Οι γιορτές πλησιάζουν και εσείς αναρωτιέστε πώς θα προλάβετε να αποκτήσετε μια ανανεωμένη και λαμπερή εμφάνιση μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Η αισθητική ιατρική μας δίνει λύσεις της τελευταίας στιγμής για να είστε όπως έχετε ονειρευτεί την ημέρα του ρεβεγιόν και μάλιστα με μη επεμβατικούς τρόπους.

ΣΥΣΦΙΞΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΟ ΦΩΣ - Harmony Laser (Near Infrared)
Η σύσφιξη του δέρματος και η ανανέωση της όψης του προσώπου πραγματοποιείται μέσω του επιφανειακού «τραυματισμού» που προκαλεί το laser με τη διοχέτευση μεγάλης θερμότητας, ώστε να προκαλέσει τη σύσπαση του κολλαγόνου, καθώς και την ανασυγκρότηση και τον πολλαπλασιασμό σημαντικών για την ανάπλαση της επιδερμίδας δομών, που επιτείνουν τη λειτουργία τους, ώστε να επιτευχθεί η επούλωση.

Με την ειδική κεφαλή Near infrared ST (Skin Tightening) του Harmony laser, η ενέργεια του υπέρυθρου φωτός εισχωρεί επιφανειακά στο δέρμα, αναπλάθοντας τους συνδετικούς ιστούς μέσω της θέρμανσης της περιοχής όπου διαχέεται, χωρίς όμως να καταστρέφει την επιδερμίδα.

Η σύσφιξη των ιστών προκαλείται από τη θερμότητα του υπέρυθρου φωτός που εκπέμπει η συσκευή. Στους 40 βαθμούς ο γιατρός διακόπτει την επαφή του laser με το δέρμα και μέσα στην ίδια συνεδρία επαναλαμβάνει τη διαδικασία για άλλες δύο φορές επάνω στην προβληματική περιοχή, με διαλείμματα λίγων δευτερολέπτων ανάμεσα στις εφαρμογές.

Με το ειδικό θερμόμετρο ελέγχει συνεχώς τη θερμοκρασία ώστε να μην ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, επομένως αποκλείει την πιθανότητα να προκληθούν βλάβες στην επιδερμίδα. Η πλατιά επιφάνεια της κεφαλής μπορεί να καλύψει μεγάλες περιοχές και για την ανάπτυξη της απαιτούμενης θερμότητας, κάθε φορά που εφαρμόζεται παραμένει επάνω στο δέρμα για 90’’ χωρίς διακοπή.

Η θερμότητα σταδιακά μειώνεται καθώς η ακτίνα του υπέρυθρου φωτός εισχωρεί πιο βαθιά στους ιστούς και σταδιακά η δέσμη της σκορπίζει και λεπταίνει.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη και αποτελεσματική, δεν παρουσιάζει κίνδυνο επιπλοκών όταν εφαρμόζεται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή αισθητικό δερματολόγο και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Εκτός από μια έντονη ερυθρότητα μετά από κάθε συνεδρία, γενικά η μέθοδος δεν θα σας εμποδίσει να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας.

Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμα και υπό σκιά.

BOTOX
Τo botox είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μύ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις.

Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάτε από τον οργανισμό. Μετά την πάροδο της θεραπείας, οι ρυτίδες επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους. Το botox είναι απόλυτα ασφαλές, με σπάνιες και μικρής διάρκειας παρενέργειες (όπως ελαφριά ζάλη και πονοκέφαλος ή τοπική αλλεργική αντίδραση), που και αυτές είναι αναστρέψιμες.


Απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση είναι να εφαρμόζονται από έμπειρο, εξειδικευμένο γιατρό.

Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, που βρίσκονται στην περίοδο της ζωής τους, όπου αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης και γενικά η όψη του προσώπου τους δείχνει πιο κουρασμένη.

Με τη βοήθειά botox του μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο και στο μέτωπο. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες.

Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα στις επόμενες 7-15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα. Ενώ σε 4 μήνες η βουτιλιδική τοξίνη έχει φύγει από τους μυς και αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.

Ένα νέας γενιάς υαλουρονικό οξύ (Juvederm Ultra) προσφέρει άμεση και μακράς διαρκείας απάλυνση των γραμμών του προσώπου και είναι το μοναδικό εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος που περιέχει αναισθητικό - οπότε δεν χρειάζεται να προηγηθεί τοπική αναισθησία από τον γιατρό.

Λόγω του ότι το “Juvederm Ultra” περιέχει λιδοκαḯνη, που μειώνει τον πόνο, η όλη διαδικασία έγχυσης είναι περισσότερο ανεκτή.
Το “Juvederm” αποτελεί μια νέα κατηγορία εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέως εγκεκριμένη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη διόρθωση των μετρίων έως σοβαρών ρυτίδων και πτυχώσεων.

Το 75% των ασθενών διατήρησαν βελτίωση κατά 1 βαθμό ή και περισσότερο, για έως και 1 χρόνο. Το 97,9% των ασθενών αξιολόγησαν τα αποτελέσματα του “Juvederm Ultra 3” με «άριστα» ή «καλά».
Η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι: η ηλικία, το σημείο έγχυσης, η ποσότητα του υλικού που εγχύεται, η ποιότητα του δέρματος, ο τρόπος ζωής και η κατάστασης της υγείας του ατόμου.

Χάρη στο “Juvederm Ultra” μια γυναίκα μπορεί να επιτύχει μια αξιοπρόσεκτη βελτίωση στην εμφάνισή της, καθώς και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα που διαρκούν έως και ένα έτος.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Μεσοθεραπεία ενυδατώνει, συσφίγγει, τονώνει και αναπλάθει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη. Επίσης, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών, γι' αυτό και είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας.

Πρόκειται για μια θεραπεία που γίνεται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας αισθητικά προβλήματα όπως είναι η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος, οι ρυτίδες του προσώπου, η κυτταρίτιδα και άλλα.

Έτσι η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε διάφορες πάσχουσες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο (λαιμός, μέτωπο, ρινοπαρειακές πτυχές, ζυγωματικά, καθώς και στα σημεία του σώματος που υπάρχει κυτταρίτιδα κ.α.). Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα - φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλή.

Η θεραπεία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, διαρκεί περίπου μισή. Ανάλογα την περίπτωση συνήθως χρειάζεται ένας αριθμός συνεδριών (4-6) κάθε μια ή δύο εβδομάδες και θεραπεία συντήρησης κάθε 3-4 μήνες. Η μεσοθεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ
Έχοντας αποκτήσει μια πιο φωτεινή και λεία επιδερμίδα, μπορείτε να ολοκληρώσετε την περιποίηση της εμφάνισής σας, αποκτώντας μεταξένια και βελούδινα πόδια με τη βοήθεια της αποτρίχωσης με laser, χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα Laser Alexandrite, γρήγορα, ανώδυνα, οριστικά.

Θεωρείται ως το πιο εξελιγμένο σύστημα για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεθόδους και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθείτε σε αποτρίχωση με laser είναι να έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη από το μαύρισμα, έτσι ώστε να επιτύχετε ένα πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.


Το λέιζερ αποτρίχωσης στέλνει ενέργεια στους ιστούς του σώματος και εκείνοι με τη σειρά τους, απορροφώντας την ενέργεια αυτή, θερμαίνονται.

Στην περίπτωση της αποτρίχωσης, το λέιζερ Alexandrite στέλνει ενέργεια στους ιστούς, η οποία απορροφάτε επιδερμικά από στοιχεία που έχουν σκούρο χρώμα. Δηλαδή, από μαύρες ή καστανές τρίχες. Σαν αποτέλεσμα, τόσο ο θύλακας όσο και το στέλεχος απορροφούν τη θερμότητα από το λέιζερ και τελικά καταστρέφονται.

Είναι απόλυτα ασφαλές αφού είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να εξολοθρεύονται μόνο οι τρίχες, χωρίς να προκαλείται βλάβη σε άλλους ιστούς του σώματος. Ιδανικές υποψήφιες για λέιζερ είναι γενικά οι σκούρες επιδερμίδες. Η μέθοδος αποτρίχωσης με λέιζερ είναι ανώδυνη, θα νιώσετε μόνο ελαφρύ τσίμπημα.


Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος κι αν κάνετε λέιζερ (μουστάκι, μασχάλες, μπικίνι ή πόδια) θα πρέπει να προστατεύσετε στη συνέχεια την περιοχή από τον ήλιο για 4 με 7 ημέρες.
Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι πιο μόνιμο, συγκριτικά με άλλες μεθόδους.

Με την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα διαπιστώσετε ότι οι τρίχες καίγονται. Αρκεί να εμπιστευτείτε έναν καλό και έμπειρο γιατρό, ώστε να αποφύγετε να ενδεχόμενο να προκληθεί ένα ελαφρύ έγκαυμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο