Η αδυναμία να πετύχουν ή να διατηρήσουν μία σκληρή στύση, αποτελεί το πιο συχνά εμφανιζόμενο σεξουαλική πρόβλημα για τους άνδρες. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες άνδρες από 27 χώρες του κόσμου, έδειξε ότι μόνον οι μισοί μπορούν να πετύχουν και να διατηρήσουν στύση αρκετά καλή για σεξουαλική επαφή.

Τα αίτια που την προκαλούν είναι πολλά, με αποτέλεσμα πολλοί άνδρες να έχουν στυτική δυσλειτουργία. Η ηλικία είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση στυτική δυσλειτουργίας. Μία άλλη κατηγορία αιτίων είναι τα οργανικά αίτια, δηλαδή διάφορες παθήσεις του καρδιαγγειακού (υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, σακχαρώδης διαβήτης) ή παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας.

Άλλη κατηγορία παθήσεων είναι τα ψυχολογικά αίτια, καθώς και παράγοντες που έχουν να κάνουν με συνήθειες ή τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα. Συνήθως τα ψυχολογικά αίτια επικάθονται πάνω στα οργανικά και επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, νευρολόγος - ψυχίατρος κ. Θάνος Ασκητής, μιλάει στο Iatronet.gr για το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα