Τα τελευταία χρόνια τα αιθέρια έλαια μπήκαν δραστικά στην αισθητική. Με αυτά μπορούμε να κάνουμε διάφορες θεραπείες, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, κάνοντας μόνο μασάζ. Επιδρούν πάντα σε ολόκληρο το σώμα. Η διείσδυση μέσω του δέρματος διαρκεί περισσότερο και η επίδραση δεν περιορίζεται μόνο σε μια καθορισμένη περιοχή. Ο δρόμος τον οποίο παίρνουν τα αιθέρια έλαια μέσα στο σώμα είναι συχνά διαφορετικός.

Μπορούν να απορροφηθούν από διάφορα όργανα και η έκκρισή τους έξω από το σώμα μπορεί να είναι επίσης πολύ διαφορετική, όπως ούρα, πνεύμονες, δέρμα, πολλές φορές και σε συνδυασμό. Ο διασκορπισμός γίνεται με ανταλλαγή των διάφορων σωματικών υγρών και των ιστών. Από εκεί έρχονται στα όργανα και μπορούν να αναπτύξουν πλήρως τη δράση τους. Η διάρκεια παραμονής τους είναι διαφορετική σε έναν ενήλικα, είναι από 20 λεπτά έως 24 ώρες.

Τα αιθέρια έλαια είναι σαν να γνωρίζουν ακριβώς πού χρειάζονται και πού μπορούν να αφήσουν τη δραστική τους ενέργεια. Επιδρούν πολύ δυνατά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και πετυχαίνουν πότε μια χαλάρωση και πότε μια διέγερση και κατά δεύτερο λόγο μια συνολική ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε ότι και σε έναν υγιή οργανισμό αυξάνεται ο κανονικός τόνος. Τα αιθέρια έλαια αυξάνουν επίσης και τη δραστηριότητα του δέρματος και επιδρούν αντισηπτικά υποστηρίζοντας τον προστατευτικό όξινο μανδύα. Βοηθούν στην αποκατάσταση των καμμένων ή τραυματισμένων υγρών.

Τα αιθέρια έλαια ως θεραπευτικά μέσα

Οι επιδράσεις σε πολλές ασθένειες είναι σημαντικές.Θα αναφέρω μερικές ασθένειες στις οποίες μπορούν να ωφελήσουν τα έλαια: αδυναμίες, ακμή, αλλεργίες, αμυγδαλές, άμυλα του σώματος, αναπνευστικό, προβλήματα ανάπτυξης, απολύμανση, αρθρίτιδα, αρτηριοσκλήρωση, άσθμα, αϋπνίες, δερματοπάθειες, δυσκοιλιότητα, έκζεμα, τσιμπήματα από έντομα, έρπης, ηλίαση, ημικρανίες, ιγμορίτιδα, καλόγεροι, κάλοι, κατάθλιψη, κιρσοί και κλιμακτήριος.

Τα αιθέρια έλαια ανήκουν στις λεγόμενες διεγερτικές ουσίες, οι οποίες διεγείρουν το άρρωστο σώμα σε άμυνα, αυξάνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, έχουν χρήση όχι μόνο σαν αντισηπτικά αλλά και σαν συντηρητικά σε τρόφιμα και καλλυντικά.

Τα αιθέρια έλαια τα οποία βοηθούν στα διάφορα σωματικά προβλήματα είναι τα ακόλουθα:

Σκελετικό και μυϊκό σύστημα: φασκομηλιά, νούμερο 2 oil, σανταλόξυλο, βασιλικός, γιασεμί, γεράνι, δεντρολίβανο, λεμονόχαρτο.

Νευρολογικά περιστατικά: λεβάντα, λεμονόχαρτο (μυϊκή τόνωση), γεράνι (για μασάζ πλάτης, δημιουργεί καλή κυκλοφορία στο αίμα), δεντρολίβανο (περιοχές γλουτών και ευρειαγγείες), Νο 2 oil, βασιλικός πολτός (σε όλη την πλάτη και τη ράχη).

Αγγειακά κυκλοφοριακά προβλήματα: φασκομηλιά (για πλάτη), γιασεμί (πρόσθιο μέρος του σώματος), γεράνι (για τους μηρούς)

Στρες και νευρικό σύστημα: σανταλόξυλο, φασκομηλιά, Νο 2 oil, βασιλικός πολτός, γεράνι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο