του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Καλοκαίρι. Τα σχολεία κλείνουν, και τα πιτσιρίκια έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τουλάχιστον δύο και κάτι μήνες ατελείωτης… κραιπάλης. Πώς λοιπόν μπορούν αυτοί οι μήνες να μην γεμίσουν με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδι και καλοκαιρινές ασχολίες που θα τα διασκεδάσουν και με το παραπάνω; Απάντηση στο ερώτημα δίνεται μέσα από τις δεκάδες παιδικές κατασκηνώσεις εντός και εκτός των συνόρων της Αττικής, οι οποίες για ακόμα μια χρονιά προγραμματίζουν τρεις – συνήθως – περιόδους μέσα στο καλοκαίρι γεμάτες παιχνίδι, αθλητισμό, επιμόρφωση και φυσικά μπόλικες δόσεις ψυχαγωγίας. Όλες τους συνεργάζονται με τους ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι και καλύπτουν συνήθως το σύνολο του κόστους συμμετοχής των παιδιών. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο ταμείο σας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη.

Freeland

Στο πυκνό πευκόδασος της Κορινθίας που εκτείνεται σε 6.000 στρέμματα, στα 400 μέτρα υψόμετρο, το adventure camp Freeland προκαλεί τα παιδιά να εκτονώσουν την ένταση όλης της χρονιάς, σε έναν χώρο που κατασκευάστηκε από το υπουργείο Παιδείας. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται ραπέλ, τοξοβολία, εργαστήρια γνώσεων, μουσικό στέκι, ποδηλασία, αναρρίχηση, ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ, αθλήματα παραλίας, ενώ η κατασκήνωση διαθέτει και παιδική χαρά, πισίνες και δημιουργικά εργαστήρια. Info: Οι περίοδοι για φέτος είναι από τις 18/6 μέχρι τις 10/7, από τις 12/7 μέχρι τις 3/8 και από τις 5/8 μέχρι τις 27/8. Η κατασκήνωση συνεργάζεται με όλους τους ασφαλιστικούς φορείς οι οποίοι προσφέρουν κάλυψη για παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ το κόστος για ιδιώτες ανά περίοδο ανέρχεται στα 660€.

Αχαϊκό Χωριό

Σε 110 στρέμματα ενός ιδιόκτητου ορεινού αγροκτήματος, σε ένα πανέμορφο ημιαλπικό τοπίο με πολυτελείς εγκαταστάσεις και ξενώνες από πέτρα και ξύλο, η κατασκήνωση του Αχαϊκού Χωριού καλεί τα παιδιά να «ρουφήξουν» τη ζωή μέσα από το παιχνίδι, τη διασκέδαση και τη δράση. Ορειβασία και εξερευνήσεις στην κορυφή του Κλωκού, αναρρίχηση, πίστα περιπέτειας, flying fox, ραπέλ, ποδηλασία βουνού, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, τοξοβολία, αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως θέατρο, μαθήματα χορού και τραγούδι είναι μερικές από τις ασχολίες που προσφέρει στα πιτσιρίκια η κατασκήνωση. Παράλληλα, τους δίνει την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τι εστί… αγρόκτημα, μέσα από την εξοικείωση με ασχολίες όπως φροντίδα των ζώων του κτήματος, και του λαχανόκηπου, συγκομιδή φρούτων και Παρασκευή γλυκών και μαρμελάδας. Info: Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι από 15/6 μέχρι 29/6, από 1/7 μέχρι 22/7, από 24/7 μέχρι 14/8 και από 16/8 μέχρι 30/8. Δείτε εδώ τα συνεργαζόμενα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία καλύπτουν το σύνολο του ποσού για την διαμονή στην κατασκήνωση. To κόστος για ιδιωτική συμμετοχή κυμαίνεται από 450€ έως 660€ ανάλογα με την περίοδο.

Παιδική εξοχή Σαρωνίδα

Σε μια πευκόφυτη έκταση 22 στρεμμάτων στην Ανάβυσσο της Αττικής, η «Σαρωνίδα» υποδέχεται παιδιά 6-14 ετών στα κτίσματα των κοιτώνων, του εστιατορίου και των σύγχρονων γηπέδων της. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν θαλάσσια σπορ (κολύμπι, κανό, ιστιοπλοΐα αλλά και ποδόσφαιρο, mountain bike, μπάσκετ, βόλεϊ, τοξοβολία, σκοποβολή, περιβαλλοντικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά προγράμματα. Info: Οι περίοδοι της κατασκήνωσης είναι 20 Ιουνίου με 11 Ιουλίου, 12 Ιουλίου με 2 Αυγούστου και 3 Αυγούστου με 24 Αυγούστου. Το κόστος για κάθε περίοδο ανέρχεται στα 850€, ενώ η κατασκήνωση συνεργάζεται με τα περισσότερα ταμεία (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΤΑΞΙ, ΤΑΠΕΤ, ΕΤΒΑ, ΟΠΑΔ ΤΙΣΚΙ) τα οποία καλύπτουν όλο ή μέρος του ποσού της κατασκήνωσης. Τηλέφωνα: 22910-52676 και 22910-54979.

Κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου

Δύο παιδικές κατασκηνώσεις λειτουργούν δίπλα-δίπλα κοντά στο Καπανδρίτι Αττικής: Ο Παράδεισος του Παιδιού και η νεότερη Φωλιά του Παιδιού (για μικρότερα κατά κανόνα παιδιά 6-9 ετών). Στις δύο αυτές κατασκηνώσεις συνδυάζονται αρμονικά η οργάνωση, η ψυχαγωγία και η ψυχική ηρεμία των παιδιών, ενώ το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, αθλήματα και παιχνίδια, στα οποία συμμετέχουν όλα τα παιδιά κατά ηλικία και σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις. Info: Οι τρεις κατασκηνωτικές περίοδοι για τον Παράδεισο του Παιδιού είναι 19/6 με 11/7, 12/7 με 3/8 και 4/8 με 26/8, ενώ για την Φωλιά του Παιδιού 16/6 με 8/7, 9/7 με 31/7 και 1/8 με 23/8. Τα συνεργαζόμενα ταμεία τα οποία καλύπτουν το σύνολο των εξόδων είναι τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΑΠΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ Α.Ε., ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ Α.Ε.,ΤΑΞΥ, ΤΑΝΠΥ-ΟΑΕΕ, ΤΑΝΠΥ-ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΣΑΥ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Β΄, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γ΄, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Δ΄, ΤΕΑΥΦΕ, ΤΕΑΥΕΚ, ΟΣΥ, ΕΥΔΑΠ, ΗΛΠΑΠ και πολλά ακόμα που μπορείτε να δείτε εδώ.

Το ξέγνοιαστο Μελίσσι

Βρίσκεται κοντά σ’ έναν όμορφο ορμίσκο στον Πάνορμο Σουνίου, δίπλα στην θάλασσα που διαθέτει ρηχά καθαρά νερά. Κοντά σε εξειδικευμένους γυμναστές και προπονητές, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τα μυστικά κάθε αθλήματος που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και να συμμετάσχουν σε πρωταθλήματα κατά ηλικία και φύλο. Στην κατασκήνωση επίσης λειτουργούν ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, πρωτάθλημα στο σκάκι, μαθήματα χορού, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και ψάρεμα. Info: Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι 16 Ιουνίου με 8 Ιουλίου, 9 Ιουλίου με 31 Ιουλίου και 1 με 23 Αυγούστου. Η κατασκήνωση συνεργάζεται με τα ταμεία ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΑΠΙΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Υπαλλήλων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΤΑΝΠΥ ΟΑΕΕ, ΤΠΔΠ ΓΕΝ, ΕΔΟΕΑΠ τα οποία καλύπτουν το σύνολο του ποσού. Το κόστος για ιδιώτες είναι 720€ ανά περίοδο. Τηλ: 210 6810581, 210 6825007.

The Ranch

Στη φυσική κοιλάδα του πανέμορφου πευκοδάσους στο Σοφικό Κορινθίας, σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, το The Ranch φέρνει κάτι από… Άγρια Δύση στην καθημερινότητα των παιδιών που συμμετέχουν στην παιδική κατασκήνωση. Όλα τα κτίρια του είναι χτισμένα έτσι ώστε να θυμίζουν Φαρ Ουέστ, ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλει, τένις, κολύμβηση και πόλο καθώς επίσης και με αθλήματα όπως ιππασία με πόνι ή άλογα, τοξοβολία, ξιφασκία, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική. Info: Οι περίοδοι είναι από 18 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου, από 12 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου και από 4 Αυγούστου μέχρι 26 Αυγούστου. Η κατασκήνωση συνεργάζεται με πληθώρα ταμείων (CITY BANK International Plc, HSBCBANK PLC, VODAFONE-PANAFONEΑΕ , Α.Δ.Μ.Η.Ε. Α.Ε ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΑΕ , ΓΕΝ, Δ.Ε.ΗΑ.Ε , Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. , Ε.Ο.Τ, Ε.Υ.Δ.Α.Π ΑΕ , ΕΔΟΕΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε, ΕΤΕΑ (υπάλληλοι), ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε, ΕΤΑΑ (Τομείς ΤΣΑΥ-ΤΣΜΕΔΕ – ΤΠΔΑ- ΤΠΔΕ- ΤΑΣ), ΕΤΑΠ ΜΜΕ – ΤΑΤΤΑ-ΤΣΕΥΠ- ΤΑΥΣΙΤ, Ι.ΚΑ (Υπάλληλοι), ΙΚΑ ΕΙΔ. ΠΡΩΗΝΤΑΞΥ , Ο.Α.Ε.Δ. (Υπάλληλοι), Ο.Α.Ε.Ε (Υπάλληλοι), ΟΑΕΕ ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ.ΠΑΡ. Τ.Α.Ν.Τ.Π.Υ ΟΛΠΑ.Ε , ΟΠΑΔ (Πρώην ΤΥΔΚΥ), ΟΣΥ Α.Ε(ΠΡΩΗΝ ΕΘΕΛ Α.Ε ΚΑΙ ΗΛΠΑΠ Α.Ε ) κ.α.) τα οποία καλύπτουν το σύνολο των εξόδων. Ιδιωτικά, το κόστος ανέρχεται στα 790€ για την πρώτη και την δεύτερη περίοδο και 710€ για την Τρίτη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το 11ημερο για κάθε περίοδο πληρώνοντας το μισό κόστος.

Olympia Basket Camp

Στον επιβλητικό και ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με θέα στην μυθική κοιλάδα του Αλφειού, το Olympia Camp υποδέχεται τα πιτσιρίκια σε άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις με παραδοσιακά σπιτάκια για να τους προσφέρει διασκεδαστικές διακοπές με επιμορφωτικό χαρακτήρα. Με κύριους άξονες τον αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, διοργανώνει κάθε χρόνο άκρως ενδιαφέρονται προγράμματα για τα παιδιά. Για φέτος το καλοκαίρι το Olympia Camp έχει δημιουργήσει πέντε επί μέρους αθλητικά προγράμματα γύρω από τα οποία σχεδιάζεται η ημέρα των παιδιών εκεί: Το Basketball Camp, το Volleyball Camp, το Judo Camp και το Camp Ποδοσφαίρου. Έτσι, κατά την διάρκεια της ημέρας, πέρα από τις λοιπές κοινές δραστηριότητες όλων των παιδιών, όπως ζωγραφική, μουσική, χορός, θέατρο, μπάνιο στην πισίνα ή την θάλασσα κ.α., κάποιες συγκεκριμένες ώρες το κάθε παιδί έχει την δυνατότητα να εξασκηθεί στο άθλημα που το ενδιαφέρει.

Info: Οι φετινές περίοδοι είναι από 21/6 μέχρι 13/7, από 13/7 μέχρι 4/8 και από 4/8 μέχρι 26/8. Η κατασκήνωση συνεργάζεται με τα ταμεία ΓΕΝ/ΓΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΠΔΕ, ΤΑΣ, ΤΠΔ, ΤΑΝΠΥ, ΤΑΞΥ και πολλά ακόμα τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ και τα οποία καλύπτουν πλήρως τα έξοδα της κατασκήνωσης. Ιδιωτικά, το κόστος για κάθε κατασκηνωτική περίοδο επτά ημερών είναι 260€, για 14 ημέρες 490€ και για 22 ημέρες 700€ (τιμές χωρίς ΦΠΑ).

Αναγέννηση

Τριακόσια πενήντα μέτρα πάνω από τον Ευβοϊκό Κόλπο μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος, στο «μπαλκόνι του Καλάμου», η κατασκήνωση «Αναγέννηση» φιλοξενεί παιδιά από 6-16 ετών στα πλακόστρωτα μονοπάτια της μεγάλης έκτασης και στα ξύλινα σπιτάκια. Η κατασκήνωση διαθέτει πισίνα με νεροτσουλήθρες, τρία μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα 5x5, δύο γήπεδα μπάσκετ και πολλές ακόμη εγκαταστάσεις για δεκάδες σπορ και δραστηριότητες. Info: Οι τρεις περίοδοι για φέτος είναι 17/6 με 9/7, 10/7 με 1/8 και 2/8 με 24/8. Η κατασκήνωση συνεργάζεται με τα ταμεία ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΤΠΔΑ, ΤΑΣ, ΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΠΔΕ), ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (ΤΑΤΤΑ, ΤΣΕΥΠ, ΤΑΙΣΥΤ), ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, ΤΑΠΙΤ-ΤΑΠΕΜ, ΟΑΕΕ και άλλα που μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ το κόστος για ιδιώτες ανέρχεται στα 363€ για 11 ημέρες, 495 για 15 ημέρες και 700€ για 22 ημέρες.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα