Μέσα σε ένα κυκεώνα τάσεων που επικρατούν κάθε χρόνο & τροποποιούν το μακιγιάζ λίγα πράγματα παραμένουν σταθερά. Η φυσική εικόνα είναι σίγουρα ένα απο αυτά. Με τον όρο φυσικό μακιγιάζ χαρακτηρίζουμε ένα σύνολο “καλλιτεχνικών επεμβάσεων” μικρής εμβέλειας πάνω σε ένα πρόσωπο.

Στόχος εδώ δεν είναι να εξαφανίσουμε απόλυτα, τυχόν προβλήματα ή να μεταμορφώσουμε ένα πρόσωπο, αλλά να αναδείξουμε έντεχνα μία πραγματική εικόνα.

Ενώ κάτι τέτοιο δείχνει εύκολο μιας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη έμπνευση και εξεζητημένα υλικά, σπάνια είναι εφικτό, αφού το μακιγιάζ έχει την τάση να μας παρασύρει πάντα ένα βήμα πιο μακριά. Μία και βασική οδηγία για κάτι τέτοιο είναι: Μην υπερβάλετε στις ποσότητες

Ξεκινήστε με ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο. Προσπαθήστε να αποφύγετε τελείως τις λιπαρές βάσεις ακόμα και σε ένα πρόσωπο που μπορεί να τις χρειάζεται. Σε ένα ώριμο ή απαιτητικό δέρμα, μια αμπούλα που θα συνδυάζει ενυδάτωση και σύσφιξη είναι αρκετή.

Επιλέξτε ένα make up με υψηλή περιεκτικότητα σε φωτοαντανακλαστές και υγρασία. Τα περισσότερά υγρά make up διαθέτουν ειδικό δοσομετρητή. Απλώστε μία λεπτή στρώση χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγαράκι ή το ειδικό πινέλο του make up που θα εξασφαλίσει ομοιόμορφο φινίρισμα.

Αν τα δερματικά προβλήματα είναι αξεπέραστα και χρειάζεται να μπείτε στην διαδικασία εφαρμογής του καμουφλάζ, περιορίστε την ποσότητα και αναμείξτε το καμουφλάζ με μία πολύ ενυδατική και ελαφριά βάση. Σταθεροποιήστε το αποτέλεσμά με μία διάφανη και μακράς διαρκείας πούδρα.

Μην προτιμήσετε την compact μορφή, γιατί η κάλυψη και η ματ εμφάνιση που θα δώσει θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται “στημένο”. Χρησιμοποιήστε αντί για ένα συμβατικό κονσίλερ, φωτοαντανακλαστές για να δώσετε σε σκοτεινές περιοχές και λεπτές γραμμές φωτεινότητα και λείανση.

Οι διαφορά από τα απλά στίκ, είναι ότι οι φωτοαντανακλαστές έχουν ρευστή μορφή, δεν βαραίνουν το πρόσωπο και ενεργούν άψογα όταν έρθουν σε άμεση επαφή με το φως.

Δημιουργείστε φυσικές γωνίες με πούδρα φωτοσκιάσεων. Το ανάλαφρο μπρονζέ χρώμα είναι ιδανικό. Προτιμήστε την ελαφριά περλέ απόχρωση τους αν το μακιγιάζ αυτό συνοδεύει μία καλοκαιρινή εμφάνιση. Επιπλέον μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν ένα πολύ φυσικό ρουζ για το τελείωμα.

Περιποιηθείτε τα φρύδια χτενίζοντας τα με το ειδικό πινέλο. Μπορείτε να τονίσετε την φυσική τους πορεία με μια διάφανη μάσκαρα που ταυτόχρονα θα τα γυαλίσει και θα τα σταθεροποιήσει. Επέμβετε μόνο στα σημεία που χρειάζονται γέμισμα με μολύβι αντίστοιχου χρώματος και όχι σε όλο το φρύδι, αν αυτό δεν είναι τελείως απαραίτητο.

Δώστε προσοχή στα μάτια. Χρησιμοποιήστε μάτ σκιές σε τόνους εκρού, μπεζ, πολύ απαλού ροζ ή αχνού κίτρινου για το κινούμενο βλέφαρο και ανοίξτε τους τόνους στη περιοχή ακριβώς κάτω από το φρύδι. Οι περλέ σκιές δεν είναι πάντα απαγορευτικές αν χρησιμοποιηθούν σε ελάχιστη ποσότητα πάνω από τις ματ.

Απλά μην τις αφήσετε να κυριαρχήσουν.

Χρησιμοποιήστε το καφέ σε μολύβι για την εξωτερική γωνιά του ματιού προκειμένου να πέτυχε ένα ανάλαφρο ανέβασμα των ματιών και σβήστε το με ανοδική πορεία για να αποφύγετε μεγάλες ποσότητες σκιών. Αν χρειαστείτε extra έκφραση στις εξωτερικές γωνίες μην ξεφύγετε απο τις καφέ μπεζ αποχρώσεις απλά παίξτε με τον τόνο.

Κάντε ξεκάθαρο το βλέμμα υπογραμμίζοντας το μάτι εσωτερικά με λευκό μολύβι και διαχωρίστε την γραμμή των κάτω βλεφαρίδων σβήνοντας μια πολύ λεπτή γραμμή από το καφέ μολύβι προς τα έξω.

Τονίστε το βλέμμα με μάσκαρα που διαχωρίζει και δίνει μήκος στις βλεφαρίδες. Θυσιάστε για λίγο τον όγκο, αφού μια βαριά μάσκαρα θα κάνει τα μάτια να φαίνονται αφύσικα έντονα.

Προσθέστε ρουζ σε τόνους ροδακινί ή απαλού ροζ για να δώσετε εικόνα υγείας στο πρόσωπο ,ενώ μπορείτε να περάσετε ότι έχει απομείνει στο πινέλο σας πάνω απο τα βλέφαρα και να εναρμονίσετε έτσι όλο το μακιγιάζ.

Σχηματίστε τα χείλη με μολύβι αντίστοιχο της φυσικής τους αιμάτωσης. Οι γραμμές εδώ δεν πρέπει να είναι εμφανείς οπότε εγκαταλείψτε την ιδέα να τροποποιήσετε το αρχικό τους σχήμα με το μολύβι. Αντίθετα μπορείτε να επιλέξετε ειδικές βάσεις, που θα δώσει την αίσθηση του όγκου γεμίζοντας τις ψιλές ρυτίδες των χειλιών και θα σταθεροποιήσει το κραγιόν ή το lip gloss στους τόνους του ροδακινί, ή του ροζ για τα δυο τελευταία.

Αποφύγετε έντονα περλέ κραγιόν αλλά βασιστείτε σε ένα δροσερό και ανάλαφρο gloss.

Το φυσικό - γυμνό look έχει μεγάλα πλεονεκτήματα : 

  • Μπορεί να εφαρμοσθεί στις περισσότερες των περιπτώσεων. 
  • Είναι η Νο 1 επιλογή της πλειοψηφίας των πελατών ενός ινστιτούτου, αφού φαίνεται οικείο σε όλες. 
  • Μπορεί να εφαρμοσθεί εύκολα στην απλή του μορφή από την ίδια την πελάτισσα. 
  • Μπορεί να ανανεωθεί ή να μετατραπεί σε έντονο και βραδινό ανά πάσα στιγμή.
...Και μην ξεχνάμε ότι το φυσικό μακιγιάζ είναι και πάλι στη μόδα, όχι ότι έφυγε ποτέ...

Πηγές:
Γράφει η Βούλγαρη Μαρία Υπεύθυνη make up artist MGA - MALU WILZ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!