 το βράδυ.... και τους 3.000 που κάνουν ό,τι θέλουν κατά το δοκούν).

Το ωράριο λειτουργίας αναμφίβολα έχει οδηγήσει σε διχασμό τους φαρμακοποιούς, αλλά το λάθος, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι δικό τους αλλά κυρίως της Πολιτείας που δεν ξέρει από θεσμικά πλαίσια, με αποτέλεσμα αυτό κάποιοι να το εκμεταλλεύονται. Μήπως αυτό- λέω εγώ- είναι αθέμιτος ανταγωνισμός... όχι από τους συναδέλφους φαρμακοποιούς αλλά από το ίδιο σου το κράτος που σε θέλει μαλωμένο;

Πεδίο μάχης η αρνητική λίστα φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Μαΐου 2016
Σε πεδίο μάχης λέγεται ότι εξελίσσεται η αρνητική λίστα φαρμάκων μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και τον φαρμακοποιών. Οι πρώτοι θέλουν να τη μειώσουν, ενώ οι δεύτεροι να την κρατήσουν σταθερή- άντε να αυξηθεί και λίγο. Εκτιμάται ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται σήμερα περί τους 300 κωδικούς.
Το θέμα είναι ότι τα σκευάσματα που ανήκουν στη συγκεκριμένη λίστα ούτε αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ούτε και μπορούν να διαφημιστούν- άρα καταλαβαίνουμε τις πιέσεις των φαρμακοβιομηχανιών που θέλουν να τη μειώσουν μετακυλίοντας κάποια σκευάσματα στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, παίρνοντας έτσι και αυτά... τον δρόμο και για τα σούπερ μάρκετ. Μην ξεχνάμε ότι αναμένουμε την περιβόητη λίστα με τα σκευάσματα που θα κυκλοφορούν, εκτός από τα φαρμακεία και στο οργανωμένο λιανεμπόριο!

Ένας φαρμακοποιός όμως, μας είπε το εξής: το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν τα αποζημιώνει δεν σημαίνει ότι δεν είναι και φάρμακα, η αλόγιστη χρήση των οποίων μπορεί να έχει και ολέθριες συνέπειες.

Χλιαρή αντιμετώπιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Μαΐου 2016
Από την Τρίτη 10 Μαίου 2016 έως και την Παρασκευή 20 Μαίου 2016 θα διαρκέσει η υποβολή των παραστατικών στον ΕΟΠΥΥ που αφορούν -τις πληρωμές- τον μήνα Απρίλιο. Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι με την ανακοίνωση του νέου οι συμβεβλημένοι προμηθευτές υγείας θα χαίρονταν, η αντιμετώπισή του μάλλον ως χλιαρή ή αδιάφορη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Γεγονός που οφείλεται, αφενός στο ότι κανείς πάροχος δεν ξέρει επακριβώς τι θα βάλει στην τσέπη του και αφετέρου διότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν φθάσει στο τετράμηνο. Μόλις λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα πληρώθηκαν- λέει- τις οφειλές του Δεκεμβρίου.

Έκτακτη σύσκεψη για καυτά θέματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2016
Σύσκεψη πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, καθώς τα θέματα είναι πολλά και καυτά!

Στα πλαίσια του διοικητικού συμβουλίου και μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΟΣΦΕ κ. Μπελώνη συζητήθηκαν:

1.Η πορεία του ΚΘ΄ συνεδρίου της ομοσπονδίας, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, με τίτλο "Συνεταιριστική οπτική για το φαρμακείο: η λύση του αύριο", όπου θα τεθούν επί τάπητος επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν το ρόλο που έχουν οι ΣΥΦΑ στην κοινωνική οικονομία αλλά και το ρόλο του φαρμακείου και του επιστήμονα φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

2.Θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο οι ΣΥΦΑ όσο και το φαρμακείο από τα επερχόμενα δελτία τιμών

3.Απαντητική επιστολή της ΟΣΦΕ στο δευτεροβάθμιο όργανο του ΠΦΣ, όσον αφορά το ψήφισμα που κατατέθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση του ΠΦΣ - με 24 (!) παρόντες- και αναφέρεται σε καταγγελία της ΟΣΦΕ, επί μυθοπλασιών εμπλοκής της σε νομοθετικό έργο, οδηγώντας τον Κλάδο και πάλι σε αδιέξοδη εσωστρέφεια.

4.Θέματα που αφορούν την πολυιδιοκτησία και τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο για το συνεταιριστικό κεφάλαιο, όπως επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Η Μαρία Λεοντάρη διευθύντρια Επικοινωνίας στον ΣΦΕΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2016
Τη θέση της διευθύντριας Επικοινωνίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ανέλαβε η Μαρία Λεοντάρη, η οποία εντάσσεται σε μια δυναμική ομάδα που έχει ήδη σημαντικό έργο προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας και του Έλληνα ασθενή.

Με περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων και με έμφαση στη Στρατηγική Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, η Μαρία Λεοντάρη κατείχε σημαντικές θέσεις σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.

Διαθέτει τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς, όπως Επικοινωνίας, Εταιρικής Φήμης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Διαχείρισης Κρίσεων, Ανάπτυξης Σχέσεων με KOLs και ΜΜΕ, Εκπαίδευσης και Marketing.

Έχει συνεργαστεί τόσο με τον ιδιωτικό όσο και με το δημόσιο τομέα, ενώ στο πελατολόγιο που έχει χειριστεί συμπεριλαμβάνονται σημαντικές πολυεθνικές, αλλά και εγχώριες εταιρίες.

Η Μαρία Λεοντάρη είναι κάτοχος B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (double major: International Business & Human Resources Management), από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (The American College of Greece - Deree College), μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MA in International Business Management, από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, UK και Διπλώματος Professional Public Relations, από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (The American College of Greece - Deree College). Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Υπολειτουργεί η ΜΕΘ στο Γενικού Νοσοκομείου Χίου- ασθενείς μεταφέρονται με αεροδιακομιδές σε άλλα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Απριλίου 2016
Eπ' ευκαιρία της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί, κλιμάκιο εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος αποφάσισε να επισκεφτεί όλους τους χώρους και τις κλινικές του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο συνομίλησε με τους νοσηλευτές για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο τους, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία ενώ πληροί όλες τις προδιαγραφές από πλευράς ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλα τα κρεβάτια και οι ασθενείς να μεταφέρονται με αεροδιακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.

Πρόταση για τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων στις εξετάσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Απριλίου 2016
Συμμετοχή του ασφαλισμένου στις διαγνωστικές εξετάσεις ανάλογα με την φορολογική του δήλωση ακούγεται ότι πρότειναν γιατροί σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη νέα σύμβαση των διαγνωστικών κέντρων. Μία ακόμη παράμετρος που θα καθορίζει το ποσοστό συμμετοχής -σύμφωνα πάντα με την πρόταση- είναι η βαρύτητα του νοσήματος του ασφαλισμένου και η διάρκεια αυτού.

Μολονότι σε κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση η συγκεκριμένη πρόταση φάνηκε ενδιαφέρουσα, ωστόσο αναγνώρισαν τη δυσκολία εφαρμογής της, καθώς κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στα οικονομικά δεδομένα του κάθε ασφαλισμένου, και άρα σύνδεση με το TAXIS.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη