Πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες καταφεύγουν σε γρήγορες και άμεσα αποτελεσματικές λύσεις αναζωογόνησης του προσώπου και του σώματος.

Ενδεικτικά, μπορούμε να αναφέρουμε τις εξής:

  • Botox: (βουτυλινική τοξίνη) είναι μια ουσία που προκαλεί χαλάρωση των μυών του προσώπου. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης (ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και του ποδιού χήνας στα πλάγια του ματιού). Το πρόσωπο ανανεώνεται, φρεσκάρεται και δείχνει χαρακτηριστικά νεώτερο.
    Είναι μέθοδος που πραγματικά έφερε την ‘επανάσταση’ στις μη χειρουργικές θεραπείες αισθητικής βελτίωσης του προσώπου. Εφαρμόζεται στο ιατρείο και διαρκεί 10 λεπτά. Οι ενέσεις είναι σχεδόν ανώδυνες, αφού γίνονται με πολύ λεπτή βελόνα (ινσουλίνης). Ένα ελαφρύ ερύθημα που παρατηρείται στα σημεία των ενέσεων υποχωρεί σε μερικές ώρες. Τα αποτελέσματα του botox εμφανίζονται σε 3-7 μέρες. Η δράση του διαρκεί 5-6 μήνες.
  • Restylane (Υαλουρονικό οξύ): Χρησιμοποιείται για το γέμισμα των ρυτίδων του προσώπου (κυρίως των ρινοχειλικών και των ρυτίδων του καπνιστού). Επίσης, ενδείκνυται για τον τονισμό του περιγράμματος των
    χειλιών. Πριν την ένεση του υαλουρονικού οξέος εφαρμόζεται τοπικά μια αναισθητική κρέμα. Το αποτέλεσμα διαρκεί 9-12 μήνες.
  • Χημικά peelings : με την απολέπιση πραγματοποιείται η απομάκρυνση των κατεστραμμένων στρωμάτων του δέρματος. Με τη χρήση ενός διαλύματος το δέρμα ξεφλουδίζει και το καινούργιο δέρμα που μένει είναι λαμπερό, νέο και σφριγηλό.

Εκτός από το χημικό peeling, η απολέπιση μπορεί να γίνει και με οξέα φρούτων, τα οποία είναι μη τοξικές ουσίες προερχόμενες από τα φρούτα και από τα φυτά. Άτομα με ακμή και με δυσχρωμίες προσώπου μπορούν να κάνουν peeling, το οποίο βοηθάει στη βελτίωση της πάσχουσας περιοχής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;