Καθώς το δέρμα έχει να υποστεί το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα, τον καιρό και τη ρύπανση όλη την ημέρα, το δέρμα χρειάζεται τρυφερή φροντίδα τη νύχτα.

Ακόμα και αν είστε κουρασμένη αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να ακολουθήσετε τα tips από την δερματολόγο Lisa Ginn.

Να καθαρίζετε το πρόσωπο το βράδυ

Μην πάτε για ύπνο αν δεν έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ σας. Αν το αφήσετε, ποτίζει το δέρμα τη νύχτα, προκαλώντας τράβηγμα των πόρων, που δείχνει το δέρμα μεγαλύτερο.

Η Ginn συνιστά να αφαιρείται το μακιγιάζ με προϊόν που έχει βάση έλαιο, που μπορεί να χειριστεί ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα χωρίς να τραβά το απαλό δέρμα. Χρησιμοποιείστε βαμβάκι για να σκουπίσετε το προϊόν ντεμακιγιάζ από το δέρμα. Συνεχίστε με απαλό καθαριστικό προσώπου.

Ενισχύστε το κολλαγόνο με τη βιταμίνη Α

Καθώς γερνάτε, το δέρμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο, που βοηθά στο να διατηρείται το δέρμα σφιχτό.

Αν δεν σταματά ποτέ η παραγωγή κολλαγόνου ή η βλάβη του δεν θα έχετε ρυτίδες, οι πόροι θα παραμείνουν μικροί, δεν θα έχετε σημάδια, και το δέρμα θα παραμείνει ωραίο και σφιχτό. Το κολλαγόνο είναι το κλειδί.

Για την ενίσχυση της παραγωγή του, που θα βοηθήσει την απάλυνση των ρυτίδων και τη μείωση της εμφάνισης των πόρων, η ειδικός συνιστά την εφαρμογή βιταμίνης A με τη μορφή είτε μιας συνταγής είτε με μη συνταγογραφούμενα ρετινοειδή κάθε νύχτα. Ως δώρο, τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξει το χρώμα των σκούρων κηλίδων

Βάλτε κρέμα ματιών

Tο δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι πιο λεπτό από άλλα μέρη του σώματος και γίνεται ακόμα λεπτότερο καθώς γερνάτε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κύκλους κάτω από τα μάτια.

Η Ginn σημειώνει να ψάξετε για κρέμα ματιών ή ορό με βιταμίνες A, C, E, ή K, που μπορούν να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση του δέρματος και στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων. Αν χρησιμοποιείτε ορό θα χρειαστείτε ελαφριά κρέμα από πάνω, για να παραμείνει το δέρμα ενυδατωμένο.

Αλλάξτε την πλευρά που κοιμάστε

Η Ginn δηλώνει ότι μπορεί να καταλάβει σε ποια μεριά κοιμάται κάποιος, καθώς το μισό πρόσωπο έχει περισσότερες ρυτίδες.

Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν αντιρυτιδικά μαξιλάρια, αλλά πριν ξοδέψετε, η ειδικός συνιστά να αρχίσετε τη νύχτα από την πλευρά που δεν επιλέγετε συνήθως.

Ακόμα και αν αλλάξετε πλευρό τη νύχτα, που προφανώς θα το κάνετε, θα περνάτε λιγότερη ώρα με τη μια πλευρά του προσώπου βυθισμένη στο μαξιλάρι. 'Η μπορείτε να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε ανάσκελα.

Να είστε ευτυχισμένη

Η Ginn τονίζει ότι για να φαίνεστε καλά πρέπει να νιώθετε έτσι. Απλώς βρείτε χρόνο να ευχαριστηθείτε τη ζωή, δηλώνει, καθώς αυτό που συμβαίνει μέσα μας σίγουρα φαίνεται στην εξωτερική εμφάνιση.

Περάστε λίγα λεπτά διαβάζοντας ένα αστείο βιβλίο ή παρακολουθώντας χιουμοριστικό βιντεάκι, πηγαίνετε μια βόλτα, τηλεφωνήσετε σε ένα φίλο ή απολαύστε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Όλα στο όνομα της ομορφιάς.

Επιμέλεια:  Εύη Ψωμιάδου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management