Τα φρύδια αφαιρούνται προς την ίδια κατεύθυνση προς την οποία μεγαλώνουν, με ένα τσιμπιδάκι, το οποίο θα κρατάμε όσο το δυνατόν πιο παράλληλα με την επιφάνεια που είναι να αποτριχώσουμε. Αυτό το κάνουμε γιατί τα φρύδια βγαίνουν από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιθέτως.

Όταν έχουμε ένα φρύδι καθοδικό δημιουργεί διάφορες ασυμμετρίες στο πρόσωπο: φαρδαίνει τις γωνίες της κάτω γνάθου, βαραίνει τα πλαϊνά του προσώπου και κάνει να φαίνονται πιο γηρασμένα τα βλέφαρα. Σε αυτή τη περίπτωση η σωστή διόρθωση είναι να υψώσουμε λίγο τη γωνία του φρυδιού και συγχρόνως να χαμηλώσουμε την αρχή του φρυδιού.

Διόρθωση του τόξου των φρυδιών

Συνήθως τη διόρθωση των φρυδιών την κάνουμε μετά το μακιγιάζ των ματιών.

Μπορούμε να κάνουμε διόρθωση φρυδιών χωρίς να βάψουμε τα μάτια, μόνο όταν τα φρύδια είναι παρά πολύ πυκνά. Θα πρέπει τα φρύδια να είναι πάντα κατά 1 ή 2 τόνους πιο ανοιχτά από τα μαλλιά.

Εκτός και αν έχουμε ξανθά μαλλιά πλατινέ οπότε τα φρύδια θα πρέπει να είναι καστανόξανθα. Όταν χρησιμοποιούμε μολύβι για τη διόρθωση των φρυδιών, το χρώμα του θα πρέπει να είναι λίγο πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών. Υπάρχουν δύο τρόποι διόρθωσης φρυδιών: το γέμισμα και ο ανασχηματισμός.

Γέμισμα

Για να γεμίσουμε τα κενά που συναντιούνται συνήθως στο τέλος του μήκους του φρυδιού θα πρέπει να "λερώσουμε" ελαφρά το δέρμα με ένα προϊόν όπως για παράδειγμα το μολύβι ή και μια σκιά στο σωστό χρωματισμό.

Σε περίπτωση που θέλουμε να σκουρύνουμε τα φρύδια πυκνώνοντάς τα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μολύβι που χρησιμοποιείτε συνήθως στο σχέδιο, τύπου 6Β. Αυτό το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν έχουμε σκούρα μαλλιά, γιατί το χρώμα του είναι γκρι - ανθρακί.

Ανασχηματισμός

Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται όταν λείπει εντελώς το τόξο του φρυδιού ή ένα μέρος του. Η διόρθωση γίνεται με ένα μολύβι με σκληρή μύτη ή με το eye-liner αραιωμένο. Το eye-liner το υγρό θα πρέπει να αραιωθεί με νερό. Όσο περισσότερο αραιώνουμε το eye-liner τόσο πιο ανοιχτό γίνεται το χρώμα του. Αφού το αραιώσουμε αρκετά σχεδιάζουμε μικρές γραμμούλες που να μοιάζουν με φρύδια: και προς το σχήμα και προς τη κλήση τους.

Το χρώμα που χρησιμοποιείται συνήθως είναι το καφέ σκούρο. Για να διορθώσουμε ξανθά φρύδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μολύβι ή eye-liner, σε χρώμα καφέ σκούρο, το οποίο θα αναμείξουμε με λίγο ρουζ σε χρώμα πορτοκαλοκόκκινο. Το μαύρο eye-liner χρησιμοποιείται σε σκούρα καστανά και μαύρα μαλλιά, αλλά πάντα αραιωμένο. Θα πρέπει πριν αρχίσουμε τη διόρθωση των φρυδιών να τα περάσουμε με πούδρα.

Στο τέλος, θα πρέπει να βουρτσίσουμε τα φρύδια ώστε να καλύψουμε κατάλληλα τη διόρθωση. Για να τα φιξάρουμε στη σωστή τους θέση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τζέλ μαλλιών ή και λακ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]