Η ζωή μας έχει γίνει πολύ απαιτητική. Μεταξύ της δουλειάς, του σπιτιού και της οικογένειας βρίσκεσαι… εσύ. Στο coaching μαθαίνουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να κρατάς την ισορροπία του εαυτού σου για να μπορείς να απολαμβάνεις την ζωή.

Πώς όμως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Άσκηση

Μια από τις βασικές αρχές αλλαγής διάθεσης και ανάκτησης δυνάμεων είναι, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, η άσκηση. Από ένα δεκαπεντάλεπτο περπάτημα έως και 4 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, κάνε την αρχή. Με την άσκηση οξυγονώνεται ο εγκέφαλός μας περισσότερο και κατά συνέπεια λειτουργεί καλύτερα όλο μας το σώμα.

Επίσης, έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου και αν γίνεται στη φύση, ακόμα καλύτερα. Βάλε στο πρόγραμμά σου την άσκηση για 3 φορές την εβδομάδα και θα δεις μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή σου.

Πέρνα χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους νιώθεις καλά

Είναι πολύ σημαντικό να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αγαπάμε και μαζί τους νιώθουμε καλά. Αφιέρωσε 5 λεπτά και γράψε ονόματα φίλων, συγγενών ή από τον επαγγελματικό σου κύκλο με τα οποία περνάς όμορφα και θα ήθελες να δεις.

Μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι που θαυμάζεις. Ναι, το ξέρω η ρουτίνα της ζωής κάποιες φορές μας εμποδίζει και όλοι είναι πολυάσχολοι. Όμως τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις αγαπημένους φίλους σπίτι σου σε 2, 3 εβδομάδες από τώρα ή να κανονίσετε να βρεθείτε έξω.

Με τις καλύτερές μου φίλες έχουμε κάνει ένα group από ανθρώπους που θεωρούμε ενδιαφέροντες και κάθε μήνα κάνουμε μαζί μια διαφορετική δραστηριότητα. Τι θα έλεγες να φτιάξεις με τους φίλους ή τους συναδέλφους σου ένα ανάλογο group;

Εστίασε σε μια δραστηριότητα

Όσο και αν θεωρείται πολύ in να απαντάς σε email, να μιλάς στο τηλέφωνο και να κάνεις νεύμα με τα μάτια στον προϊστάμενο σου την ίδια στιγμή, ο εγκέφαλός μας δεν έχει φτιαχτεί για να λειτουργεί έτσι. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κάνεις λάθος και πολύ πιθανό να είναι ένα μεγάλο λάθος.

Δεν είσαι η θεά Κάλι ούτε ο Πολυμήχανος Οδυσσέας. Ο εγκέφαλός σου εκείνη την στιγμή υπερφορτώνεται και αν κερδίζεις μερικά λεπτά, θα τα χάσεις στην προσπάθειά σου να χαλαρώσεις.

Αφιέρωσε συγκεκριμένο χρόνο σε κάθε δραστηριότητα. Μην σηκώσεις το τηλέφωνο όταν γράφεις μια σημαντική αναφορά. Μην απαντήσεις στο email την ίδια στιγμή που μιλάς στο τηλέφωνο. Μην οδηγείς, μιλάς στο τηλέφωνο και ακούς ραδιόφωνο.

Εστίασε σε μια δραστηριότητα και θα δεις τη διαφορά. 'Παλαιότερα, έκανα 5 πράγματα ταυτόχρονα. Σήμερα που εστιάζω σε ένα πράγμα τη φορά είμαι πιο αποδοτική, νιώθω ότι ζω την κάθε στιγμή και έχω λιγότερο άγχος', μου είπε η Μαρία την περασμένη εβδομάδα με την οποία δουλεύουμε μαζί προς αυτόν το σκοπό.

Δες τι λέει στο Harvard Business Review o Bregman.

Θυμήσου ότι για να αλλάξεις μια συνήθεια και να μπει στην καθημερινότητά σου είναι σημαντικό να την ακολουθείς συστηματικά πάνω από 20 μέρες. Τι λες, αξίζει για μια καλύτερη ζωή;

Τζιλ Δούκα MBA, ACC
Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας
Uniqueness Development Group

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η σχέση διατροφής και ψωρίασης
Καταγγελία: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας στην Ορθοπαιδική του Θριάσιου
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά