Η αντιαισθητική τριχοφυία τόσο στο πρόσωπο (άνω χείλος, πηγούνι, 'φαβορίτες', μεσόφρυο), όσο και στο σώμα (πόδια, γραμμή του μπικίνι) ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες, καθώς οι περισσότερες μέθοδοι αποτρίχωσης δεν προσφέρουν οριστική λύση στο πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, ενώ είναι χρονοβόρες, το αποτέλεσμα δεν διαρκεί περισσότερο από λίγες εβδομάδες.



Αποτρίχωση με laser

Στη μέθοδο αυτή χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα Laser για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος καθώς και τον τύπο και χρώμα της τρίχας. Οι σκούρες τρίχες, κατά προτίμηση σε λευκές επιδερμίδες, απορροφούν πιο εύκολα την ενέργεια από το Laser και έτσι είναι πιο εύκολο να καταστραφούν.

Η αποτρίχωση με laser είναι δυνατή μόνο σε κοντές, εμφανείς τρίχες. Δύο με τρεις ημέρες πριν την διαδικασία θα πρέπει να ξυρίσετε τα σημεία επί των οποίων θα γίνει αποτρίχωση και να αφήσετε τις τρίχες να μακρύνουν λιγάκι.

Κατά τη διάρκεια της 'επέμβασης' φοράτε ειδικά γυαλιά, για να αποφευχθεί η επαφή των ματιών σας με τις ακτίνες του χειροκίνητου εργαλείου laser που ο γιατρός πιέζει επάνω στο δέρμα σας.

Ίσως να νιώσετε τσούξιμο ή ενόχληση, ενώ καμιά φορά γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής. Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από την έκταση της περιοχής επί της οποίας γίνεται η θεραπεία, αλλά και από τον τύπο του δέρματος και των τριχών.

Πάντως, χρειάζονται συνήθως αρκετές επαναλήψεις επάνω στην ίδια επιφάνεια για να διασφαλίσετε ότι οι τρίχες δεν θα ξαναδημιουργηθούν.

Για αρκετές εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, απαγορεύεται η έντονη άσκηση που προκαλεί εφίδρωση, καθώς και η έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό υψηλής προστασίας.

Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να ερεθίσει ή να τραυματίσει το δέρμα στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε αποτρίχωση, όπως και η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων.

Doctor’s tip

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γαϊτάνης, είναι αναγκαίο να βεβαιωθείτε ότι τα όποια ίχνη από έκθεση στον ήλιο ή από τεχνητό μαύρισμα (solarium) έχουν εξαφανιστεί, πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser, προκειμένου να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα