Είναι γνωστή σε όλες μας πόσο αντιαισθητική είναι η εμφάνιση που έχουν τα μπράτσα μας και το εσωτερικό των μηρών όταν έχουν χαλαρώσει. Η εικόνα αυτή είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν ανασηκώνουμε τα χέρια μας και αυτά δείχνουν αρκετά πλαδαρά, αφού το περιττό λίπος φαίνεται εντονότερα. Έτσι αρκετές από εμάς αποφεύγουμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας φορέματα, που αφήνουν εκτεθειμένα τα μπράτσα, τους ώμους ή και τα πόδια. Η όψη αυτή, εκτός του ότι είναι αρκετά αντιαισθητική, προδίδει και την ηλικία μιας γυναίκας, ειδικά όταν το πρόσωπο βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Η χαλάρωση στις περιοχές αυτές, προέρχεται συνήθως από αυξομείωση βάρους ή μετά από μια εγκυμοσύνη. Άλλωστε το δέρμα στην περιοχή των μπράτσων είναι λεπτό και εξαιτίας της ανατομίας της περιοχής που επηρεάζεται από την βαρύτητα το λίπος κρέμεται, με αποτέλεσμα να πέφτει και πιο εύκολα. Σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η βραχιοπλαστική, δηλαδή αφαίρεση λίπους και δέρματος με χειρουργική επέμβαση, είτε λιποαναρρόφηση για την περιοχή των μηρών, αν υπάρχει συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή και το δέρμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Στην περίπτωση που η χαλάρωση που παρουσιάζεται στην περιοχή είναι μικρή έως μέτρια και η γυναίκα δεν χρειάζεται ή δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τότε η μέθοδος σύσφιξης με την τεχνολογία που προσφέρουν οι ραδιοσυχνότητες στα σημεία που το έχει ανάγκη είναι η ιδανική λύση.

Το μηχάνημα Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες, τόσο μονοπολική όσο και διπολική, για τη βελτίωση της εμφάνισης του σώματος. Το σύστημα Accent βοηθά στη λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κάποιος επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη στα μπράτσα. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.

Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία Accent στο σώμα. Επίσης στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και να προκαλέσει σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στο γόνατο, στο μπούτι, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Το Accent διαθέτει για τις θεραπείες σώματος δύο κεφαλές την μονοπολική (Unilarge) η οποία μεταφέρει τη θερμότητα στους ιστούς, καθώς επίσης και την κεφαλή (Uniform) η οποία συνδυάζει τη μονοπολική ραδιοσυχνότητα με μασάζ για καλύτερη λεμφική παροχέτευση. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 10-15 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να γίνεται συνδυαστικά με τη μέθοδο Endermologie που κάνει λεμφικό μασάζ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο