Αναφυλαξία και αλλεργικό σοκ

Ημερομηνία δημοσίευσης: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012
Προβολή
Ο Αλλεργιολόγος Ιωάννης Γαλατάς, μας εξηγεί τι είναι η ανοσοθεραπεία. Η απευαισθητοποίηση είναι μια μορφή θεραπείας των αλλεργικών παθήσεων που στοχεύει στην ίαση σε αντίθεση με τη συμπτωματική θεραπεία που στοχεύει στην αντιμετώπιση των κλινικών συμπτωμάτων.

Η θεραπεία αυτή γίνεται με εκχυλίσματα. Τα εκχυλίσματα προέρχονται από διάφορες βιολογικές πηγές που περιέχουν αλλεργιογόνα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανοσιακή ανταπόκριση.

Η ανοσοθεραπεία είναι μια προσπάθεια να μειωθεί η επίδραση που ασκεί το αντίσωμα (ανοσοσφαιρίνη Ε) που προκαλεί την αλλεργία μέσω σταδιακώς αυξανομένων δόσεων των ουσιών εκείνων στις οποίες έχει ευαισθητοποιηθεί ο ασθενής.

Για την καλύτερη έκβαση της ανοσοθεραπείας απαιτείται άψογη συνεργασία ιατρού και ασθενούς και σχολαστική τήρηση του προγράμματος θεραπείας χωρίς διακοπές και μεγάλες καθυστερήσεις. Τα καλύτερα αποτελέσματα έχει η ανοσοθεραπεία σε γύρεις και ακάρεα ενώ στην περίπτωση της αλλεργίας στο δηλητήριο των Υμενοπτέρων η ενέσιμη ανοσοθεραπεία αποτελεί την απόλυτο θεραπεία επιλογής.

Αξίζει να διαβάσετε:
Menu

Ακολουθήστε μας

Προβολή

Δημοφιλή βίντεο

© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης