Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει τούμπα πολλές ισορροπίες σε ένα ζευγάρι. Τα πάντα αλλάζουν – και όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα – με τον ερχομό ενός παιδιού (ή και περισσοτέρων αν είστε καρπεροί) και πριν γίνει αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε κάνει ορισμένα πράγματα από πριν. Όπως;

Να πάτε σε ένα μουσικό φεστιβάλ

Werchter, Exit, Sziget δεν έχει σημασία ποιο. Οι επιλογές που έχετε είναι δεκάδες στην Ευρώπη, και η εμπειρία από ένα αντίστοιχου βεληνεκούς μουσικό φεστιβάλ είναι κάτι που πρέπει να ζήσετε πριν κάνετε παιδιά. Δείτε το και διαφορετικά. Από τη στιγμή που θα κάνετε παιδιά, οι μοναδικές μεγάλες συναυλίες που θα μπορείτε να πάτε είναι εκείνες από τα Ζουζούνια και τους Mazoo and the Zoo και τα μοναδικά τραγούδια που θα ακούτε είναι εκείνα από τα soundtrack της Disney.

Να κάνετε το brunch εβδομαδιαία συνήθεια

Αχ, εκείνο το Κυριακάτικο μπουφέ με τα δεκάδες εκλεκτά εδέσματα. Πόσο απολαυστικό μπορεί να είναι; Πόσο χαλαρωτικό; Πόσο ξέγνοιαστο; Και πόσο δεν πρόκειται να γίνει αν έχετε παιδιά; Απολαύστε λοιπόν τον συνδυασμό αυτό πρωινού και μεσημεριανού όσο μπορείτε, προγραμματίζοντας το για μια φορά την εβδομάδα, με τους αγαπημένους σας φίλους. Αν ψάχνετε τοποθεσίες για να το κάνετε, δείτε εδώ μερικές.

Να χορτάσετε ύπνο

Ο ύπνος θρέφει τα παιδιά, όμως οι δικές σας ώρες ξεκούρασης όταν θα κάνετε παιδί θα μειωθούν στο ελάχιστο, τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Το ξενύχτι – όχι για ποτάκι φυσικά- θα είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και οι… αφυπνήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας καθημερινή ρουτίνα. Φροντίστε λοιπόν να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε.

Να κάνετε ένα ακριβό δώρο στον εαυτό σας

Μπορεί να είναι μια σούπερ γόβα ή ένα στιλάτο τζιν ή ένα πανωφόρι. Οτιδήποτε είδατε σε μια βιτρίνα και το λαχταρίσατε αμέσως, αλλά «σκαλώσατε» στο θέμα των χρημάτων. Ενδεχομένως να σας κοστίσει, αρκετά, όμως δεν είναι κακό μια στο τόσο να δώσετε κάτι παραπάνω για τον εαυτό σας και να σας κάνετε ένα ωραίο δώρο (αρκεί να μην το βάλετε στην πιστωτική). Σκεφτείτε, ότι σε λίγο η πλειοψηφία των εξόδων σας θα είναι για καρεκλίτσες αυτοκινήτου και μωρουδιακά είδη και gadget.

Να πάρετε ένα κατοικίδιο

Εντάξει, ένα ζωάκι δεν συγκρίνεται με τις απαιτήσεις που έχει ένα παιδί, είναι όμως ένα πρώτο crash test για όσα θα επακολουθήσουν όταν θα χρειάζεται να νοιάζεστε για κάποιον 24 ώρες το 24ωρο. Είναι οι ιδανικοί σύντροφοι, θα σας χαλαρώσουν και θα σας «μάθουν» τι σημαίνει να νοιάζεσαι για κάποιον (ή κάτι) το οποίο εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από εσένα.

Να ξενυχτήσετε όλο το βράδυ

Θυμάστε την πρώτη φορά που γίνατε χάλια στους δρόμους της πόλης, που χορέψατε, που διασκεδάσατε, που ξεφαντώσατε; Ξαναζήστε αυτήν την εμπειρία με τον έτερον σας ήμισυ για ακόμα μια φορά (ή και παραπάνω) βγαίνοντας έξω με οποιαδήποτε αφορμή – επέτειο, παραμονή πρωτοχρονιάς, γιορτή, γενέθλια. Γιατί από τη στιγμή που θα κάνετε παιδιά, θα μένετε τα απογεύματα και τα βράδια σας στο σπίτι.

Να κάνετε σεξ το πρωί

Και σεξ με ανοιχτές τις πόρτες. Και σεξ όχι μόνο μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Και όχι στη μούγγα, αλλά με φωνές σαν άνθρωποι. Σίγουρα θα κάνετε σεξ και μετά τον ερχομό ενός παιδιού. Όμως όλα τα παραπάνω θα εξαφανιστούν από το… μενού όταν καταφτάσει το πιτσιρίκι, επομένως εκμεταλλευτείτε τα όσο προλαβαίνετε.

Να πάτε σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας

Από τη στιγμή που θα κάνετε παιδιά, και μέχρι αυτά να μεγαλώσουν λίγο, τα μόνα πάρκα που θα επισκέπτεστε θα είναι εκείνα με κουστουμαρισμένους παιδικούς χαρακτήρες, παιδικά τρενάκια, άντε και κανένα συγκρουόμενο. Πριν γίνει αυτό λοιπόν, φροντίστε τουλάχιστον μια φορά να ζήσετε την εμπειρία ενός τρομακτικού roller coaster το οποίο θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη ή μιας πτώσης στο κενό από τα 40 μέτρα, σαν και αυτή που προσφέρει το Alou Fun Park.

Να μετακομίσετε κάπου που πάντα θέλατε να μείνετε

Θέλατε να φύγετε εκτός Αθήνας; Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα κάντε το. Ζείτε σε μια περιοχή η οποία δεν είναι ιδανική για να μεγαλώσουν τα παιδιά σας; Μετακομίστε κάπου αλλού. Οτιδήποτε και αν θέλετε να κάνετε, κάντε το τώρα γιατί μια τόσο μεγάλη αλλαγή με παιδιά γίνεται πολύ πιο δύσκολη και πολύπλοκη.

Να ταξιδέψετε

Η ανακάλυψη κρυμμένων παραδείσων εντός και εκτός Ελλάδας, οι εμπειρίες από τη γνωριμία ενός άλλου πολιτισμού, μιας άλλης κουλτούρας είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση όταν δεν έχετε παιδιά. Και από οικονομικής πλευράς.

Νικόλας Γεωργιακώδης

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα