του Νικόλα Γεωργιακώδη

Για κάποιους η δουλειά είναι δουλεία, για άλλους η δουλειά είναι ευχαρίστηση. Για κάποιους άλλους η δουλειά είναι… όνειρο. Τι εννοούμε; Την ίδια στιγμή που μερικά εκατομμύρια κόσμου εργάζονται για να βγάλουν τα προς το ζην κάνοντας κάτι κουραστικό και ενίοτε ανιαρό, κάποιοι άλλοι βγάζουν χρήματα επιδιδόμενοι σε ασχολίες όπως η δοκιμή νεροτσουλήθρας, η μελέτη πινγκουΐνων και η επιστασία σε παραδεισένια νησιά. Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή.

Δοκιμαστής πολυτελών κρεβατιών

Στις αρχές του έτους, το ξενοδοχείο Finn στο Ελσίνκι έβαλε αγγελία αναζητώντας κάποιον «επαγγελματία ύπνου» για να περάσει 35 ημέρες στις πολυτελείς του σουίτες δοκιμάζοντας τα κρεβάτια και να γράψει τις εντυπώσεις του στο blog του ξενοδοχείου. Ο νικητής μοιράστηκε την εμπειρία του από έναν μήνα… ξάπλας στην σχετική κατηγορία στο site του ξενοδοχείου εδώ, όμως όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου, σκοπεύει να επαναλάβει το casting και δέχεται ήδη αιτήσεις στην σελίδα του στο Facebook. Βασικές προϋποθέσεις για τους υποψήφιους είναι να μιλούν άριστα την αγγλική και την φινλανδική γλώσσα.

Επιστάτης σε εξωτικό νησί

Θυμάστε τον Ben Southall; Πρόκειται για τον ξανθομάλλη βρετανό ο οποίος το 2009 νίκησε σε διαγωνισμό ανάμεσα σε άλλους 35.000 υποψηφίους από όλο τον κόσμο, για να αποκτήσει μια θέση επιστάτη στο ειδυλλιακό Hamilton Island στο Great Barrier Reef. Ανάμεσα στα καθήκοντα του ήταν το κολύμπι, η εξερεύνηση και το χαλάρωμα στις ξαπλώστρες, και η αναγραφή των εμπειριών του σε ένα blog για την προώθηση της περιοχής. Μπορεί έκτοτε να χώρισε με την κοπέλα του και να τον τσίμπησε μια δηλητηριώδης μέδουσα στα νερά του νησιού, όμως σήμερα με τον μισθό των 70 χιλιάδων λιρών που τσέπωσε τότε, ζει σε μια πολυτελή βίλλα.

Δοκιμαστής σοκολάτας

Στις αρχές του έτους, μια γυναίκα εν ονόματι Jane Ballinger έγινε η πρώτη επίσημη δοκιμάστρια της εταιρείας Cadbury, έχοντας την ευκαιρία να γευτεί τις σοκολατένιες δημιουργίες της πριν αυτές βγουν στα ράφια των καταστημάτων. Η θέση της ήταν περισσότερο τιμητική παρά ουσιώδης, αφού δεν είχε κάποιο οικονομικό όφελος από αυτό, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση της ακόμα και αμισθί; Μια άλλη Βρετανίδα, η Sue Stone, δοκιμάζει εδώ και 27 χρόνια παραπάνω από 20 ποικιλίες σοκολάτας καθημερινά για λογαριασμό της εταιρείας Thorntons, με την διαφορά όμως ότι η αύξηση του ζαχάρου της συνοδεύεται με έναν άκρως ικανοποιητικό μισθό μερικών χιλιάδων λιρών μηνιαίως.

Πινγκουινολόγος

Δεν πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο. Η Ζωολογική Κοινότητα του Λονδίνου έχει πράγματι στα μέλη του έναν επαγγελματία μελετητή των συμπαθέστατων ζώων εν ονόματι Tom Hart, ο οποίος μελετά, μεταξύ άλλων, τις απειλές για τους πιγκουίνους της Αρκτικής.

Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Στις αρχές του έτους, ο Sebastian Smith απέκτησε την δουλειά των ονείρων του, ως δοκιμαστής νεροτσουλήθρας για τον κολοσσό First Choice. Οι υποχρεώσεις του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το ταξίδι σε τουριστικά θέρετρα σε όλον τον κόσμο και ο έλεγχος του ύψους, της ταχύτητας, της ποσότητας του νερού, της προσγείωσης, της αδρεναλίνης από την κατάβαση καθώς και όλες τις πτυχές της ασφάλειας μιας νεροτσουλήθρας. Ο προκάτοχός του Tommy Lynch, χαρακτήρισε την δουλειά ως «την καλύτερη του κόσμου». Λογικό, αφού ο ετήσιος μισθός ανέρχεται στις 20 χιλιάδες λίρες τον χρόνο.

Δοκιμαστής παγωτών

Το επάγγελμα – όνειρο του κάθε παιδιού (και μερικών ενηλίκων) αφορά την δοκιμή παγωτών για το κατά πόσο έχουν την κατάλληλη αναλογία συστατικών, αλλά και την συνεισφορά στην δημιουργία των γεύσεών τους μέσα από συμβουλές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Alson Gray, η οποία εδώ και 15 περίπου χρόνια δοκιμάζει παγωτά για την εταιρεία Haagen Dasz και συμμετέχει στην ομάδα η οποία είναι υπεύθυνη για την «κατασκευή» νέων γεύσεων, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα χρόνο.

Γελωτοποιός

Μπορεί η παράδοση των αυλικών γελωτοποιών να παρήκμασε με τον θάνατο του βασιλιά Καρόλου του Α’, όμως στην Βρετανία φαίνεται πως το επάγγελμα αναβιώνει. Ο οργανισμός διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομίας της χώρας διαθέτει την μοναδική επίσημη ομάδα γελωτοποιών αυτήν τη στιγμή στον κόσμο με παραπάνω από τριάντα μόνιμα μέλη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα