Αρχική

Διαβήτης

Προβολή

Διαβητικό πόδι - ακρωτηριασμοί

Το "Βαλιτσάκι του Διαβητικού Ποδιού": Κανόνες καθημερινής περιποίησης για ανέμελες διακοπές!Το "Βαλιτσάκι του Διαβητικού Ποδιού": Κανόνες καθημερινής περιποίησης για ανέμελες διακοπές!

Το καλοκαίρι έφτασε, οι εξορμήσεις στην παραλία έχουν ξεκινήσει και η ανάγκη για περιποίηση και προστασία των ποδιών είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες όλων και κυρίως των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

 • Επιπλοκές του διαβήτη
  Αναγνωρίζεται παγκόσμια, από Διεθνείς Επιστημονικούς Φορείς, ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη πανδημία. Υπολογίζεται ότι το 2030 θα υπάρχουν 530 εκατομμύρια άτομα με Διαβήτη στον κόσμο.
 • Το διαβητικό πόδι
  Μεταξύ των σοβαρών επιπλοκών της νόσου όπως είναι η στεφανιαία νόσος, η νεφρική ανεπάρκεια και η απώλεια της όρασης, περίοπτη θέση καταλαμβάνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τα πόδια, αφού οι ακρωτηριασμοί των κάτω άκρων είναι πολύ συχνότεροι στα άτομα με διαβήτη.
 • Πώς να περιποιείστε τα πέλματά σας
  Η σωστή φροντίδα των ποδιών είναι πολύ σημαντική για όλους τους πάσχοντες από διαβήτη. Αλλά πριν φορέσετε σαγιονάρες δείτε την κατάλληλη φροντίδα.
 • Διαβήτης και ακρωτηριασμοί: Υπάρχει πρόληψη;
  Οι επιπλοκές από τα πόδια, λόγω του διαβήτη, είναι η πιο σοβαρή κατάσταση και προκαλούν το φόβο των ασθενών.
 • Διαβητικό πόδι: πώς να αποφύγετε τις επιπλοκές
  Ίσως, πουθενά αλλού στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσο καθαρά και σε τέτοια έκταση, τις καταστροφικές συνέπειες των επιπλοκών που επιφέρει ο ΣΔ, όπως τις παρατηρούμε στα πόδια των ατόμων με ΣΔ.
 • Τύλος (κάλος): σημασία και αντιμετώπιση στο διαβητικό πόδι
  Κάλος και σκλήρυνση είναι το αποτέλεσμα της πάχυνσης της κερατίνης στιβάδας του δέρματος στην οποία τα κύτταρα της επιδερμίδας πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα. Η κύρια αιτία πάχυνσης της κερατίνης της επιδερμίδας είναι η έκθεση σε μηχανικές πιέσεις και τριβές. Ο κάλος αποτελεί σήμα κινδύνου για τη δημιουργία περισσότερων και σοβαρότερων επιπλοκών στο διαβητικό πόδι καθώς και για την κατάταξη του διαβητικού ασθενή ως υψηλού κινδύνου.

Διατροφικές συστάσεις στον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για το σάκχαροΠοιες είναι οι χειρότερες τροφές για το σάκχαρο

Γνωρίστε τα τρόφιμα που εκτινάσσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στα ύψη.

 • Τροφές που ελαττώνουν φυσικά το σάκχαρό μας
  Αν πάσχετε από διαβήτη, είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου σας. Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν.
 • Τέλεια και γρήγορα σνακ για διαβητικούς
  Αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2 και χρειάζεστε ένα γρήγορο αλλά και υγιεινό σνακ που δεν θα σας τινάξει τα επίπεδα σακχάρου στον αέρα, έχουμε μερικές ιδέες.
 • Τι πρέπει να ρωτήσετε τον διαιτολόγο αφού διαγνωστείτε με διαβήτη
  Διαγνωστήκατε με διαβήτη τύπου 2, αλλά αυτό – προφανώς – δεν είναι το τέλος του κόσμου. Οι παρακάτω ερωτήσεις στον διαιτολόγο θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε ακόμα καλύτερα!
 • Τα πιο υγιεινά ροφήματα για διαβητικούς
  Αν πάσχετε από διαβήτη πρέπει να προσέχετε καθημερινά τη διατροφή σας. Tι σημαίνει αυτό για τα ροφήματα που καταναλώνετε;
 • Superfoods για τον διαβήτη
  Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό σας, αν πάσχετε από διαβήτη. Ποιες είναι αυτές;
 • Κατάλληλα ροφήματα για διαβητικούς
  Μερικές τέλειες ιδέες για ροφήματα που δεν θα κάνουν το σάκχαρό σας να χτυπήσει κόκκινο, μα εξακολουθούν να έχουν τέλεια γεύση.
 • Τα καλύτερα λαχανικά για διαβητικούς
  Αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2 πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τους υδατάνθρακες που καταναλώνετε. Ποια λαχανικά με λίγες θερμίδες πρέπει να μπουν στη διατροφή σας.
 • Ποιες τροφές βοηθούν στη μείωση του σακχάρου
  Ποιες τροφές πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας για να ελαττώσουμε το σάκχαρο και να είμαστε πιο υγιείς;
 • Διαβήτης: Τα διατροφικά 'ναι' και 'όχι'
  Ζώντας με σακχαρώδη διαβήτη: Ποια τρόφιμα απαγορεύονται, και ποια πρέπει να καταναλώνουμε συχνά;
 • Σακχαρώδης Διαβήτης και υπογλυκαιμία. Πώς να εφαρμόσετε τον 'κανόνα' του 15
  Εφαρμόστε τον κανόνα του 15 σε 3 βήματα.
 • Διατροφή για τους πάσχοντες από διαβήτη
  Η ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στους ασθενείς είναι αναγκαία, διότι η χρόνια υπεργλυκαιμία στο διαβήτη προκαλεί βλάβες σε πολλά όργανα και ιδιαίτερα στους νεφρούς, στον αμφιβληστροειδή, στα νεύρα και στις αρτηρίες.
 • Διαψεύδοντας 10 διατροφικούς μύθους για τον σακχαρώδη διαβήτη
  Ας δούμε 10 διατροφικούς μύθους για τον διαβήτη.
 • Η δράση των ξηρών καρπών στο διαβήτη
  Δύο νέες μελέτες σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την υγεία, από την κατανάλωση αμυγδάλων, έφεραν για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο τη σημασία και τη διατροφική αξία γενικά, των ξηρών καρπών στον διαβήτη.
 • Ρυθμίστε τον σακχαρώδη διαβήτη της κύησης
  Μία στις είκοσι γυναίκες μπορεί να εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό στην κύηση. Η έγκαιρη και αποτελεσματική ρύθμισή του εξασφαλίζει την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του νεογνού. Κλειδί σε αυτό είναι η προσεγμένη διατροφή.
 • 6 μύθοι για τη διατροφή στον διαβήτη
  Οι μύθοι βρίσκονται παντού και μπορούν να δυσκολεύουν κατά κάποιο τρόπο τη ζωή μας. Ειδικά στο θέμα διαβήτη και διατροφής, υπάρχουν πολλοί μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν, γιατί δημιουργούν στον ασθενή την αίσθηση της στέρησης και του περιορισμού επιλογής τροφών.
 • Ρυθμίστε τον διαβήτη σας με τη σωστή διατροφή
  Καθώς η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη, τι πρέπει να γνωρίζουμε για το διαιτολόγιό μας και πώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο και αποτελεσματικότερο;
 • Διατροφικοί μύθοι για τον σακχαρώδη διαβήτη
  Ο διαβητικός πρέπει να ακολουθεί μια ειδική και πολύ περιοριστική διατροφή; Εφτά μύθοι για τη διατροφή του διαβητικού.
 • Διαβήτης: Διατροφή και φαρμακευτική αγωγή
  Η χρονική στιγμή του γεύματος είναι πάρα πολύ σημαντική για τα άτομα που χρειάζονται χορήγηση ινσουλίνης.
 • Η κατάλληλη διατροφή για τον διαβήτη
  Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα, οι πάσχοντες του οποίου παρουσιάζουν αύξηση των τιμών της γλυκόζης (σακχάρου), είτε γιατί δεν παράγουν καθόλου ινσουλίνη είτε γιατί η ινσουλίνη που παράγουν δεν είναι αποτελεσματική.
 • Μπορούν οι διαβητικοί να καταναλώνουν ζάχαρη;
  Σήμερα, πλέον, η επιστημονική κοινότητα επιτρέπει την κατανάλωση υδατανθράκων και αμυλούχων τροφίμων στους διαβητικούς ασθενείς, εκπαιδεύοντάς τους παράλληλα πώς να καταμερίζουν τις τροφές αυτές στα γεύματα της ημέρας.
 • Οι νέες οδηγίες για τον διαβήτη από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία
  Αναβαθμίστηκαν οι διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του διαβήτη ΙΙ. Ποιες είναι οι οδηγίες για το 2009, από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία;
 • Διαβήτης και διατροφική συμπεριφορά
  Η εφαρμογή ενός προγράμματος τροποποίησης συμπεριφοράς είναι αποτελεσματική και στην απώλεια βάρους σε διαβητικούς τύπου 2.
 • Παιδικός διαβήτης και διατροφή
  Η διατροφή αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της αντιμετώπισης του διαβήτη και για τον λόγο αυτό η διατροφική εκπαίδευση αρχίζει από τη στιγμή της διάγνωσης και συνεχίζεται δια βίου.
 • Υδατάνθρακες και σακχαρώδης διαβήτης
  Οι υδατάνθρακες αποκτούν ξεχωριστή σημασία, τόσο για μια διατροφή που στοχεύει στην πρόληψη της εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη όσο και για τη δίαιτα που σκοπό έχει να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου ενός διαβητικού.
 • Ετικέτες τροφίμων και διαβήτης: πώς να τις διαβάζετε σωστά
  Είναι σίγουρο πως καταναλώνουμε συχνά τυποποιημένα τρόφιμα, τα οποία αγοράζουμε είτε για λόγους ευκολίας, είτε γιατί η παροχή φρέσκων τροφίμων περιορίζεται όλο και περισσότερο στην εποχή της απόλυτης βιομηχανοποίησης και της τυποποίησης που ζούμε. Έτσι, είναι σίγουρο πως πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποια συσκευασία στερεής ή υγρής τροφής, που μας βάζει σε δίλημμα.
 • Οι νέες διατροφικές συστάσεις για την αντιμετώπιση του διαβήτη
  Οι καινούριες διατροφικές οδηγίες κάνουν διαχωρισμό στις διάφορες ομάδες με διαβήτη. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εξατομικεύσουν τις συστάσεις για τα άτομα με διαβήτη τύπου Ι, για τα άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ, για τις εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες με διαβήτη και για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα με διαβήτη.
 • DIABESITY: η πανδημία του 21ου αιώνα
  Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου η αφθονία των αγαθών, αντί να είναι θετικό στοιχείο για τη ζωή μας, αποτελεί τελικά απειλή για την υγεία μας. Η υπεραφθονία των καταναλωτικών αγαθών, αλλά κυρίως των τροφίμων και των βιομηχανοποιημένων προϊόντων σίτισης, μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμίδων και στην υπερφόρτωση των οργανισμού μας με θερμίδες και επικίνδυνες ουσίες και συστατικά.
 • Το γιαούρτι στη διαβητική δίαιτα
  Η διατροφή και η σωστή δίαιτα ως κομμάτι της θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη είναι ένας καθοριστικός κρίκος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του, μαζί με τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, την άσκηση και φυσικά τη φαρμακευτική θεραπεία, όταν αυτή είναι απαραίτητη. Η δίαιτα για το διαβήτη είναι πλέον, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, συνώνυμη με αυτό που γενικά ονομάζουμε υγιεινή διατροφή.
 • Πρωτεϊνικές δίαιτες: είναι επικίνδυνες για τους διαβητικούς;
  Από τη δίαιτα του Άτκινς, αλλά και σχεδόν όλες τις λεγόμενες «πρωτεϊνικές» δίαιτες, απουσιάζουν σχεδόν αποκλειστικά οι υδατάνθρακες, κάτι που «αναγκάζει» τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει, αντί της γλυκόζης, τα λιπαρά οξέα ως πηγή ενέργειας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έκκριση στο αίμα κάποιων ουσιών που ονομάζονται κετόνες.
 • Διαβητικά τρόφιμα: είναι χρήσιμα και υγιεινά για τους Διαβητικούς;
  Στα πρώτα χρόνια τα προϊόντα αυτά έτυχαν πλήρους και γενικής αποδοχής, τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας ιδιαίτερος σκεπτικισμός για τη χρησιμότητα τους, αλλά και την ευεργετική τους δράση στο διαβήτη.
 • Γενικές οδηγίες για διαιτολογική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη
  Η διατροφή θεωρείται το πιο βασικό στοιχείο στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, γιατί αυτά που παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην εξισορρόπηση του είναι η διατήρηση του βάρους του ασθενή σε χαμηλά επίπεδα και η σωστή ποιότητα των διατροφικών του συνηθειών.
 • Ελαιόλαδο, μεσογειακή διατροφή & σακχαρώδης διαβήτης
  Στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες, ο επιπολασμός του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 έχει σταθερά ανοδική πορεία. Πέραν της γενετικής προδιάθεσης, σημαντικό ρόλο στην αιτιολόγηση αυτού του τύπου διαβήτη έχουν και εξωτερικοί παράγοντες. Κατά πρώτο λόγο, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αποτελούν σημαντικές παραμέτρους στην εμφάνιση αυτής της νόσου.

Ζώντας με τον Διαβήτη

Πιθανές επιπλοκές του διαβήτη που πρέπει να γνωρίζετεΠιθανές επιπλοκές του διαβήτη που πρέπει να γνωρίζετε

Η ζωή με διαβήτη είναι αρκετά δύσκολη, και οι παρακάτω επιπλοκές την κάνουν ακόμα δυσκολότερη. Πώς θα τις αποφύγουμε;

 • Πώς θα προλάβουμε τον διαβήτη τύπου 2
  Επειδή ο διαβήτης είναι μια πάθηση που δεν θεραπεύεται, αλλά προλαμβάνεται, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τον κρατήσετε μακριά σας.
 • Διαβήτης και σεξουαλική ζωή: Πώς την επηρεάζει;
  Μπορεί ο διαβήτης και το αυξημένο σάκχαρο να επηρεάσουν την σεξουαλική μας ζωή;
 • Χρήσιμα tips για την διαχείριση του διαβήτη
  Επειδή η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη όταν ζούμε με διαβήτη, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό…
 • Τα καλύτερα φρούτα για διαβητικούς
  Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα, με λιγότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, που δεν θα εκτοξεύσουν στα ύψη το σάκχαρο των διαβητικών;
 • Γρίπη και ιώσεις στα άτομα με διαβήτη
  Στον διαβήτη η λοίμωξη από τους ιούς της γρίπης όπως και από πολλούς άλλους ιούς δημιουργεί έντονο στρες στο σώμα το οποίο με την σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε απορρύθμιση τα άτομα με διαβήτη με αυξημένα σάκχαρα στο αίμα.
 • Με ποιους τρόπους δεν θα περάσουμε από τον προδιαβήτη στον διαβήτη
  Πώς θα καταφέρουν τα άτομα που ζουν με προδιαβήτη να μην περάσουν στον διαβήτη τύπου 2; Ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουν στη ζωή τους.
 • Τα λάθη που προκαλούν υπογλυκαιμία στον Διαβήτη Τύπου 1
  Τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 είναι επιρρεπή σε περισσότερα υπογλυκαιμικά επεισόδια, εξαιτίας της χρήσης των ινσουλινών. Ποια είναι τα συνήθη λάθη.
 • Πώς να προσέχετε το δέρμα σας αν πάσχετε από διαβήτη
  Ένα από τα πολλά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο διαβήτης είναι το ερεθισμένο δέρμα. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
 • Πώς θα καταλάβετε ότι το σάκχαρό σας είναι εκτός ελέγχου
  Αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2, η διαχείριση του σακχάρου σας είναι πολύ σημαντική—ειδικά αν παρατηρήσετε τα παρακάτω σημάδια.
 • Διακυμάνσεις του σακχάρου: Πού οφείλονται;
  Σε ποιες αιτίες οφείλονται οι απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στους διαβητικούς;
 • Τα λάθη στο πρωινό των διαβητικών
  Ποια είναι τα λάθη που κάνουν στο πρωινό τους όσοι πάσχουν από διαβήτη; Πώς μπορούν να τα διορθώσουν και να προφυλάξουν την υγεία τους.
 • Διαβήτης: Συμπτώματα, επιπλοκές και αντιμετώπιση
  Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου; Με ποιες βλάβες σχετίζονται οι αυξημένες τιμές σακχάρου.
 • Ποια σημάδια δείχνουν ότι μπορεί να έχετε διαβήτη
  Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Τα σημάδια που μπορούν να μας βοηθήσουν να το καταλάβουμε.
 • Πώς τα περιττά κιλά συνδέονται με τον διαβήτη;
  Το κλειδί για τον γλυκαιμικό έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη είναι η πρόληψη της παχυσαρκίας σε συνδυασμό με την τακτική σωματική δραστηριότητα.
 • Πώς να αποφύγουμε τις επιπλοκές του διαβήτη
  Μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας βοηθούν να προλάβουμε τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο σακχαρώδης διαβήτης.
 • Διαβητικό πόδι και καλοκαίρι με ασφάλεια
  Σε κάθε μας βήμα τα πόδια μας μεταφέρουν πιέσεις τριπλάσιες του βάρους μας και για κάθε χιλιόμετρο πρέπει να κουβαλήσουν περίπου ένα τόνο!
 • Διαβήτης: Πώς αντιμετωπίζεται στην παιδική ηλικία
  Οι νέες μέθοδοι θεραπείας διαβήτη στα παιδιά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για το διαβήτη;
 • Αυξημένο σάκχαρο: Τι σημαίνει και τι θα αλλάξει στη ζωή σας
  Τι σημαίνουν οι αυξημένες τιμές σακχάρου στο αίμα; Οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνω στη ζωή μου αν έχω ‘’τσιμπημένο’’ σάκχαρο.
 • Διαβήτης: Tips για τα πρώτα συμπτώματα
  Ο διαβήτης θα χρειασθεί μέχρι και 10 χρόνια για να προκαλέσει συμπτώματα που θα μας οδηγήσουν σε γιατρό. Ποιες είναι οι ενδείξεις που θα μας προκαλέσουν συναγερμό;
 • Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη
  Μαρτυρία για το ταξίδι της Γιάννας στον διαβήτη τύπου 1. Πώς κατάφερε να συμφιλιωθεί με τη νόσο της και να βρει ξανά την όρεξή της για τη ζωή;
 • Διαβήτης: Πώς θα αποφύγω τις επιπλοκές;
  Είναι γνωστό πως ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Τι πρέπει να προσέχετε για να τις αποφύγετε στη διατροφή και στον τρόπο ζωής;
 • Διαβήτης και υπογλυκαιμία: Πώς να το χειριστώ;
  Ποιες είναι οι επιπλοκές μιας σοβαρής υπογλυκαιμίας και πώς μπορούμε να προλάβουμε τις υπογλυκαιμικές κρίσεις; Τι πρέπει να προσέχουμε στις διακοπές.
 • Διαβήτης: Tips για καλύτερη ζωή
  Άσκηση και διατροφή βοηθούν να έχει ο ασθενής με διαβήτη καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Τι πρέπει να γνωρίζετε.
 • Σάκχαρο στις γιορτές: Τι πρέπει να κάνετε
  H αύξηση του σακχάρου στις γιορτές είναι συχνό φαινόμενο. Τι πρέπει να κάνετε εσείς που πάσχετε από διαβήτη.
 • Διαβήτης και παχυσαρκία: Αρνητικές επιπτώσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα
  Διαβήτης και Παχυσαρκία: το έτοιμο ‘κοκτέϊλ’ για υπογονιμότητα και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες και ‘δύσκολη’ περίοδο, ‘δύσκολη’ εμμηνόπαυση και πολυκυστικές ωοθήκες στις γυναίκες!
 • Η ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη
  Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία πάθηση που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα η ρύθμιση να μην είναι πάντα σταθερή.
 • Η στεφανιαία νόσος στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη: μια εξαιρετικά σημαντική άλλα και αντιμετωπίσιμη επιπλοκή
  Η στεφανιαία νόσος είναι η πλέον ενδιαφέρουσα και σημαντική επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη, το κύριο αίτιο νοσηρότητας και θνησιμότητας, καθώς είναι υπεύθυνη για το 60 – 70% των θανάτων των διαβητικών ασθενών και η πιο συχνή αιτία νοσηλείας των ατόμων με διαβήτη.
 • Διατροφικές προτάσεις στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη
  'Eνας μεγάλος αριθμός μελετών έχει αποδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις του διαιτολογίου με σόγια στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
 • Σακχαρώδης διαβήτης και παχυσαρκία στην παιδική και εφηβική ηλικία
  Πριν από περίπου 10 χρόνια, η συχνότητα του ΣΔ τύπου 2 στους εφήβους δεν ξεπερνούσε το 3%. Σήμερα η συχνότητα ξεπερνά το 40%, με τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους να είναι η συνηθέστερη στην εμφάνιση ΣΔ τύπου 2.
 • Πώς μπορούν να σωθούν χιλιάδες διαβητικοί
  Σήμερα ο διαβήτης θεωρείται η 8η αιτία καρδιολογικού θανάτου.
 • Τι πρέπει να προσέχει ο διαβητικός το καλοκαίρι
  Οι ζέστες προχωρούν, το καλοκαίρι κορυφώνεται και όλοι λίγο-πολύ, σχεδιάζουμε κάποιες διακοπές, σύντομες ή όχι. Κανένα πρόβλημα. Διάθεση και χρήματα να υπάρχουν. Τι γίνεται όμως με όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη; Τι πρέπει να αποφύγουν, τι πρέπει να γνωρίζουν, τι πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους, ώστε να μην τους βγουν ξινές οι διακοπές;
 • Αυτομέτρηση για καλύτερο έλεγχο του διαβήτη
  Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να καταγράφουν τακτικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους, ώστε να κατανοούν καλύτερα τον τρόπο που επιδρούν οι συνήθειές τους.
 • Ρυθμίστε τον διαβήτη σας με τη σωστή διατροφή
  Καθώς η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη, τι πρέπει να γνωρίζουμε για το διαιτολόγιό μας και πώς μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο και αποτελεσματικότερο;
 • Διαβήτης: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
  Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στη δομή και στις καύσεις του.
 • Τι συμβαίνει με το Αvandia;
  H αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ασφάλεια των ασθενών (ΕΜΑ) συνέστησε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) τη λήψη απόφασης απαγόρευσης της κυκλοφορίας του Avandia.
 • Η πρόληψη του διαβήτη από την πλευρά της Παθολογίας
  Ο διαβήτης, παρά το γεγονός ότι αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε όλα τα όργανα του σώματος, δέρμα, αγγεία καρδιά, νεφρά, εγκέφαλο, είναι συχνά χωρίς συμπτώματα.
 • Η μεζούρα προλαμβάνει το έμφραγμα
  Ποια είναι η σημασία της ενδοκοιλιακής παχυσαρκίας στην εξέλιξη του σακχαρώδη διαβήτη;
 • Ο άξονας των ινκρετινών και ο ρόλος τους στο διαβήτη
  Σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2), οι χαμηλότερες συγκεντρώσεις των κυκλοφορούντων ενεργών ινκρετινών επιδεινώνουν τα ελλείμματα στην έκκριση της ινσουλίνης και της γλυκαγόνης από τα παγκρεατικά α και β κύτταρα.
 • Διαβήτης: Συμβουλές για άσκηση
  Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα άσκησης, ακόμα και σε επίπεδα υψηλού ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού. Αποφεύγουμε ωστόσο τα ακραία και ριψοκίνδυνα σπορ.
 • Διαβήτης και λοιμώξεις
  Οι λοιμώξεις στον διαβητικό πρέπει να προλαμβάνονται και να θεραπεύονται εγκαίρως, διότι κάθε λοίμωξη μπορεί να απορυθμίσει το σάκχαρο και να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.
 • Χειρουργική θεραπεία του διαβήτη
  Τα τελευταία χρόνια, στα δυσοίωνα νέα για τους διαβητικούς έρχονται όλο και περισσότερα πειραματικά και κλινικά μηνύματα ότι υπάρχει θεραπεία για το διαβήτη - και η θεραπεία αυτή είναι χειρουργική.
 • Mεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος
  O Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 αποτελεί μια μορφή που εμφανίζεται κατεξοχήν στις νεαρές ηλικίες και εξαρτάται απόλυτα από την εξωγενή χορήγηση ινσουλίνης και οφείλεται στην αδυναμία ειδικών κυττάρων του παγκρέατος, των νησιδίων του Langerhans να παράγουν ινσουλίνη, ώστε τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος να διατηρούνται εντός των φυσιολογικών τιμών.
 • Σακχαρώδης διαβήτης κατά την κύηση
  Πρόκειται για διαβήτη που διαπιστώνεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κύησης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν τον ορισμό, αποτελεί διαφορετική πάθηση από το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 (που συνήθως εμφανίζεται σε παιδιά ή εφήβους) αλλά και το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (που συνήθως εμφανίζεται σε ενήλικες).
 • Αντλίες Ινσουλίνης
  Η θεραπεία με αντλία ινσουλίνης άλλαξε δραματικά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τη φιλοσοφία αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.
 • Διαβήτης: 35.000 'Ελληνες πάσχουν και δεν το γνωρίζουν
  Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά - κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.
 • Η ιστορία της ινσουλίνης
  Ο σακχαρώδης διαβήτης αναφέρεται για πρώτη φορά στον πάπυρο Ebers, πριν από 3.500 χρόνια. Παρόλα αυτά, τα αίτιά του παρέμεναν άγνωστα μέχρι τον 20ο αιώνα.
 • Νεώτερες θεραπείες του Σακχαρώδη Διαβήτη
  Η συχνότητα του σακχαρώδους διαβήτη αυξάνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς αποτελώντας μια σοβαρή απειλή για το σύστημα υγείας κάθε χώρας. Στην Ελλάδα το 8% του πληθυσμού πάσχει από την ασθένεια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν ότι νοσούν.
 • Εκπαίδευση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη
  Τα τελευταία χρόνια έχουν ελαττωθεί οι οξείες νόσοι, ενώ έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των χρονίων νοσημάτων, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα τη χρήση μακροχρόνιων αγωγών, οι οποίες τηρούνται από τους ίδιους τους ασθενείς.
 • Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1
  Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί σήμερα μείζον πρόβλημα υγείας στο δυτικό κόσμο, ώστε να θεωρείται πανδημία. Είναι ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από υπεργλυκαιμία (αύξηση του σακχάρου στο αίμα) και οφείλεται σε μειωμένη έκκριση και/ή δράση της ινσουλίνης.
 • Επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη
  Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση η οποία μπορεί να παραμένει «σιωπηλή» για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα υποκειμενικά ενοχλήματα των ασθενών, συχνά δε συνδέονται με τα ευρήματα του αντικειμενικού ελέγχου και η εξέλιξη της νόσου είναι απρόβλεπτη.
 • Η άσκηση στον σακχαρώδη διαβήτη
  Η άσκηση στον σακχαρώδη διαβήτη αναγνωριζόταν μεταξύ των ελάχιστων μέσων θεραπείας του Σ.Δ. από την εποχή του Αριστοτέλη όπου και παρατηρήθηκε ότι τα συμπτώματα του διαβήτη βελτιώνονταν μετά από σωματική άσκηση.
 • Θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη (ΣΔ) με ινσουλίνη
  Η θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτου περιλαμβάνει πρώτον και κατά κύριο λόγο την διαιτητική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθείται πιστά για την καλή ρύθμιση και η άσκηση που παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του διαβητικού συνδρόμου. Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με την χορήγηση ινσουλίνης .
 • Η αντιμετώπιση του διαβήτη με τη σωστή διατροφή και αλλαγή τρόπου ζωής
  Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια συχνή μεταβολική διαταραχή. Από μελέτες εκτιμάται ότι το 2003 υπήρχαν 194 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο που είχαν προσβληθεί από τη νόσο αυτή, ενώ προβλέπεται ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 330 εκατομμύρια το έτος 2025. Αναμφίβολα, λοιπόν, μπορούμε να μιλήσουμε για μια παγκόσμια μάστιγα η οποία χρήζει ιατρικής παρακολούθησης και αντιμετώπισης.
 • Κλινική εικόνα και διάγνωση του σακχαρώδους διαβήτη
  Ο όρος σακχαρώδης διαβήτης αναφέρεται σε κλινικό σύνδρομο διαταραχών του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων και χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη υπεργλυκαιμίας (αυξημένο σάκχαρο αίματος) οφειλόμενης σε απόλυτη έλλειψη της ινσουλίνης ή σε ανεπάρκεια βιολογικής δραστικότητας αυτής ή και στα δύο.
 • Βασικές γνώσεις για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2
  Ο ΣΔ2 μπορεί να εμφανισθεί στον οποιονδήποτε. Αυτοί που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο είναι οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι, γυναίκες που έχουν εμφανίσει διαβήτη της εγκυμοσύνης, άτομα με ιστορικό ΣΔ2 στην οικογένειά τους και αυτοί που εμφανίζουν κλινικα στοιχεία του μεταβολικού συνδρόμου
 • Αυτοέλεγχος σακχάρου στο αίμα από τα ίδια τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη
  Ο αυτοέλεγχος του σακχάρου αίματος θεωρείται μια σπουδαία πηγή πληροφοριών που βοηθά αποτελεσματικά στη καλύτερη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη.
 • Ινσουλινοεξαρτώμενος Σακχαρώδης Διαβήτης στα Παιδιά και τους Εφήβους
  Τα παιδιά αλλά κυρίως οι έφηβοι με τη διάγνωση του Σ.Δ. βιώνουν δραματικές αλλαγές σε κάθε πτυχή της ζωής του με αποτέλεσμα: κατάθλιψη εναλλασσόμενη με επαναστατικότητα, φόβο ότι δεν είναι φυσιολογικοί, άγχος για τη νόσο. Χρειάζονται και αυτοί και η οικογένειά τους συστηματική ψυχολογική υποστήριξη σε οργανωμένα Διαβητολογικά Κέντρα.
 • Έχετε διαβήτη; Ρυθμίστε την υπέρταση
  Ένας στους 10 αρρώστους, που εισάγεται στο νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, έχει σακχαρώδη διαβήτη.

Ιστιοκύττωση

Άποιος Διαβήτης και Ιστιοκυττωση των Κυττάρων του Langerhans

Το ιστιοκύτταρο είναι μία μορφή λευκοκυττάρου που βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό. Η λειτουργία του είναι να βοηθά στην καταστροφή ορισμένων ξένων υλικών και να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Τα κύτταρα του Langerhan αποτελούν έναν από τους πολλούς τύπους ισιοκυττάρων στον οργανισμό. Για κάποιον άγνωστο λόγο, οι ασθενείς με αυτή τη νόσο έχουν πάρα πολλά ιστιοκύτταρα. Τα κύτταρα αυτά συσσωρεύονται σε ορισμένες περιοχές και δημιουργούν προβλήματα.

 • Ιστιοκύττωση: Μία ορφανή ασθένεια...
  Είναι πολλά και συχνά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος σήμερα. Ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το πεπτικό έλκος, ο καρκίνος είναι καθημερινά και σημαντικά προβλήματα για πολλούς ανθρώπους. Εάν όμως κάποιος πάσχει από σπάνια ή άγνωστα νοσήματα τα προβλήματα είναι περισσότερα.
 • Ορμόνες και άποιος διαβήτης
  Ο άποιος διαβήτης είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μιας ορμόνης, της βαζοπρεσσίνης, που εκκρίνεται από την υπόφυση, έναν ενδοκρινή αδένα που ευρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου. Υπάρχουν διάφορες παθήσεις, όπως η Ιστιοκύττωση, που μπορούν να προκαλέσουν άποιο διαβήτη. Επομένως, έχει πολύ μεγάλη σημασία η πρώιμη αναγνώριση και αντιμετώπιση της υποκείμενης νόσου.
 • Ιστιοκύττωση και ο Σύλλογος Άρτεμις
  Η LCH (Ιστιοκύττωση του Κυττάρου του Langerhan) είναι μία σπάνια νόσος που κυρίως προσβάλει τα παιδιά. Παρακολουθείται στα ογκολογικά / αιματολογικά κέντρα παιδιατρικών Νοσοκομείων, υπό την επίβλεψη Παιδιάτρων Ογκολόγων. Η ασθένεια πρωτοπαρουσιάστηκε στην ιατρική βιβλιογραφία στις αρχές του αιώνα. Παρόλο που οι γιατροί έχουν στο παρελθόν γράψει αρκετά για την ασθένεια, τα τελευταία χρόνια είναι που έχει προσελκύσει έντονη προσοχή και ενδιαφέρων.

Όραση στον σακχαρώδη διαβήτη

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: μια πάθηση που μειώνει την όραση

Η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια είναι η σοβαρότερη επιπλοκή του Σακχαρώδη Διαβήτη στο μάτι, γιατί ευθύνεται για το 20% του συνόλου των τυφλώσεων στις ηλικίες 20 έως 74 ετών.

 • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: Νεότερα δεδομένα
  Νεότερες μελέτες αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα ενθεμάτων βραδείας αποδέσμευσης σκευασμάτων κορτιζόνης στο εσωτερικό του ματιού στοχεύοντας στη θεραπεία του οιδήματος της ωχράς.
 • Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τον οφθαλμό
  Είκοσι έτη μετά τη διάγνωση της νόσου το σύνολο σχεδόν των ασθενών με ινσουλινοεξαρτώμενο ή νεανικό διαβήτη τύπου Ι έχουν ευρήματα από τους οφθαλμούς.
 • Διαβήτης και Οραση - Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια
  Ο διαβήτης είναι μια συχνή νόσος που αφορά όλες τις ηλικίες. Μια από τις συνέπειές της είναι και διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, δηλ. η προσβολή του αμφιβληστροειδούς (του βυθού του ματιού πιο απλά), με την μορφή της αλλοίωσης των αγγείων λόγω του υψηλού σακχάρου στο αίμα.

Παιδικός διαβήτης

Παιδικός διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι τα συμπτώματα;Παιδικός διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Ποια είναι τα συμπτώματα που θα παρατηρήσουμε σε ένα παιδί που πάσχει από διαβήτη τύπου 2;

Πρόληψη σακχαρώδη διαβήτη

Ποιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτηΠοιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη

Επειδή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά σωστές επιλογές, δείτε τις τροφές που βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου.

Σακχαρώδης διαβήτης και ψυχολογία

Η ψυχολογική αντιμετώπιση του διαβήτηΗ ψυχολογική αντιμετώπιση του διαβήτη

Ο συνδυασμός της ιατρικής, ψυχολογικής και διατροφικής υποστήριξης έχουν σαν βασικό στόχο την αντιµετώπιση του διαβήτη σφαιρικά, 'νου και σώµα' µαζί, σαν δύο παράγοντες που αλληλεπιδρούν.

 • α. Ο διαβήτης είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο
  ο οργανισμός ενός ατόμου που πάσχει από διαβήτη, έχει υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να αδυνατεί να παράγει την ινσουλίνη. Έτσι, ο οργανισμός δεν μπορεί να μετατρέπει το φαγητό που προσλαμβάνει σε ενέργεια.
 • β. Οι συνέπειες του διαβήτη στην ψυχική υγεία του ασθενή
  Εκείνο, όμως, που, συνήθως, αγνοούμε, είναι το πόσο καθοριστική σημασία έχει η προσωπικότητα και οι συναισθηματικές αντιδράσεις του ασθενή, που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και πώς οι αντιδράσεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της νόσου.
 • γ. Ο ρόλος του Ψυχολόγου στον σακχαρώδη διαβήτη
  Πολλοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν ποιός είναι ο ρόλος ενός ψυχολόγου σε μια ασθένεια, της οποίας η θεραπεία βασίζεται κυρίως σε αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στη φαρμακευτική αγωγή;

Διαβάστε ακόμα

Σακχαρώδης Διαβήτης: από τη θεωρία στην πράξηΣακχαρώδης Διαβήτης: από τη θεωρία στην πράξη

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνει Εκπαιδευτική διημερίδα στην Αθήνα.

Εως και θανάσιμος ο συνδυασμός διαβήτη, στεφανιαίας και κατάθλιψης

Ο διαβήτης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη καρδιακής πάθησης και κατάθλιψης μπορεί να αποτελέσει θανάσιμο συνδυασμό ασθενειών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης.

Ο Διαβήτης τύπου Ι συνδέεται με τον καρκίνο του παγκρέατος

Σε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του παγκρέατος βρίσκονται τα άτομα με Διαβήτη τύπου ΙΙ, όπως είναι ευρέως γνωστό. Ωστόσο, φαίνεται τώρα ότι ο κίνδυνος απειλεί και τα άτομα με Διαβήτη τύπου Ι, σύμφωνα με ερευνητές. Ο κίνδυνος, ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν παραμένει πολύ μικρός.

Παιδικός διαβήτης: μία σφαιρική προσέγγισηΠαιδικός διαβήτης: μία σφαιρική προσέγγιση

Οι διάφορες μορφές διαβήτου δε θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίζονται σαν εντελώς ξεχωριστές κατηγορίες.

Η άσκηση στον σακχαρώδη διαβήτη

Η άσκηση στον σακχαρώδη διαβήτη αναγνωριζόταν μεταξύ των ελάχιστων μέσων θεραπείας του Σ.Δ. από την εποχή του Αριστοτέλη όπου και παρατηρήθηκε ότι τα συμπτώματα του διαβήτη βελτιώνονταν μετά από σωματική άσκηση.

Κλινικά επακόλουθα της παχυσαρκίας

Ως αιτία θεωρείται η διαφορά μεταξύ προσλαμβανομένης ενέργειας με τη μορφή τροφής και καταναλισκόμενης ενέργειας. Η περίσσεια ενέργειας αποθηκεύεται στα λιπώδη κύτταρα τα οποία αυξάνουν σε μέγεθος (υπερτροφία) και σε αριθμό (υπερπλασία).

Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να ανακουφίσετε τους πιασμένους μυςΠώς να ανακουφίσετε τους πιασμένους μυς

Τέσσερα απλά βήματα για να ανακουφιστείτε από τους πόνους που προκαλεί το πιάσιμο στους μυς.... Περισσότερα »

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι.10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Ποιες συνήθειες πρέπει να καταργήσουμε για να γίνουμε πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή μας;... Περισσότερα »

Πρώτη φορά στον ψυχίατρο: Απαντήσεις στις ανησυχίες σαςΠρώτη φορά στον ψυχίατρο: Απαντήσεις στις ανησυχίες σας

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες σκέψεις που κάνει κάποιος πριν την πρώτη του επίσκεψη σε ψυχίατρο; Και μήπως είναι λίγο υπερβολικές;... Περισσότερα »

Πέτρες στη χολή: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε;Πέτρες στη χολή: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε;

Τι είναι η χολολιθίαση και ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αν πάσχουμε από αυτήν;... Περισσότερα »

Video - Αποτελεσματική η θεραπεία του C. difficile με φινταξομικίνη

Δεδομένα από τη μελέτη EXTEND έδειξαν ότι η θεραπεία με φινταξομικίνη (EPFX) οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό μακρόχρονης κλινικής ίασης της λοίμωξης από C. difficile στις 30 ημέρες σε σύγκριση με το τυπικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

last_crisis_summer
Θεωρείτε πως αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι της κρίσης;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Επίμονοι λεκέδες, καμένα λίπη, υπολείμματα ζύμης και πολλά ακόμη κάνουν το ταψί τον χειρότερο εφιάλτη κάθε νοικοκυράς -ως τώρα.
Επειδή κάποιες φορές «ρουτινιάζουμε» στην ερωτική μας ζωή, καλό είναι να ακούσουμε τι θέλουν οι άντρες από εμάς στο κρεβάτι για να περάσουμε όλοι καλύτερα…
Αν βλέπετε συμπεριφορές των παιδιών σας που σας ενοχλούν, ρίξτε μια ματιά στον εαυτό σας.
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης