Dr Βλαδένη Τάνια, Δερματολόγος

Αποτελεί ένα σοβαρό όπλο για την πρόληψη της γήρανσης όταν εφαρμόζεται σε νεαρές ηλικίες και για την καταπολέμησή της όταν αυτή έχει ήδη εμφανιστεί.

Βάζοντας μέσα στο δέρμα διάφορες ουσίες (βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία κ.α) που είναι απαραίτητες για τη δομή και την ανάπτυξη της επιδερμίδας επιτυγχάνουμε εντυπωσιακή  σύσφιξη, ενυδάτωση, τόνωση και ανάπλαση γενικά του δέρματος, στο πρόσωπο καο το σώμα.

Εφαρμόζοντας ειδικό πρωτόκολλο έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα  επίσης στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Πρόκειται για σχετικά ανώδυνη μέθοδο και εφαρμόζεται με διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ( μικροενέσεις).

Ο συνδυασμός δε της μεσοθεραπείας με ραδιοσυχνότητες αποτελεί σήμερα δυναμικό μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης της γήρανσης του δέρματος.Οι θεραπείες χρησιμοποιούν απαλή αναρρόφηση ώστε να διπλώνει και να κάνει μασάζ στο σημείο όπου είναι εγκατεστημένη η κυτταρίτιδα. Αυτό αυξάνει την κυκλοφορία, ενεργοποιεί τον υποδόριο ιστό και τα βαθύτερα στρώματα λίπους και μυών. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος βοηθά στη σμίκρυνση των λιποκυττάρων. Αυτό πιστεύεται ότι είναι ένας από τους λόγους για την καλυτέρευση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Αξιοποίηση της μεσοθεραπείας και στο αφυδατωμένο δέρμα 

Το καλοκαίρι το δέρμα αφυδατώνεται και  έχει ξηρή, τραχιά όψη και υφή που συχνά δίνει την εντύπωση χαρτιού κατά την αφή και παρουσιάζει μικρά σπασίματα και απολέπιση. Το ph της επιδερμίδας είναι αλκαλικώτερο από το φυσιολογικό.

Αφυδάτωση του δέρματος παρατηρείται όταν η περιεκτικότητα της κεράτινης στιβάδας σε νερό είναι μικρότερη από 10%. Η αφυδάτωση έχει άμεσο αντίκτυπο στη δράση των ενζύμων, που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των διαφόρων συστατικών της κεράτινης στιβάδας και για την προστασία της και επομένως έχει άμεσες συνέπειες στην όψη και την αφή του δέρματος.

Περίπου το 70% του βάρους ενός ατόμου αποτελείται από νερό, από το οποίο το 18 με 20% βρίσκεται στα δερμικά στρώματα. Με την ηλικία, το ποσοστό αυτό μειώνεται και όλος ο οργανισμός αρχίζει να φθείρεται. Βέβαια, για κάθε ηλικία η διαδικασία αφυδάτωσης εξαρτάται από την ίδια τη φύση της επιδερμίδας. Η αφυδάτωση οδηγεί γρήγορα στην εμφάνιση ρυτίδων.

Μεσοθεραπεία Κορμού

Γίνεται κυρίως για σύσφιξη και ενδείκνυται καλοκαιρινούς μήνες μέχρι  τέλη Ιούλη.

Η μεσοθεραπεία σύσφιξης γίνεται σε περιοχές του σώματος όπως οι γλουτοί, η κοιλιά,  οι μηροί, η έσω επιφάνεια των βραχιόνων αλλά και το ντεκολτέ και κυρίως τα γόνατα, που εμφανίζουν συχνά επιδερμική χαλάρωση και ρυτίδες λόγω της ηλικίας, της μείωσης των αποθεμάτων κολλαγόνου, της κακής ενυδάτωσης των ιστών αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής - μειωμένη σωματική άσκηση.

Η μεσοθεραπεία των ματιών

αφορά δυο είδη:

1.Ενέσιμη

Σε βάθος 0,5 έως 1 mm εγχέουμε στο δέρμα με μια πολύ μικρή βελόνα, ένα κοκτέιλ από υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση της περιοχής, βιταμίνης C για λάμψη και οργανικού πυριτίου για σύσφιξη.

2.Μη ενέσιμη

Με την μη επεμβατική μέθοδο του dermaroller, προκαλούμε μικρές διόδους στο δέρμα ώστε να διεισδύσουμε τα απαραίτητα συστατικά. Ταυτόχρονα, αυτές οι μικροί δίοδοι προκαλούν την ενεργοποίηση των ινοβλαστών ώστε να παραχθεί κολλαγόνο και ελαστίνη.

Αποτελέσματα:

  • Ενυδάτωση σε βάθος
  • Τόνωση αιματικής κυκλοφορίας
  • Σύσφιξη
  • Βελτίωση των μαύρων κύκλων στα μάτια
  • Αυτόλογος μεσοθεραπεία  για θεραπεία τριχόπτωσης

Η κύρια αιτία της τριχόπτωσης είναι η ελάττωση της αιμάτωσης του τριχοθυλακίου που καταλήγει σταδιακά στην απώλεια της τρίχας. Ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει κανείς αυτή την κατάσταση είναι να βοηθήσει την αιμάτωση του τριχοθυλακίου. Το PRP με τη δράση του προκαλεί νεοαγγειογένεση χτυπώντας με αυτό τον τρόπο την γενεσιουργό αιτία της τριχόπτωσης.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου έχουν αποδειχθεί και μπορούν να παρακολουθηθούν και να τεκμηριωθούν με τη μέθοδο του φωτοτριχογράμματος. Μπορεί να δει κανείς επιστημονικά στην πράξη παραμετροποιημένα αποτελέσματα και να παρακολουθήσει την εξέλιξη της θεραπείας του.

Ακόμη, η αυτόλογος μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για να ενισχύσει τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών. Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών η λήπτρια περιοχή ενισχύεται με την έγχυση του PRP, αποδίδοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα