Στον καθένα μας έρχεται μια στιγμή - ίσως και πολλές περισσότερες - στη ζωή του, που νιώθει ότι όλα πάνε στραβά. Ότι η προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα, ότι το άγχος, τα οικονομικά προβλήματα, η απώλεια ή ένας χωρισμός είναι ταυτόχρονα και το τέλος του κόσμου.

Δεν είναι. Και τα παρακάτω σημάδια, παρ’ ότι ώρες-ώρες δεν το βλέπετε, αποδεικνύουν ότι είστε πιο τυχεροί και ότι η ζωή σας πάει πολύ καλύτερα από όσο νομίζατε. Δεν είστε και σε τόσο χάλια θέση, για παράδειγμα, αν…

…έχετε ένα κρεβάτι να κοιμηθείτε

Μια οροφή πάνω από το κεφάλι σας, καθαρά ρούχα, φαγητό. Τα αυτονόητα, θα βιαστείτε να πείτε, προτού αναλογιστείτε ότι δεν είναι αυτονόητα για όλους.

…έχετε δουλειά

Αν έχετε δουλειά, ναι, είστε τυχεροί ακόμη κι αν δεν περνάτε πάντα… τις πιο ευχάριστες στιγμές σας – κανείς δεν είναι ποτέ απόλυτα ικανοποιημένος με την εργασία του.

…συνεχώς μαθαίνετε καινούρια πράγματα

Ακόμη κι από τα λάθη σας. Είναι σημάδι ότι αλλάζετε, ότι εξελίσσεστε, ότι δεν μένετε στάσιμοι. Ακριβώς δηλαδή αυτό που δείχνει ότι βελτιώνεστε, κάτι που θα έχει αντίκρισμα και στη ζωή σας.

…έχετε επιλογές

Αν δεν είστε σε τόσο δεινή θέση ώστε να μην μπορείτε να πείτε «όχι» σε κάτι, τότε τα πράγματα είναι καλά. Έχετε την επιλογή να φύγετε από μια δουλειά που σας φθείρει ανεπανόρθωτα, από μια σχέση που σταμάτησε να είναι υγιής, να αλλάξετε οτιδήποτε δεν σας ικανοποιεί.

…έχετε νιώσει το συναίσθημα και τις «πεταλούδες» του έρωτα

Ίσως όλα γύρω μας περιστρέφονται γύρω από το σεξ, αλλά το συναίσθημα του έρωτα είναι σπάνιο. Δεν μπορούν να πουν όλοι ότι το βίωσαν, κι αν είστε από αυτούς που το ζήσατε με πάθος, ακόμη κι αν δεν έληξε καλά ή είστε πλέον μόνοι, τότε είστε ήδη τυχεροί.

…ονειρεύεστε ακόμα

Αν έχετε στόχους, κάνετε όνειρα, φαντάζεστε πώς θέλετε τη ζωή σας, είστε ήδη σε καλό δρόμο για να το πετύχετε. Σίγουρη αποτυχία "εξασφαλίζουν" μόνο όσοι δεν έχουν κάτι για να προσπαθήσουν.

…έχετε φίλους στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε

Τουλάχιστον… ευλογημένοι θα πρέπει να νιώθουν όσοι έχουν ανθρώπους στη ζωή τους που τους νοιάζονται ίσως και περισσότερο απ’ όσο οι ίδιοι τον εαυτό τους.

…έχετε ανεβάσει τα standards σας σε σχέση με τον προ ετών εαυτό σας

Δεν ανέχεστε να σας συμπεριφέρονται άσχημα, δεν πτοείστε από εμπόδια, τολμάτε να κόψετε δεσμά με "τοξικούς" για τη ζωή σας ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι ωριμάσατε.

…παθιάζεστε με κάτι που ασχολείστε

Είτε είναι η δουλειά σας, είτε η δική σας επιχείρηση, είτε ένα χόμπι, είτε η οικογένεια και οι σχέσεις με τους δικούς σας ανθρώπους, το να έχετε κάτι που σας δημιουργεί την όρεξη να δράσετε και να ενθουσιαστείτε είναι από μόνο του αρκετό «καύσιμο» για βελτίωση της ζωής σας.

…έχετε πετύχει στόχους που έχετε θέσει παλιότερα

Είστε σε αδιέξοδο σε κάτι που προσπαθείτε αυτή την περίοδο και νιώθετε ότι δεν θα τα καταφέρετε και ήρθε το τέλος του κόσμου; Σκεφτείτε ότι και παλιότερα είχατε θέσει στόχους, και είτε τους πετύχατε, είτε όχι, επιβιώσατε.

…έχετε καταφέρει να μην εξαρτάστε από τη γνώμη των άλλων

Αν ισχύει αυτό, έχετε πετύχει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: Να παίρνετε αποφάσεις, να ζείτε, να χαίρεστε και να στεναχωριέστε για λογαριασμό σας, και όχι για τους άλλους. Με άλλα λόγια, να ζείτε για εσάς και όχι για να δημιουργείτε την εικόνα που θεωρείτε ότι περιμένουν οι γύρω σας να δουν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία