Η ακμή, η έκθεση στον ήλιο και στην μόλυνση, η εγκυμοσύνη, το στρες, η κούραση, το κάπνισμα αλλά και ο μηχανισμός γήρανσης κάνουν το δέρμα να χάνει τη νεανική του λάμψη, υφή και τόνο. Ουλές, μεγάλοι πόροι, λεκέδες, θαμπάδες, λεπτές ρυτίδες αλλά και τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια.

Το δέρμα κουράζεται και ο μηχανισμός ανάπλασής του εξασθενεί.

Ο ρυθμός της σύνθεσης του κολλαγόνου δεν ακολουθεί τον επιταχυνόμενο ρυθμό της αποδόμησής του. Το διαθέσιμο κολλαγόνο μειώνεται και έτσι το δέρμα χάνει την πολύτιμη αυτή πρωτείνη που αποτελεί το βασικό δομικό στοιχείο του.

Οι τοπικές ενέσεις ζωικού ή τεχνητού κολλαγόνου γεμίζουν τις ρυτίδες μια προς μια, χωρίς όμως να μπορούν να επηρεάσουν το γενικό ισοζύγιο κολλαγόνου.

Η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει όχι μόνο τα σημάδια της γήρανσης αλλά και την βασική αιτία της γήρανσης του δέρματος. Οι μη επεμβατικές μέθοδοι όπως τo βαθύ χημικό peeling, η δερμαπόξεση με μηχανικό τρόπο ή με laser σε συνδιασμό με χειρουργικές μεθόδους όπως το lifting έχουν θεαματικά αποτελέσματα αλλά απαιτούν την 'απόσυρση' των ασθενών από τις δραστηριότητές τους για διάστημα που ποικίλλει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την μέθοδο που θα επιλεγεί.

Το Fraxel είναι το πρωτοποριακό laser νέας τεχνολογίας το οποίο έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό ΟργανισμόΦαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος. Η θεραπεία με το Fraxel εφαρμόζεται σε ασθενείς με ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, ουλές και ραγάδες, μέλασμα, φακίδες και κηλίδες.

Μετά από την θεραπεία με το Fraxel oι ασθενείς επιβεβαιώνουν και επιπλέον οφέλη όπως δέρμα απαλό, λείο και σφριγηλό.

Κάθε βολή του Fraxel δημιουργεί εκατοντάδες κάθετες κυλινδρικές περιοχές που διαπερνούν τις στοιβάδες του δέρματος, ενεργοποιώντας έτσι τον μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου. Κάθε μια από τις περιοχές αυτές δεν υπερβαίνει σε διάμετρο τον πόρο μιας τρίχας και περιβάλλεται από υγιή ιστό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος. Κάθε θεραπεία στοχεύει στο 20- 25%της συνολικής επιφάνειας του δέρματος.

Φυσικά, λόγωτης τμηματικής θεραπείας η οποία επιτυγχάνεται μόνο με το Fraxel, το δέρμα δεν εμφανίζει τον ερεθισμό που ήταν αποτέλεσμα θεραπειών με παλαιάς τεχνολογίας Laser τα οποία 'αποφλοίωναν' σε βάθος όλη την επιφάνεια του δέρματος.

Αποτέλεσμα της τμηματικής αυτής θεραπείας είναι γρήγορη επούλωση, χωρίς ενοχλητικούς ερεθισμούς που μπορούν να εμποδίσουν τη συνέχιση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας.

Το Fraxel χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στον λαιμό, τα χέρια, το στήθος αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου τα laser προηγούμενης γενιάς δεν είχαν εφαρμογή, λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών στις δομές του δέρματος.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη θεραπεία. Το δέρμα 'ξυπνάει' και αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ενώ τυχόν λεκέδες αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τα αποτελέσματα κάθε επόμενης θεραπείας εμφανίζονται όλο και πιο άμεσα.

Χρειάζονται 4-5 θεραπείες κάθε δύο με τρείς εβδομάδες ώστε να ενεργοποιηθεί το 100% του δέρματος της περιοχής. Κάθε θεραπεία διαρκεί από 25 έως 60 λεπτά. Μετά το τέλος της κάθε θεραπείας το δέρμα έχει ελαφρώς ροδαλή όψη όπως μετά από ηλιοθεραπεία.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποφυγή θεραπειών με μηχανήματα Laser απομιμήσεις τύπου Fraxel γιατί τα αποτελέσματά τους δεν είναι τα αναμενόμενα. Με το Fraxel, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας μπορούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να επαναφέρουν την υγιή και νεανική όψη στο πρόσωπό τους.

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στον κύριο Ε. Μπελλώνια μέσω του forum.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα