της Έλενας Μπούλια

Πολλοί άνδρες τείνουν να θεωρούν τη χαλάρωση ως χάσιμο χρόνου. Έχοντας μεγαλώσει και ανατραφεί με την υλιστική νοοτροπία πως πρέπει να είναι συνεχώς παραγωγικοί και χρήσιμοι, νιώθουν συχνά ενοχές αν αφιερώσουν λίγο χρόνο –και χρήμα- στον εαυτό τους και στην πνευματική και σωματική τους ευεξία.

Ωστόσο, ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα ζεστό μπάνιο σε αιθέρια έλαια ή μία αναζωογονητική θαλασσοθεραπεία προσώπου, μπορούν να έχουν τόσο ευεργετικά αποτελέσματα όσο μία άσκηση γιόγκα ή, πιο απλά, ένας καλός νυχτερινός ύπνος.



Έρευνες, μάλιστα, έχουν αποδείξει πως οι θεραπείες αντί-στρες, όπως είναι το spa, μπορούν να απελευθερώσουν την συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια, να ξορκίσουν τις επικίνδυνες επιπτώσεις του άγχους, να μετριάσουν τα σημάδια κατάθλιψης και έτσι να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βελτιώσουν την καρδιοαγγειακή υγεία.

Άλλωστε σε ποιόν άνδρα δεν αρέσει να τον χαϊδολογούν, να του ”ζυμώνουν” την πλάτη, να του ταρακουνούν τους μύες των ποδιών και να του χτυπούν ελαφρά τα μπράτσα;

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συλλόγου Spa, ο αριθμός των ανδρών που εξωτερικεύουν αυτή τους την ανάγκη όλο και αυξάνεται, αποτελώντας πλέον το 29% των επισκεπτών σε κέντρα spa.

Μάλιστα, οι πιο εξοικειωμένοι, δεν περιορίζονται μόνο στο ”μασάζ για αθλητές” και στο μανικιούρ, αλλά αποζητούν θεραπείες σώματος με αιθέρια έλαια και body wraps με φύκια.

Τα καλά νέα, για τους άνδρες που πραγματικά επιθυμούν να αφεθούν στην απόλυτη χαλάρωση, είναι πως και στην Ελλάδα έχουν, τον τελευταίο καιρό, δημιουργηθεί προγράμματα spa αποκλειστικά για άνδρες, όπως π.χ.

εξειδικευμένες θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν τον ερεθισμό από το ξύρισμα ή το αφυδατωμένο δέρμα που εκτίθεται σε ξηρές κλιματικές συνθήκες. Στα προγράμματα που σας προτείνουμε δε θα βρεθείτε άβολα στριμωγμένος με ένα μάτσο γυναίκες, ενώ μπορείτε να απολαύσετε το θερμό λουτρό σας σε ένα μεμονωμένο δωμάτιο.

Divani Apollon Palace & Spa

Τα προγράμματα εδώ δίνουν μεγάλη έμφαση στη θαλασσοθεραπεία και στα ευεργετικά συστατικά της θαλάσσιας φύσης, όπως φύκια, θαλασσινό νερό και λάσπη με θαλασσινά μεταλλικά στοιχεία, που προσφέρουν ευεξία και αναζωογόνηση.

Για τους άνδρες, υπάρχει το πακέτο Thalgo Men που περιλαμβάνει πρόγραμμα μίας ημέρας με ένα αρωματικό λουτρό υδρομασάζ θαλασσινού νερού με μεταλλικά άλατα και φύκια, μία συνεδρία αναζωογονητικής γυμναστικής, μία ”Aromaceane” θεραπεία για αποτοξίνωση και ένα χαλαρωτικό μασάζ κάτω από ντους θαλασσινής βροχής 25’ λεπτών, και όλα αυτά στα 150 ευρώ.

Στο πρόγραμμα 2 ημερών προσφέρεται ένα αρωματικό λουτρό υδρομασάζ θαλασσινού νερού, μία αλγοθεραπεία με την χρωμοθερμική μέθοδο, δύο αναζωογονητικές συνεδρίες γυμναστηρίου, μία μάσκα Ο2 θάλασσας – φροντίδα οξυγόνωσης προσώπου, μία ”Aromaceane” θεραπεία για αδυνάτισμα και κυτταρίτιδα, ένα χαλαρωτικό μασάζ κάτω από ντους θαλασσινής βροχής για 25 λεπτά και ένα χαλαρωτικό μασάζ τεσσάρων χεριών για 25 λεπτά, στα 290 ευρώ.

Στο πρόγραμμα 3 ημερών προσφέρεται ένα λουτρό υδρομασάζ θαλασσινού νερού με μεταλλικά άλατα και φύκια, ένα Jet – ντους υδάτινου πίδακα, μία αλγοθεραπεία, επάλειψη με φύκια, με την χρωμοθερμική μέθοδο, τρεις χαλαρωτικές ή αναζωογονητικές συνεδρίες γυμναστικής, μία μάσκα Ο2 θάλασσας – φροντίδα οξυγόνωσης προσώπου, μία μάσκα διάπλασης προσώπου, μία ”Aromaceane” θεραπεία για αδυνάτισμα και κυτταρίτιδα, ένα χαλαρωτικό μασάζ κάτω από ντους έγχυσης για 25 λεπτά, ένα αιγυπτιακό μασάζ 25 λεπτών και ένα Χαλαρωτικό μασάζ τεσσάρων χεριών για 25 λεπτά, στα 410 ευρώ.

Divani Apollon Palace & Spa: Αγίου Νικολάου 10 & Ηλίου, Βουλιαγμένη
Τηλ.

210 89 11 100

Salus Per Aqua

Στο κέντρο θαλασσοθεραπείας Salus Per Aqua θα βρείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα για άνδρες.

Προσφέρεται, λοιπόν, για 45 λεπτά ρηλάξ μασάζ σε όλο το σώμα, στα 55 ευρώ ή το λεγόμενο Business massage, δηλαδή 30 λεπτά αντί-στρες μασάζ πλάτης, αυχένα και ώμων για τόνωση των μυών και της κυκλοφορίας, στα 45 ευρώ.



Ακόμα υπάρχει spa θαλασσοθεραπείας προσώπου με αντί-στρες μασάζ, όπου χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια για αρωματοθεραπεία και αυτό βοηθάει στα προβλήματα δέρματος, όπως ουλές, μαύρα στίγματα και ερεθισμούς από το ξύρισμα, στα 50 ευρώ.

Αλλά και spa υδροθεραπείας με αιθέρια έλαια, για ολοκληρωτική καταπολέμηση του άγχους και της κούρασης.

Μέσα σε ζεστό νερό, σε ειδικά κατασκευασμένη μπανιέρα, ασκείται πίεση σε νεύρα και μύες και σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια ανακουφίζει από το στρες και δίνει μία αίσθηση ευεξίας και αναζωογόνησης, στα 30 ευρώ.



Salus Per Aqua: Ιπποκράτους 5, Μαρούσι (έναντι μαιευτηρίου Μητέρα).
Τηλ. 210 68 39 817

Thermea Sylla Spa Wellness Hotel

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, κέντρο spa στην Ελλάδα.

Η λουτρόπολη της Αιδηψού, άλλωστε, προσελκύει εδώ και χρόνια τους λάτρεις της φυσικής χαλάρωσης και αποτοξίνωσης.

Στο Thermea Sylla Spa, ανάμεσα στα αμέτρητα προγράμματα μίας έως έξι ημερών, για κάθε απαίτηση, υπάρχει και το Elixir of life for him, ένα πρόγραμμα χαλάρωσης στα ιαματικά νερά μόνο για άνδρες.

Σε συνεργασία με τους γιατρούς και το εξειδικευμένο προσωπικό, προσφέρονται προγράμματα για θεραπεία και ανακούφιση από τους πόνους του μυοσκελετικού (αυχένα, πλάτης, μέσης, δερματολογικά προβλήματα).

Ενώ κάποια από τα θεραπευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν τη λουτροθεραπεία, τη λασποθεραπεία, την εισπνοθεραπεία, τη μασαζοθεραπεία και τη ρεφλεξολογία .

Thermea Sylla Spa Wellness Hotel: Λουτρά Αιδηψού, Βόρεια Εύβοια.
Τηλ.

22260 60 100

Nilaya Mystic Spa

Στο Nilaya Mystic Spa προσφέρονται ειδικές θεραπείες για τους άνδρες που ενδιαφέρονται να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους και να ανακτήσουν την ψυχική τους ευεξία.

Ειδικά, λοιπόν, για τους άρρενες επισκέπτες δημιουργήθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα Men’s Mystic Obsession.

Το πακέτο συμπεριλαμβάνει την θεραπεία Shirodhara, το Nilaya Massage Exclusive καθώς και χρήση του jacuzzi, της sauna και του hammam, συνολικής διάρκειας 2μιση ώρες και στην τιμή των 160 €.

Πιο συγκεκριμένα, το ταξίδι ξεκινάει με τη θεραπεία Shirodhara, που βασίζεται στη συνεχή ροή ζεστού λαδιού - απόσταγμα φαρμακευτικού χυμού - σε συγκεκριμένο σημείο του μετώπου, στο αποκαλούμενο τρίτο μάτι.

Ακολουθείται από ινδικό μασάζ κεφαλής, μια εξαιρετική θεραπεία βασισμένη στην πανάρχαια γνώση της Ajurveda που καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές δημιουργώντας βαθιά χαλάρωση και βελτίωση της ανταπόκρισης των αισθήσεων.



Στη συνέχεια οι άνδρες θα απολαύσουν μια διαφορετική εκδοχή του Nilaya Massage, το Nilaya Massage Exclusive. Η θεραπεία ξεκινάει με απαλό μασάζ στα 9 σημεία ενέργειας, με τη φορά των δεικτών του ρολογιού και μια σταγόνα αιθέριου ελαίου γιασεμί διαλυμένο σε λάδι jojoba.

Ακολουθεί μυοχαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια που συνδυάζει σιάτσου, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία και ειδικό μασάζ κεφαλής.

Υπάρχει επίσης η μοναδική Adonis Therapy, που συνδυάζει ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Μυοχαλαρωτικό και διαγνωστικό μασάζ πλάτης καταπραΰνει τους κουρασμένους μυς, ενώ ευεργετικά βάλσαμα χαρίζουν στο ανδρικό δέρμα αντιγηραντική προστασία. Το πρόγραμμα αυτό διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά και η τιμή του ξεκινάει από 100 ευρώ.

Nilaya Mystic Spa: Xαρ.

Τρικούπη 149, Κηφισιά
Τηλ. 210 80 01 130

Grande Bretagne Spa

Δεν είναι μόνο το υπερπολυτελές περιβάλλον που κάνει το συγκεκριμένο spa δημοφιλές.

Είναι ο πλούσιος εξοπλισμός και η εξειδικευμένη κατάρτιση του προσωπικού, που με την πρώτη κιόλας επίσκεψη θα σας εντυπωσιάσει.

Τρία προγράμματα για τους άνδρες υπόσχονται να προσφέρουν απόλυτες στιγμές αναζωογόνησης και χαλάρωσης.

Η θεραπεία E’ Spa Reviving Facial For Men (διάρκειας 55 λεπτών) είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ανδρικού δέρματος, η περιποίηση χρησιμοποιεί λοσιόν και έλαια για τον καθαρισμό, την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ιδανικό για τους διαμένοντες σε πόλεις, για αυτούς που ταξιδεύουν συχνά ή για όσους επιβαρύνονται από στρες και έντονους ρυθμούς. Η τιμή της θεραπείας είναι στα 110 ευρώ.

Η E’ Spa Flight Reviver (διάρκειας 1 ώρας και 10 λεπτών) είναι ιδανική για όσους έχουν μόλις φτάσει από έναν μακρινό προορισμό, για την επαναφορά του βιολογικού τους ρολογιού.

Μία ολοκληρωμένη περιποίηση αρωματοθεραπείας, με τη χρήση ενός μίγματος ελαίων, ειδικά σχεδιασμένων να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα του Jet Lag. Ο θεραπευτής σας μπορεί να σας κατευθύνει ως προς τη χρήση του αναζωογονητικού και απαλυντικού μπάνιου αρωματοθεραπείας της E’ spa και των αιθέριων ελαίων για την αποφυγή της ναυτίας και τη ρύθμιση του ύπνου σας.

Η τιμή αυτής της θεραπείας είναι στα 145 ευρώ.

Για τους αθλητικούς τύπους ή αυτούς που καταπονούνται από έντονη σωματική εργασία, υπάρχει η E’ Sports and Fitness Massage (διάρκειας 55 λεπτών).

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη περιποίηση σώματος που μπορεί να εφαρμοστεί πριν ή μετά την άσκηση, καθώς βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και στο ζέσταμα των μυών, στην αποφυγή διαστρεμμάτων και στην ανακούφιση από άλγη και πόνους, με τη χρήση αιθέριων ελαίων λεβάντας, δεντρολίβανου και γαρίφαλου.

Η τιμή της είναι στα 115 ευρώ.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα.
Τηλ.

210 33 30 000

Χαλαρώστε, λοιπόν, τους σφιγκτήρες μύες του εγκεφάλου σας, επιλέξτε το χώρο και το πρόγραμμα που πιστεύετε πως σας ταιριάζει από αυτά που σας προτείνουμε, και σταματήστε να φοβάστε για το ”τι θα σκεφτούν οι άλλοι”.

Μάθετε δε, πως ο άνδρας μετροσέξουαλ είναι σήμερα ιδιαίτερα ελκυστικός για πολλές γυναίκες…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα