Τι πληρώνουμε άραγε σε ένα ακριβό ρούχο; Την ποιότητα; Το στυλ; Τον κόπο του Χ σχεδιαστή και των συνεργατών του; Το όνομα της μάρκας; Μπορεί να είναι ένα από τα παραπάνω, μπορεί και όλα.

Σε κάθε περίπτωση, για τον περισσότερο κόσμο το ξόδεμα ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού για την αγορά «διάσημων» ρούχων αποτελεί πολυτέλεια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τις low budget αγορές σας να δείχνουν «ακριβές» χρησιμοποιώντας μερικές έξυπνες τροποποιήσεις ή επιλογές, όπως αυτές που ακολουθούν.

  • Δώστε βάση στο ύφασμα. Ό,τι και αν προσπαθήσετε να κάνετε για να δείξουν καλύτερα τα ρούχα σας θα αποτύχει παταγωδώς αν αποτελούνται από φθηνό ύφασμα. Επομένως αποφύγετε να αγοράσετε ρούχα τα οποία περιλαμβάνουν παραπάνω από 20% συνθετικό υλικό. Προτιμήστε υλικά όμως βαμβάκι και λινό και αποφύγετε τα πολύ γυαλιστερά υφάσματα.
  • Τα αξεσουάρ κάνουν τη διαφορά. Ένα όμορφο και μεγάλο δαχτυλίδι, ένα περιδέραιο ή ένα εντυπωσιακό σκουλαρίκι μπορούν να αναδείξουν οποιοδήποτε ρούχο και αν φοράτε και να το κάνουν να δείχνει πιο στιλάτο και ακριβό. Το ίδιο ισχύει και με μια ζώνη, ένα ζευγάρι chic παπούτσια και μια καλή τσάντα.
  • Προσέξτε τα… πατούμενα. Μιλώντας για παπούτσια συγκεκριμένα, μην τα αφήσετε να μαραζώσουν. Αν χαλάσει το σχήμα ή το δέρμα τους, δώστε τα στον τσαγκάρη για να τα γυαλίσει ή/και να αντικαταστήσει τις σόλες τους.
  • Mix and match. Σίγουρα γνωρίζετε ότι όλα τα λεφτά του κόσμου δεν μπορούν να αγοράσουν την αίσθηση του στυλ. Επομένως, ακόμα και αν σπαταλήσετε μια περιουσία σε φίρμες δεν σημαίνει ότι αυτόματα γίνατε και καλοντυμένες. Βάλτε την φαντασία σας να «παίξει μπάλα» και συνδυάστε φθηνά κομμάτια με άλλα πιο ακριβά. Ένα όμορφο και μοναδικό στυλ συνεπάγεται να ξέρετε πώς να συνδυάσετε λιγότερο απλά κομμάτια με πιο απλά.
  • Ποιοτικός… έλεγχος. Όταν ψωνίζετε, επιλέξτε υψηλής ποιότητας ρούχα τα οποία θα βρείτε σε χαμηλές τιμές (βλ. εκπτώσεις). Η «ποιότητα» δεν σημαίνει απαραίτητα και «ακρίβεια». Δώστε προσοχή στις άκρες των ραφών και βεβαιωθείτε ότι είναι καλοραμμένες, όπως επίσης στα κουμπιά, στα χρώματα και στα συμμετρικά σχήματα. Υπάρχουν λεπτομέρειες οι οποίες κάνουν τη διαφορά.
  • Κάντε αλλαγές. Μπορείτε να προσθέσετε glam και άποψη στην γκαρνταρόμπα σας, απλά και μόνο αλλάζοντας π.χ. τα κουμπιά στα φορέματά σας. Αγοράστε κουμπιά διαφορετικού σχήματος και μεγέθους και βάλτε τα στην αγαπημένη σας μπλούζα, για ένα μοντέρνο και σοφιστικέ look. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το παλιό σας φόρεμα, προσθέτωντας μερικές πούλιες για ένα chic αποτέλεσμα.
  • Back to black. To μαύρο (και γενικά τα σκούρα χρώματα) υπήρξε ανέκαθεν το χρώμα της κομψότητας. Πέρα από αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεκάδες περιστάσεις, από τις πιο casual στις πιο επίσημες. Μπορείτε λοιπόν να συνδυάσετε ένα μαύρο και φθηνό ρούχο με πολλούς τρόπους για να έχετε ένα glam και ακριβό look. Για παράδειγμα, συνδυάζοντας ένα λευκό πουκάμισο με ένα μαύρο παντελόνι μπορείτε να έχετε ένα πολύ chic αποτέλεσμα.
  • Επενδύστε σε ένα καλό πανοφώρι. Είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος πάνω σας, επομένως αξίζει να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα για να το αγοράσετε και από την στιγμή που θα το φορέσετε, δεν θα έχει και τόση σημασία τι φοράτε από μέσα.
  • Αποφύγετε τις ακρότητες. Προσπαθήστε να μην υπερβάλλετε με τα ρούχα σας και να φοράτε αυτά που σας ταιριάζουν και σας κολακεύουν. Οτιδήποτε πολύ κοντό ή πολύ μακρύ μπορεί να χαλάσει όλη σας την εικόνα και να σας κάνει να φαίνεστε «φτηνή». Επιλέξτε ρούχα τα οποία ταιριάζουν γάντι στην σιλουέτα σας.

Νικόλας Γεωργιακώδης

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]