Αγγλικός όρος

monosodium glutamate

Ορισμός

C5H8NNaO4.H2O. Μια λευκή κρυσταλλική ουσία που χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε τροφές, ειδικά σε κρέατα. Όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει θωρακικό άλγος, ένα αίσθημα πίεσης στο πρόσωπο, κεφαλαλγίες, αίσθημα καύσου και υπερβολική εφίδρωση. Αλλεργία στο γλουταμικό μονονάτριο είναι κοινή και τα άτομα που είναι αλλεργικά θα πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν τροφές, που περιέχουν αυτό το συστατικό. Η χρήση του MSG για να βελτιώσει την γεύση των τροφών, που παρασκευάζονται για βρέφη, είναι αμφιλεγόμενη.

Συντομογραφία

MSG