Στις περιπτώσεις που το λίπος δεν υποχωρεί ομοιόμορφα, όποια κι αν είναι η δίαιτα ή οι ασκήσεις που εφαρμόζονται, υπάρχουν πιθανότητες να μην πρόκειται για συνηθισμένο λίπος, αλλά για κυτταρίτιδα.

Ένα από τα πιο κοινά , ενοχλητικά και δυσάρεστα προβλήματα που παραμορφώνουν την σιλουέτα. Το πρόβλημα είναι τόσο συνηθισμένο, ώστε 8 στις 10 γυναίκες κάθε βάρους και κάθε ηλικίας, να έχουν αυτές τις αντιαισθητικές μάζες.

Πολλές φορές συμβαίνει να αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα σαν ένα απλό κοινό λίπος. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που ένα είδος αποθέματος βρίσκεται στο επάνω μέρος των μυών, και η υφή του εξογκωμένου δέρματος παρουσιάζει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Όλες αυτές οι δυσμορφίες της σιλουέτας οφείλονται στην κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι λοιπόν το λίπος εκείνο, το οποίο δεν υποχωρεί με την κοινή δίαιτα και άσκηση. Οι κυτταριδικές πλάκες δεν αποτελούνται από απλό λίπος, αλλά από μια κολλώδη ουσία, καμωμένη από νερό, λίπος και απορρίμματα.

Οι δίαιτες με βάση τις θερμίδες διαλύουν το λίπος στα διάφορα μέρη του σώματος, αλλά η κυτταρίτιδα παραμένει. Η δίαιτα που ταιριάζει στην κυτταρίτιδα, είναι εκείνη που καθαρίζει το σώμα από τα πλεονάσματα τοξινών και νερό, χωρίς να το αναγκάζει να διαλύσει το λίπος σε περιοχές που δεν χρειάζεται, διότι το συνηθισμένο λίπος διαμοιράζεται, ενώ η κυτταρίτιδα διαλέγει τα μέρη στα οποία εντοπίζεται.

Όταν η κυτταρίτιδα βρίσκεται στα πρώτα στάδια, στην όψη δεν διαφέρει πολύ από το κοινό λίπος. Για την αναγνώριση, αρκεί να πιέσει κανείς τους ιστούς ανάμεσα στις παλάμες των χεριών. Εάν υπάρχει κυτταρίτιδα, το δέρμα έχει την όψη του φλοιού του πορτοκαλιού και παρουσιάζει μια ευαισθησία, η οποία δεν υπάρχει στις περιοχές, που δεν έχουν προσβληθεί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων