Τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατικές- αντιγηραντικές κρέμες που στη συσκευασία τους αναγράφεται ότι περιέχουν "βιταμίνη Α", "ρετινόλη", "ρετινοειδή". Η χρόνια χρήση τους σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε αν κοκκινίζετε τοπικά περισσότερο από το κανονικό.

Η ενυδάτωση πριν εκτεθούμε στον ήλιο πρέπει να γίνεται από το σπίτι και όχι στην παραλία ή κατά τις εξόδους σε ανοιχτούς χώρους. Μάλιστα η σωστή χρήση είναι να απλώνουμε την ενυδατική κρέμα, να περιμένουμε 5 λεπτά να απορριφθεί και ακολούθως να εφαρμόζουμε το αντιηλιακό. Αυτή η οδηγία ισχύει για όλο το σώμα.

Επιπρόσθετη φροντίδα για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, που καλό θα είναι να την εφαρμόζουμε, είναι η χρήση κρέμας με βιταμίνη C, την οποία τοποθετούμε όπως την υδατική, δηλαδή κάτω από το αντιηλιακό και λίγο πριν. Αυτή η βιταμίνη έχει φωτοπροστατευτική και λευκαντική δράση, ενώ βοηθάει και στην πρόληψη του μελάσματος (πανάδα). Η βιταμίνη C όταν βγαίνει από το σωληνάριο, δεν πρέπει να είναι κίτρινη αλλά λευκή.

Αρκετές είναι και οι γυναίκες που πιστεύουν, λανθασμένα, πως το μέικ-απ προστατεύει από μόνο του, αλλά αυτό δεν ισχύει, εκτός αν στη συσκευασία του αναγράφεται πως έχει και δείκτη προστασίας (ειδικά σκευάσματα).

Θυμηθείτε ότι μετά το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε ντους, διότι το αλάτι και το χλώριο αντίστοιχα ξηραίνουν το δέρμα.

Πηγές:
premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου