Παρακαλείστε να μην τιμωρείτε το κουτάβι όταν κάνει 'τσίσα' και 'κακά' μέσα στο σπίτι.

Μην το αρπάζετε από το σβέρκο και του τρίβετε το προσωπάκι του μέσα στις βρωμιές.

Παρακαλώ μην το κάνετε για πολλούς λόγους (φιλοζωικούς και εκπαιδευτικούς).

  • Είναι ανθυγειινό. Μεταφέρετε βακτηρίδια στην μύτη του και στο στόμα και υπάρχουν πιθανές επιπλοκές υγείας για το κουτάβι-και για σας αν σκεφτείτε σε πόσα σημεία ακουμπάει το σκυλάκι την μύτη του.
  • Με αυτό τον τρόπο ίσως να εκπαιδεύετε το κουτάβι να τρώει τις ακαθαρισίες του. Του τρίβετε το πρόσωπό του μέσα στην βρωμιά και ίσως να το εξοικειώνετε με μια γεύση που θα θέλατε να μην την μάθει ποτέ.
  • Δεν του δείχνετε (διδάσκετε) ότι το να τα 'κάνει' μέσα στο σπίτι είναι κακό. Του διδάσκετε ότι το να τα 'κάνει' είναι κακό και ότι εσείς εκνευρίζεστε και το τιμωρείτε όταν τα 'κάνει'. Του μαθαίνετε να μην τα 'κάνει' όταν είσαστε παρών.
  • Δεν κάνει τίποτε κακό ή αφύσικο. Το "να μην τα κάνει μέσα στο σπίτι, πάνω στο χαλί κλπ" είναι ανθρώπινοι κανόνες που δεν αγγίζουν το ζώο. Η λέξεις πολυτέλεια, καινούριο, και κυριακάτικο φουστάνι δεν έχουν νόημα για τα ζώα. Επίσης είναι σαν να τιμωρείται το κουτάβι για κάτι που δεν του το έχετε μάθει να μην το κάνει. Το να του κραυγάζετε και να το απειλείτε δεν το βοηθάει να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Το να το μαλώνετε και να το τιμωρείτε για κάτι που εσείς δεν φροντίσατε να του έχετε μάθει και σε αυτή μάλιστα την ηλικία είναι σαν να τιμωρείτε ένα μωρό (άνθρωπο) επειδή έβαλε το δάκτυλό του στο στόμα. Στο 2001 μ.χ. οφείλουμε να χρησιμοποιούμε καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους και να μην καταφεύγουμε στην βία. Όπως είπε κάποιος σοφός "Εκεί που σταματάει η γνώση ,αρχίζει η βία".

Πηγές:
Με αφορμή την σκηνή βίας με θύμα το κουτάβι στην εκπομπή του Antenna TV (Ο μεγάλος αδερφός)

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό